• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Partizan ume da dobije derbi

Autor mondo.rs

Fudbaleri Partizana pobedom protiv Borca 2:1 (1:1) završili katastrofalnu polusezonu Superlige, jednu od najgorih u istoriji kluba.

 I Partizan ume da dobije derbi Izvor: MN PRESS

Partizan se od 2015. godine oprostio pobedom!

U 22. kolu Superlige crno-beli su pred praznim tribinama stadiona u Humskoj savladali i drugi put ove sezone Borac iz Čačka - 2:1 (1:1). "Zebre" su povele preko Milana Jevtovića u 17. minutu, a preokret domaćina kreirali su Andrija Živković u 38, odnosno Valeri Božinov u 84.

Završena je jedna, u najmanju ruku, čudna godina za "parni valjak".

Uprkos tome što je osvojena titula, igrano finale Kupa i u grupnoj fazi Lige Evrope zabeležene tri pobede, navijači Partizana 2015. najviše će pamtiti po katastrofalnim rezultatima u Superligi od jula meseca.

Partizan nikada u istoriji nije bio lošiji! Za "večitim" rivalom Crvenom zvezdom zaostaje neverovatnih 26 bodova i trenutno je četvrti sa bodom manje od Čukaričkog i Borca.

Od ukupno 66, koliko je bilo u opticiju, crno-beli su osvojili svega 36 bodova.

Samo deset pobeda i po šest poraza i remija, podatak je koji najavljuje novu turbulentnu zimu u Partizanu. Uprava je u ostavci, čeka se nova Skupština, koja će po svemu sudeći imati izborni karakter, Ljubinko Drulović najverovatnije napušta trenersko mesto i umesto njega dolazi Ivan Tomić...

Igrači će već od četvrtka biti na odmoru, a u klubu će se reševati krucijalna pitanja.

Oproštaj od fudbalske jeseni protekao je u sablasnoj atmosferi, jer gledaocima nije bilo dozvoljeno prisustvo zbog uvredljivog skandiranja na nedavnom meču sa Vojvodinom u Beogradu. Ipak, prazne tribine moža su u sredu uveče više odgovarale "parnom valjku" nego Borcu, jer je na taj način izbegnut dodatni pritisak na crno-bele od nezadovoljnih navijača.

Izvor: MN PRESS


Prvo poluvreme pripalo je Čačanima.

Brzu i tečnu kontru, kao i odličan prodor Filipa Kneževića krunisao je Jevtović golom u 17. minutu. Osim pokušaja Fabrisija iz slobodnog udarca i pokušaja Božinova glavom posle centaršuta Nikole Lekovića, Partizan do 38. minuta nije ništa pokazao. Borac je bio bolji i konkretniji, crno-beli bezidejni, spori, mlaki...

Andrija Živković je sav svoj potencijal istakao u pomenutom minutu, kada je savladao Vladimira Bajića. Dobio je loptu na desnoj strani, prebacio je na levu oslobodivši se direktnog čuvara i prizemnim udarcem po zemlji sa ivice šesnaesterca pogodio bliži ugao gola Borca - 1:1.

Ljubinko Drulović je na poluvremenu morao da izvrši dvostruku izmenu zbog povreda Darka Brašanac i Lazara Ćirkovića. Priliku su dobili Nebojša Kosović i Petar Grbić.

Punih 15 minuta igrala se prava uspavanka, sve dok odbrana Partizana nije kiksnula dozvolivši Kneževiću da se nađe "oči u oči" sa imenjakom Kljajićem. Prilika je završena udarcem visoko preko gola, a bila je idealna.

I to je bilo sve od oslabljenih gostiju koji su u prestonicu došli bez trojice standardnih fudbalera.

Partizan je, kako se bližio kraj, postajao sve opasniji. Ređale su se prilike, ali Božinov, Živković i Saša Lukić nisu uspevali da postignu gol.

Konačno, u 84. minutu, Alen Stevanović je lepo pronašao bugarskog napadača, usledio je majstoriski potez i podsećanje na najbolje dane Valerija Božinova kada je terorisao protivničke golmana na terenima Serije A.

Vredno pomena do kraja je isključenje Stevanovića. "Vezista" srpskog šampiona dobio je lako i brzo dva žuta kartona i to oba zbog toga što je lepotu bacio i šutnuo dalje od mesta prekršaja. Zasluženo, kao što je, kada se sve sabere i oduzme, pobeda Partizana.

Borac nije uspeo da se rezultatski oporavi u preostalih desetak minuta i da sa eventualnim bodom ostane sam na drugom mestu. Partizan je pobedio, ali je ovaj trijumf slaba, gotovo nikakva uteha za razočarane navijače...

PARTIZAN: Kljajić - Bandalovski, Ćirković (od 46' Grbić), Fabrisio, Leković - Lukić, Petrović - Živković, Brašanac (od 46' Kosović), Oumaru (od 69' Stevanović) - Božinov.

BORAC: Bajić - Đorđević, Drašković, Tanasin, S. Živković - Jovančić, Mićić (od 67' Obradović) - Jevtović, Vukmirović, Knežević - Vujaklija (od 70' Đerić).

Izvor: MN PRESS


TOK UTAKMICE

90+2 - Stevanović dobija drugi žuti karton i mora van terena.

84' - GOOOL! Božinov je majstorski reagovao i pogodio "malu" mrežu udarcem sa leve strane duboko iz kaznenog prostora. Asistent je bio Alen Stevanović.

Gol 2 PFC
Izvor: YouTube



81' - Partizan je imao još dve prilike da povede. Prvu je propustio Saša Lukić, bio je malo iskosa sadesne strane, ali i otvoren put ka golu, šutirao je u Bajića, dok je u nastavku akcije Živković šutirao pored gola.

64' - Božinov promašuje nemoguće. Sam samo nekoliko metara šutira pored gola.

promašaj
Izvor: YouTube



63' - Evo sada i lepe prilike za Partizan, Bajić uspeva refleksom da zaustavi loptu. Partizan je u priliku došao posle akcije Abubakara i Živkovića. Kamerunac je šutirao.

59' - Skoro 15 minuta se igralo bez prilika, a onda velika za Borac. Jako loša reakcija odbrane "parnog valjka" nije iskorišćena od strane Filipa Kneževića. Bio je sam ispred Kljajića, ali uspeo da prebaci gol. Prvo uzbuđenje u nastavku meča.

Borac
Izvor: YouTube




46' - Ne može ni Lazar Ćirković da nastavi utakmicu, ulazi Petar Grbić. Crnogorac ide na poziciju desnog beka, a Ivan Bandalovski na mesto štopera.

Kraj prvog poluvremena!

45' - Darko Brašanac je novi povređen igrač Partizana. Umesto njega ulazi Nebojša Kosović, ali tek od 46. minuta.

43' - Filip Knežević snažno šutira, njegov imenjak Kljajić paradom spasava gol i izbija loptu u korner.

40' - Mogao je Partizan da povede. Leković je opet servirao loptu Božinovu, ali je Bajić dobro postavljen.


38' - GOOOL! Za razliku od Borca, Partizan je do gola stigao zahvaljujući individualnom kvalitetu Andrije Živkovića. Mladi fudbaler dobio je loptu na desnoj strani, ušao u kazneni prostor, zalomio na levu nogu i preciznim udarcem po zemlji sa ivice šesnaesterca pogodio donji levi ugao Bajićevog gola.

Živković 1:1
Izvor: YouTube



17' - GOOOL! Prelepa akcija Borca, brza kontra i pogodak. Dobio je Filip Knežević loptu u prostor sa svoje polovine, krenuo u dribling, prevario odranu crno-belih, ali je bio fauliran u kaznenom prostoru. Glođović je sačekao malo, lopti je pritrčao Milan Jevtović i smestio je u prazan gol.

Borac Č
Izvor: YouTube




10' - Leković je pronašao Božinova, a on ne uspeva da glavom postigne gol. Sa "prve stative", iz peterca, poslao je loptu pored stative. Najbolja šansa do sada.

- Borac odgovara visokim presingom, igra otvoreno. Početak meča obećava.

4' - Prvu udarac u okvir gola na utakmici. Fabrisio je šutirao snažno iz "slobodnjaka", ali je lopta išla pravo u golmana Bajića.

- Za Partizan je u svakom pogledu hladno večeras. Tribine su prazne, meč je počeo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC