• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Surovo: Rio se narugao "navijačima" Čelsija!

Autor mondo.rs

Žestoka prozivka na račun jednog dela navijača šampiona Engleske.

Aktuelni menadžer lidera Premijer lige, Lestera, Italijan Klaudio Ranijeri, živi je svedok transformacije Čelsija iz mediokriteta u prvaka Engleske i Evrope.

Samim tim i porasta popularnosti kluba.

Ranijeri je sačekao Romana Abramoviča na "Stamford Bridžu" leta 2003. godine, kada se spremao da počne svoju četvrtu uzastopnu sezonu na čeli "plavaca".

Posle šestog, šestog i četvrtog mesta u Premijer ligi, Ranijerijev Čelsi je u prvoj sezoni od dolaska bogatog Rusa, koji se odmah "otvorio", uspeo da dovede klub do drugog mesta u Premijer ligi i polufinala Lige šampiona, gde ih je zaustavio Porto tada mladog trenera Žozea Murinja.

Ranijeri nije dobio priliku da završi proces stvaranja moćnog Čelsija, već je morao da se skloni i napravi mesta za Murinja, a kasnije ga je put vodio prelo Valensije, Parme, Juventusa, Rome, Intera, Monaka i reprezentacije Grčke, sve do Lestera.

Dve činjenice stoje: Ranijeri ni u Čelsiju, ni posle njega, nije uspeo da osvoji ligu, iako je radio u velikim klubovima. Kao i: Čelsi od dolaska Abramoviča i velikog broja zvezda ima nemerljivo više navijača nego pre toga, a oni "pravi" fanovi kluba iz Londona žale se da za njih više nema mesta na "fancy" Stamford bridžu na kojem je utihnula čuvena pesma najvatrenijih.

Upravo tim novim navijačima Čelsija obratio se na veoma "oštar" način legendarni fudbaler Mančester junajteda, sada TV komentator, Rio Ferdinand. Nakon što je Ranijeri sa "lisicama" naneo deveti poraz Murinjovoj "mašini" ove sezone, Ferndinand je tvitnuo:

"Za navijače Čelsija koji se pitaju ko je ovaj novi menadžer Lestera, to je čovek koji je nekada vodio vaš klub pre nego što se počeli da navijate za njega".



Nisko, Rio!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC