• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kežman zna ko je novi menadžer Čelsija?

Autor mondo.rs

Bivši napadač Čelsija Mateja Kežman hrvatskim medijima kazao da mu se holandski stručnjak Gus Hidink poverio da će naslediti Murinja.

Kao bomba je odjeknula svetom vest iz Čelsija da je najtrofejniji menadžer u istoriji ovog kluba dobio otkaz, a sve zbog očajnih rezultata u novoj sezoni. Bez obzira na trofej u prethodnoj, Abramovič je jednostavno rekao - kraj.

Potraga za novim menadžerom je već u toku, a posle nagađanja oko Huandea Ramosa, Gusa Hidinka, Pepa Gvardiole, Ruija Farije i drugih - Mateja Kežman zna ko je već prihvatio ovaj nezahvalan posao.

Nekadašnji srpski reprezentativac je došao kao veliko pojačanje iz PSV Ajndhovena, ali se nije uspeo u potpunosti nametnuti Žozeu Murinju, pa je brzo napustio "Stamford Bridž". U četvrtak je po drugi put isti stadion napustio i njegov bivši menadžer Murinjo, pa je skoro sigurno da nikada više neće biti u takvoj ulozi kod "plavaca".

"Ne čudi me odluka Abramoviča da uruči otkaz Murinju. Žoze je vrhunski trener, ali rezultati i položaj na tabeli ove sezone, samo nekoliko meseci nakon osvajanja titule, ne priliče renomeu kluba. Ne znam da li je zvanično potvrđeno, ali mislim da je Gus Hidink sjajan izbor", kazao je Kežman za portal Index.

Holanđanin se po otkazu Murinju pominjao kao moguće rešenje, pošto je taj posao privremenog menadžera već jednom obavljao i dobar je prijatelj sa Romanom Abramovičem, a Mateja Kežman kaže da već iz "prve ruke zna" da je to već dogovoreno.

"Ne znam jel službeno potvrđeno, da li je klub objavio, ali sam Gus mi je to rekao malopre. Kažem, reč je o vrhunskom stručnjaku, čoveku koji zna šta napraviti u svakom trenutku. Zna stisnuti kaiš, ali zna i olabaviti kad treba. Strašan je stručnjak i još bolji psiholog. Uveren sam da će se s njim Čelsi oporaviti, da će se dignuti u prvenstvu, a čak bih rekao i da je jedan od favorita za Ligu Šampiona", bio je Kežman pun reči hvale za bivšeg trenera iz PSV-a.

Čelsi na svom kontu ima svega 16 bodova, a nakon poraza od Bornmuta i Lestera u prethodna dva kola nazirao se kraj drugoj Murinjovoj eri...

''Rekao bih da se najveća greška dogodila u letnjem prelaznom roku. Žoze je tu kiksao, jako je loše reagovao smatrajući da su igrači koje ima dovoljni za odbranu titule. Zatim, ne mogu verovati da je trener njegovog iskustva ulazio u sukobe i svađe s igračima i to javno. Neki komentari koje je dao zaista nisu bili na mestu, a to mu igrači nisu zaboravili. Ovaj trenutak ga je zbunio i mislim da se pogubio u ovom košmaru. Jednostavno, nije znao kako izvući tim iz haosa i zato smatram da je dolazak Hidinka vrhunski potez uprave kluba".

Šta Kežman misli o Murinju?

''Kao trener, rezultati sve govore, a kao čovek, ima jednu neviđenu harizmu, ali i on je od krvi i mesa. Ipak, verujem da će se brzo oporaviti i da će, pre nego li mi svi mislimo, ponovno preuzeti neki veliki klub i nastaviti s berbom trofeja", završio je Kežman.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC