• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi ponovo igra - Murinjo je bio problem?

Autor mondo.rs

Svega 48 sati po otpuštanju najboljeg menadžera u istoriji Čelsija Žozea Murinja, Čelsi je uspeo da odigra najbolju utakmicu ove sezone i da savlada Sanderlend 3:1.

Nema "Specijalnog" - ali Čelsi ponovo igra specijalno!

Već posle petnaestak minuta bilo je jasno da ne gledamo više onaj stari, spori i učmali Čelsi kakav smo gledali čitave sezone. Golovima Ivanovića i Pedra rano su stekli dva gola prednosti, a igrači su prosto leteli po terenu. 

Već tada su stručni konsultanti Deni Mils i Kris Saton kazali da je jasno da su fubaleri Čelsija bili protiv Portugalaca, i da je Žoze Murinjo bio u pravu kada je pričao o teorijama zavere, ali da nije shvatio da mu je "iza leđa kuju" sopstveni igrači... Da li su u pravu, verovatno nikada nećemo saznati.

ČELSI - SANDERLEND 3:1 (2:0)

Čelsi je u subotu prosto procvetao na "Stamford Bridžu" i postigao prvi put tri gola još od maja, a u pobedi nad Sanderlendom su blistali oni igrači koji su ove sezone bili najgori: Fabregas, Oskar, Pedro, pa i Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Predvođeni sa klupe Stivom Holandom igrači su zvižducima dočekani na zagrevanju, ali su za kraj i odličnu partiju dobili aplauze. Dok su "plavci" igrali konačno dobro i ponovo zaličili na onaj šampionski tim, samo bez Žozea Murinja, navijači su pevali upravo bivšem menadžeru...

Na tribinama su se mogli videti i transparenti podrške upućeni njemu, a bilo je i onih koji su bili upereni protiv "izdajica" - Azara, Dijega Koste i Fabregasa. Sve su to posmatrali Abramovič i novi menadžer Gus Hidink, kojima je društvo pravio i Didije Drogba.

Čelsi je rano došao do prednosti preko Branislava Ivanovića koji je pogodio posle dobrog kornera Vilijana, a grešku odbrane Sanderlenda je ubrzo iskoristio i Pedro. Dominirali su domaći, ali nisu uspeli da postignu više od dva pogotka u prvom poluvremenu.je Vilijan, a precizan je bio Oskar. Tada međutim Čelsi "pada", a gol postiže Fabio Borini...

Ređale su se šanse preko Defoa i Italijana, ali Sanderlend nije uspeo da upiše više od počasnog pogotka.

Ostaje samo pitanje da li su igrači "žrtvovali" Murinja i odakle toliki skok u igri ni dva dana po otpuštanju Žozea Murinja, pa da li je on čitavo vreme bio taj koji je kvario atmosferu u timu.

REZULTATI UŽIVO:

Čelsi - Sanderlend 3:1 (2:0)
Everton - Lester 2:3 (1:1)
Mančester junajted - Norič 1:2 (0:1)
Sautempton - Totenhem  0:2 (0:2)
Stouk - Kristal Palas 1:2 (0:1)
VBA - Bornmut 1:2 (0:0)

Holand se odlučio za maltene istu formaciju u kojoj je Čelsi igrao ove sezone, sa izuzetkom da se Fabregas vratio u startnu postavu, a da Edena Azara nema zbog povrede. Sem Alerdajs meč počinje sa pet defanzivaca, pa će Čelsi imati velikih problema da probije taj zid.

ČELSI: Kurtoa, Ivanović, Zuma, Teri, Aspilikueta, Matić, Fabregas, Pedro, Oskar, Vilijan i Dijego Kosta.

SANDERLEND: Pantilimon, Džouns, Koates, O'Šej, Kabul, Van Anholt, Toivonen, Rodvel, M'Vila, Vatmor i Defo.

IZ MINUTA U MINUT:

17.51 - KRAJ! ČELSI JE POBEDIO 3:1!

17.44 - Defo! Oslobodio se čuvara iskusni napadač, ali je Kurtoa briljantnom paradom sačuvao gol. U nastavku Matić dobija žuti karton...

17.40 - Pedro! Umalo 4:1! Sjajno je povukao Vilijan, akciju je pratio i Džon Teri, ali je lopta otišla ka Pedru koji je iz prve šutirao, ali loše preko gola...

17.38 - Stiv Holand menja i najboljeg igrača današnjeg meča. Uz "standing ovation" izlazi Oskar, a menja ga Ramires.

17.30 - Čelsi dugo traži taj četvrti pogodak, a sada posle saradnje Ivanovića i Vilijana po desnoj strani srpski bek ne uspeva da pronađe Dijega Kostu. Niska i brza lopta je proletela kroz šesnaesterac i niko je nije dotakao. Dijego Kosta izlazi potom iz igre uz malo aplauza, a malo i zviždanja...

17.27 - Utakmicu je počeo uz zvižduke, ali Sesk Fabregas sada iz igre izlazi uz aplauze. Odlična partija danas, iako nije zabeležio konkretan učinak, ovo je sigurno njegova najbolja partija ove sezone.

17.25 - Novi pokušaj Oskara, možda i najboljeg fudbalera Čelsija danas. Našao se sam na ivici šesnaesterca, šutirao iz mesta, ali je lopta "samo" okrznula spoljni deo mreže. Čeka se njegov gol iz igre...

17.20 - Norič u ovom trenutku vodi 2:0 protiv Mančester junajteda, a nije tajna da je Luj van Gal blizu otkaza. Zamislite situaciju da Murinjo postanje menadžer Mančester junajteda baš pred utakmicu sa Čelsijem!


17.14 - Sanderlend preti po Ivanovićevoj strani. Prvo je probao M'Vila, a potom i Fabio Borini. Znatno su opasnije "crne mačke" u ovom delu igre.

17.12 - Neverovatan podatak.


17.09 - GOOOL! 3:1!

Vraća li možda Fabio Borini Sanderlend u igru? Izveo je slobodan udarac Adam Džonson, a sa druge stative loptu je u mrežu ubacio bivši "plavac". Možda su popravili napad, ali odbrana još uvek "puca"...

17.06 - Nema Murinja, ali posle trećeg gola Čelsija čuju se povici "Žoze Murinjo, Žoze Murinjo"...

17.05 - Sjaaaaaajna kontra Čelsija i penal! Gol postiže Oskar! 3:0!

Pedro je krenuo u brzu kontru po levoj strani, a onda poslao odličnu loptu na suprotno stranu. Vilijan je uz sebe imao Van Anholt, izdržao je njegovo remplovanje, ali ga je golman Pantilimon oborio. Sudija je pokazao na belu tačku, a precizan je bio Oskar.

16.46 - Poluvreme. Najbolje poluvreme Čelsija ove sezone. Ni statistika ne laže - Čelsi je potpuno dominirao do sada.

16.43 - Pedro i Oskar su jedni od najaktivnijih danas. Koliko trčanja i "ponavljanja" po stranama, Sanderlend može da bude srećan što je Čelsi, za sada, stao na dva gola.

16.38 - Kakva igra Čelsija... Pedro, Fabregas, pa pokušaj Dijega Koste glavom - pored gola. Svi igraju za 100% bolje nego u prethodnim mesecima.

16.35 - Čelsi "veze"! Neverovatno koliko tim igra bolje u ovih pola sata u odnosu na ostatak čitave sezone. Sada su posle kombinacije Vilijana i Oskara imali priliku preko Dijega Koste, ali je "Španac" šutirao malo iznad prečke. Odličan napad.

16.33 - Preti i Sanderlend. Vatmor je trčao između štopera, prošao Kurta Zumu, ali je Francuz ipak uspeo da zakači loptu i pošalje je u korner.

16.31 - "Žoze Murinjo je sve vreme pričao o teorijama zavere u vezi Čelsija, samo nije znao da su one bile usmerene ka njemu, od njegovih igrača."

Da li se slažete?

16.28 - "Čelsi izgleda kao potpuno drugi tim. Igraju u mnogo bržem tempu. Kada gledate ovako jasno vam je da igrači nisu želeli da igraju za Murinja. Bili su neprofesionalni",kazao je bivši igrač Mančester sitija Deni Mils.

16.26 - Ne prestaju sa naletima igrači Čelsija. Sada je Oskar "izludeo" štopere Sanderlenda, koji su uzgred očajno odigrali... Izašao je sam pred Pantilimona, ali šutirao u njegove noge Brazilac. Ostaje 2:0.

16.24 - Kada nije bitno kako igra tim, nego ko je menadžer...


16.23 - Već promena u Sanderlendu. Sebastijan Koates izlazi iz igre, a umesto njega na terenu je Adam Džonson. Čini se da nije u pitanju povreda, nego taktička zamena, pa Sanderlend prestaje da igra u sistemu sa pet defanzivaca.

16.19 - Neverovatan podatak vezan za igru Čelsija u poslednja dva meseca...

16.17 - Ne samo što Čelsi igra verovatno najbolju utakmicu ove sezone, nego se isto može reći i za podršku sa tribina. Odavno navijači Čelsija nisu bili ovako vatreni, a setite se da ih je Murinjo često kritikovao...

16.15 - Ova dama očigledno zna ko je "izdao" Murinja, ali ne zna kako se speluje ime najboljeg igrača Čelsija iz prošle sezone...


16.13 - PEEEEEEEEEEDROOOO! 2-0 ZA ČELSI!

Centrirao je Ivanović sa desne strane, lopta se čudno odbijala i na kraju došla do, dosadašnjeg promašaja Čelsija, Pedra, a on je izvrsno reagovao i duplirao prednost. Čelsi je vaskrsnuo?

16.10 - A ko utakmicu gleda sa Abramovičem? Novi menadžer i Didije Drogba...

16.08 -Prvi udaraca Vilijana ka golu, naravno iz slobodnog udarca. Ali daleko od najboljih pokušaja ove sezone. Pravo i slabo u Pantilimona.

16.05 - IVAAAAAAAAAAAANOVIĆ!

Čelsi vodi posle gola reprezetativca Srbije Branislava Ivanovića. Korner je izveo Vilijan sa desne strane, a Ivanović se idealno kreatao i skrenuo loptu visoko u desni ugao gola Pantilimona. Izvrstan početak za Čelsi i prvi pogodak za Baneta od početka sezone!

16.00 - Utakmica je počela...

15.58 - Izviždani su Fabregas i Dijego Kosta, a navijači imaju poruku za vlasnika...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC