• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lester ruši redom, Junajted posrće!

Autor mondo.rs

Vardi, Mahrez i drugovi posle trijumfa nad Evertonom čekaju Božić na prvom mestu. Još četiri pobede gostiju, jednu od njih ostvario je Norič na Old Trafordu.

Prošle sezone poslednji na tabeli uoči katoličkog Božića, ove sezone prvi!

Otpisani trener Klaudio Ranijeri pronašao je "magičnu" formulu, koja za sada ne napušta ekipu Lestera.

Iako je Italijan bio primoran da obavi dve bitne promene u odnosu na tim koji je u ponedeljak savladao Čelsi, njegovi puleni na Gudisonu su pružili još jednu dobru i nadasve efikasnu partiju, a rezultat je pobeda nad Evertonom - 2:3!

Rijad Mahrez dva puta je matirao Tima Hauarda sa "bele tačke", nakon prekršaja nad Okazakijem i Vardijem, dok su pomenuta dvojica napadača kombinovala kod gola za vođstvo Lestera od 3:1.

U finišu je Džejmi Vardi morao da napusti teren (sumnja se na povredu zadnje lože), Kevin Miraljas smanjio je na 2:3 i stvorio preduslove za dramatičnih nekoliko minuta, ali golova više nije bilo.

Lester narednog vikenda ponovo ide na Mersisajd, u goste Liverpulu, a u poslednjem kolu u 2015. dočekuje Mančester siti.


Popularne "lisice" su iz poslednjih osam mečeva osvojile čak 22 boda. Jedini tim koji im je odoleo je Mančester junajted, ali "crveni đavoli" su baš tom utakmicom na King Pauer stadionu zakoračili u krizu čiji se kraj ne vidi.

Posle 0:0 protiv Vest Hema na Old Trafordu i ispadanja iz Lige šampiona porazom u Volfsburgu, usledila je kapitulacija u Bornmautu, a izabranici Luja van Gala u subotu su na "Teatru snova" izgubili od slabašnog Noriča - 1:2!

Iskusni holandski stručnjak u najavi utakmice je priznao da bi, ako se rezultati ne poprave, mogao da doživi sudbinu Žozea Murinja, a igrači Junajteda protiv "kanarinaca" su pružili partiju kao da žele da se baš to desi.

Kameron Džerom praktično bez otpora je doveo Norič u vođstvo, da bi Aleks Tetej povisio na 0:2, dok ga je desetinama metara od svoje uobičajene pozicije na terenu pratio Ešli Jang.

Entoni Marsijal je akcijom u stilu buldožera u kaznenom prostoru uspeo samo da ublaži poraz, prvi ove sezone na Old Trafordu, gde je Junajted na sedam mečeva u Premijer ligi imao četiri pobede i tri remija uz samo jedan primljen gol.

Pored Lestera i Noriča, u gostima su slavili Totenhem, Kristal Palas (kandidati za plasman u Ligu šampiona?!) i Bornmaut.

Totenhem je protiv Tadićevog Sautemptona završio posao već u prvom poluvremenu, dok su Kristal Palas protiv Stouka i Bornmaut protiv Vest Bromviča dali pobedonosne golove u poslednjim minutima.

Jedini domaćin koji se "okitio" sa tri boda u subotu popodne bio je - Čelsi, predvođen dojučerašnjim pomoćnicima Žozea Murinja.

U linku na rezultat ovog meča možete pročitati kako su Branislav Ivanović i "plavci" preko noći doživeli preporod...

REZULTATI 17. KOLA:

Čelsi - Sanderlend 3:1 (2:0)
/Ivanović 5, Pedro 13, Oskar 50p - Borini 53/

Everton - Lester 2:3 (1:1)
/Lukaku 32, Miraljas 89 - Mahrez 27p, 66p, Okazaki 69/

Mančester junajted - Norič 1:2 (0:1)
/Marsijal 66 - Džerom 38, Tetej 54/

Sautempton - Totenhem 0:2 (0:2)
/Kejn 40, Ali 43/

Stouk - Kristal Palas 1:2 (0:1)
/Krkić 76p - Vikam 45+1p, Li 89/

Vest Bromvič Albion - Bornmaut 1:2 (0:0)
/Mekoli 80 - Smit 52, Daniels 87p/

Njukasl - Aston Vila 1:1 (1:0)
/Koloćini 38 - Aju 62/

u nedelju:

Votford - Liverpul 14.30
Svonsi - Vest Hem 17.00

u ponedeljak:

Arsenal - Mančester siti 21.00

TABELA: Lester 38, Arsenal (-1) 33, Mančester s. (-1) 32, Totenhem 29, Mančester j. 29, Kristal Palas 29, Votford (-1) 25, Vest Hem (-1) 24, Liverpul (-1) 24, Everton 23, Stouk 23, Sautempton 21, VBA 20, Bornmaut 19, Čelsi 18, Norič 17, Njukasl 17, Svonsi (-1) 14, Sanderlend 12, Aston Vila 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC