• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Viljamarin" i devetu godinu bez najveće radosti!

Autor mondo.rs

Betis - Sevilja? Strašan rivalitet, mnogo čarki, malo dobrog fudbala i bez šuta u gol ekipe koja od 2006. nije savladala najvećeg rivala kod kuće.

Jedan od najžešćih derbija u Evropi i najžešći u Španiji, Betis – Sevilja, odigran je u tradicionalno napetoj, žustroj atmosferi, sa mnogo čarki, gurkanja, jakih faulova, ali su golovi izostali.

Izostala je ponovo i pobeda zeleno-belih nad crvenima na "Benito Viljamarinu" i devetu godinu zaredom,

Betis – Sevilja 0:0, posle čega je skor u derbijima bivše prestonice Španije: 37-29-55 u korist crvenih, dve godine starijih, osnovanih 1905. godine.

Crveni su bili i bolji, imali su bolje prilike, dva opasna udarca u okvir gola, prvo preko Evgena Konopljanke u 46, a potom i preko Kevina Gameira u 48. minutu, no nisu uspeli i treći put uzastopno da pobede najvećeg rivala, nakon pobeda od 5:1, 0:2 i 4:0 u ligaškim mečevima.

Od pomenute pobede Betisa od 2:1, zabeležene 1. aprila 2006. godine, skor u derbijima je 2-5-7, s tim da je oba trijumfa zeleno-beki tabor zabeležio na susednom, "Ramon Sančez Pichuan" stadionu.



Ove subote uveče, Betis nije uputio nijedan udarac ka okviru gola Serhija Rika, iako je domaći tim 12 puta "tukao" uglavnom sa distance.

Poslednju priliku na meču imao je kapiten Sevilje, Hoze Antonio Rejes, ali je njegov udarac iz slobodnjaka, sa idealne pozicije za levonogog igrača, "prohujao" pored leve stative golmana Antonija Adana.

Betis je na kraju stigao do boda, koji prija nakon neugodnog poraza u prošlom kolu u meču sa Las Palmasom (1:0), međutim zeleno-beli na "Viljamarinu" nisu slavili još od 12. septembra kada su pobedili Real Sosijedad 1:0. Od tada, poraz od Deportiva, poraz od Espanjola, poraz od Atletik Bilboao, poraz od Atletiko Madrida, remi sa Seltom i remi sa Seviljom.

Sa 20 bodova iz 16 kola, Betis je na 11. mestu i zaostaje za Seviljom tri boda, koja je sedma i koja je u odličnoj seriji rezultata. Od poraza u Menhengladbahu, u Ligi šampiona, četa Unaija Emerija ima pet pobeda i dva remija u tri različita takmičenja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC