• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mateja je znao: Čelsi dobio novog menadžera!

Autor mondo.rs

Jutro posle smene Murinja vest o tome ko će biti naredni menadžer Čelsija stigla je, ni manje-ni više, nego iz - Australije! Kežman je imao pravu informaciju...

Mateja Kežman je bio u pravu!

Gus Hidink će drugi put u karijeri vaditi kestenje iz vatre na "Stamford bridžu", nakon što je 2009. godine na briljantan način popravio sve što je urušio Luis Felipe Skolari.

Bivši napadač Čelsija i naš nekadašnji reprezentativac, Kežman, najavio je da će upravo Holanđanin naslediti sveže smenjenog Žozea Murinja na mestu menadžera aktuelnog šampiona Engleske, a potvrda je stigla narednog jutra.

Znate gde? U dalekoj Australiji!

"Bez blama", Fudbalski savez te zemlje poželeo je svom bivšem selektoru sreću na novom poslu, kako na svom zvaničnom portalu, tako i na Twitter profilu, čime je engleskim medijima uništen "breaking".

Povezane vesti

Hidink je, možda to niste znali, sa 73 odsto ostvarenih pobeda statistički najbolji menadžer u istoriji Čelsija, ali s njim vlasnik Roman Abramovič nikada ozbiljno nije računao, već ga je posle smene Skolarija 9. februara 2009. godine iskoristio samo kako bi premostio do jula i angažmana svoje, tadašnje, velike želje – Karla Anćelotija.

Ko posle Hidinka?

Kada je poslednji put pozvao Hidinka upomoć, Abramovič je u tom v. d. periodu uspeo da ostvari svoju želju i dogovori saradnju sa Anćelotijem. Koga će sad "loviti" dok čeka kraj sezone? Gvardiolu? Ponovo Anćelotija? Ili nekoga iz trećeg plana? Videćemo...

Ali, ono što se dogodilo u tom periodu niko nikada nije uspeo da nadmaši, kada je Čelsi u pitanju, pa ni sam Murinjo u dva navrata – "plavci" su pod Hidinkovim vođstvom ostvarili 16 pobeda, pet remija i samo jedan poraz, sezonu poput ove, iz pakla, završili kao treći na tabeli u Premijer ligi, osvojili FA kup i stigli do polufinala Lige šampiona, što je rezultat koji je kasnije nadmašio samo još jedan v. d. menadžera, takođe brzo smenjeni, Roberto Di Mateo.

Di Mateo je proleća 2012. godine, preuzevši tim na pola sezone od Andrea Viljaša-Boaša, uspeo da osvoji Ligu šampiona, ali sa znatno lošijim procentom uspešnosti od Hidinka.

Hidink, koji se na "Bridž" vraća u 70. godini, u karijeri je vodio PSV Ajndhoven i vlasnik je jedne od retkih evropskih "Tripleta", osvojene 1988. godine. Potom je trenirao redom Fenerbahče, Valensiju, Holandiju, Real Madrid, Real Betis, Južnu Koreju, PSV Ajndhoven, Australiju, Rusiju, Čelsi, Tursku, Anži Mahačkalu i Holandiju, sa kojom je u kvalifikacijama za EURO 2016 doživeo debakl.

Od tada je bez posla...

"Gus Hidink je privremeno preuzeo posrnulog giganta Premijer lige, Čelsi, nakon što je klub odlučio da smeni menadžera Žozea Murinja, a sve nakon katastrofalnog starta sezone", piše na sajtu Fudbalskog saveza Australije.

Na Twitter profilu iste organizacije stoji:

"Naš bivši šef je preuzeo Čelsi – puno sreće, Gus!"

Inače, ovaj tvit kasnije je obrisan. Videćemo da li zato što je informacija bila pogrešna ili zato što je, jednostavno, preskočen pravi redosled stvari - da se sačeka promocija, pa tek onda pristupi čestitanju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC