• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rio: Gvardiola, sad ili nikad!

Autor mondo.rs

Nekadašnji štoper Mančester junajteda apeluje na čelnike tog kluba da pokušaju da angažuju "najboljeg trenera na svetu".

Đosep Gvardiola saopštiće u subotu popodne da li ostaje u Bajernu i posle isteka aktuelnog ugovora, leta 2016.

Nastavka saradnje, prema nezvaničnim informacijama, neće biti, a kao njegova nova destinacija najčešće se pominje Mančester, stadion Etihad, gde su na visokim pozicijama odlučivanja Gvardiolini nekadašnji nadređeni iz Barselone - Feran Sorijano i Ćiki Begiristain.

Međutim, Rio Ferdinand smatra da dok postoji i minimalna šansa, Mančester junajted treba da se uključi u trku i pokuša da privoli Katalonca da dođe na Old Traford.

"On (Gvardiola) će preuzeti jedan tim Premijer lige i posle toga neće ići u drugi. Dakle, imate samo jednu šansu da ga dobijete. Neće ići u Mančester siti, pa u Junajted, ni u Čelsi, pa u Junajted. Imate samo jednu šansu da angažujete najboljeg menadžera na svetu", poručio je Ferdinand "crvenim đavolima".

Na klupi Mančester junajteda sedi Luj van Gal, koji ima ugovor do leta 2017. i za sada ima relativno dobre rezultate, ali malo ko veruje da će ekipa pod njegovim vođstvom ostvariti uspehe u skladu sa veličinom kluba i ambicijama.

"Ne želim da završim karijeru tako što ću dobiti otkaz, to bi za mene bilo veliko razočaranje. Borba za moju čast mi je mnogo veći motiv nego kritike medija ili navijača", rekao je Van Gal pred subotnji duel sa Noričom.

"Osećam da imam punu podršku uprave i igrača, ali svi dobro znamo da su vrhovno merilo - rezultati. Nema sumnje da moramo da pobeđujemo, jer ako budemo gubili, onda će to biti kraj".

Rio Ferdinand smatra da u klubu moraju da postave jednostavno pitanje - da li je Gvardiola bolji od menadžera koga trenutno imamo?

"Ako je odgovor 'da', onda probajte da ga dovedete. To je isto kao kada bi postali dostupni Mesi ili Ronaldo. Naravno da će svi biti zainteresovani za njih".

"Mislim da bi Gvardiola imao motiva da prihvati. Biti menadžer Junajteda je velika funkcija, posebno sada, kada možete da postanete heroj ako vratite klub na stare staze uspeha. Pep bi voleo da ostavi takav trag, ali on ima mnogo opcija - Siti, Čelsi, Arsenal. Neće biti lako dovesti ga".

Ferdinand je bio igrač Mančester junajteda od 2002. do 2014, jedno vreme i kapiten. Za to vreme osvojio je šest titula prvaka Engleske i jednu Ligu šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC