• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajan Gigs smenio Luja van Gala?

Autor mondo.rs

Pogledajte šta se dogodilo tokom novog poraza Mančester junajteda i sami procenite da li je legendarni Gigs uradio ono što Glejzeri (do sada) nisu imali hrabrosti...

Pri rezultatu 0:2, prvi put od kada je pristao da bude asistent Luja van Gala i da, uz cenjenog holandskog stručnjaka uči i sprema se za veliku menadžersku karijeru, Rajan Gigs je samovoljno ustao, sišao ni tih par stepenika i stao uz aut liniju "Old Traforda".

Sa mesta sa kojeg je dovršavao sezonu 2013/14, nakon što je Dejvid Mojes smenjen, Gigs je punih 25 minuta vodio ekipu Mančester junajteda pokušavajući da podigne i motiviše potpuno malokrvne "đavole" i, možda, izbori bod za svoj klub u meču sa Noričom.

Nije uspeo, ali je možda uspeo nešto drugo.

Tri godine zaredom rezultat meča Mančester junajted – Norič bio je 4:0, sve do ovog popodneva, kada je nemog Van Gala iznenadio i Aleks Nil – 1:2.

Bio je to prvi poraz Junajteda od "kanarinaca" na "Old trafordu" od 1989. godine, prvi put u 17 godina Junajted je odigrao i šest premijerligaških utakmica bez ijedne pobede, prvi put u istoriji kluba Junajted se u dva uzastopna kola susreo sa ekipama koje su ušle te sezone u najviši rang i – oba meča izgubio.

Poraz od Bornmuta, Gigs je "oprostio" Van Galu, ali na 0:2 sa Noričom nije mogao više nemo da sedi pored Holanđanina i da, povremeno, slegne ramenima kada bi ga prvi čovek struke pogledao zbunjeno.



Mnogi navijači Mančester junajteda, i to ne slučajno, ovaj Gigsov neuobičajeni potez doživeli su kao najavu onoga što bi trebalo da usledi do ponedeljka – smenu Van Gala, ali pitanje je da li će i porodica Glejzer prepoznati govor tela legendarnog Velšanina.

Kada je video da Gigs silazi na teren, Van Gal nije uradio ništa, a i šta je mogao? Ostao je da sedi na mestu na kojem je nekada sedeo ser Aleks Ferguson i, posle meča, praktično je priznao poraz. Njegovo izlaganje na konferenciji za medije zvučalo je kao oproštaj, tokom kojeg je gordi stručnjak prvi put u karijeri rekao sledeće:

"Ja sam – ili možda bolje bio sam – veoma uspešan menadžer".



"Nikada nisam video da je Rajan Gigs ustao i stao pored terena, i to radio toliko dugo, tokom cele Van Galove ere u Junajtedu", rekao je TV reporter tokom prenosa utakmice, posle koje je Junajted ostao sa samo tri pobede u poslednjih 12 mečeva.

"On je definitivno preuzeo kontrolu", zaključio je.

Junajted i dalje nije, ali će do ponedeljka možda smeniti Van Gala a, da li će konačno doći do dogovora između posrnulog giganta i Žozea Murinja, koji je igrom slučaja i sam dobio otkaz u Čelsiju ove nedelje, videćemo u danima koji dolaze. Englezi već najavljuju to kao mogućnost, u trenutku kada se očekuje potvrda da Pep Gvardiola napušta Bajern i preuzima Siti, a da će ga zameniti Karlo Anćeloti.



U tom smislu, ako se odluče da priznaju grešku i otpuste čoveka koji je za tri prelazna roka potrošio neverovatnih 334 miliona evra da bi ispao u prvoj fazi Lige šampiona i, praktično, izgubio još jednu borbu za titulu prvaka Engleske, Glejzeri neće imati mnogo opcija pred sobom – Murinjo je slobodan, a tu je i dalje Gigs, kojeg mnogi navijači slavnog kluba žele da vide na klupi, ali ne kao prelazno rešenje.

Da li ste i vi Gigsov potez shvatili kao i mnogi na Ostrvu?

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

eric cantona

ako iko bolje poznaje klub onda je to definitivno Rajan Gigs, a mozda i Murinjo dodje na Old Trafford sad je ionako bez posla a mislim da bi uradio bolji posa nego zalutali Van Gal.!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC