• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantan poraz Atletika!

Autor mondo.rs

Ovaj vikend ne može da bude bolji za Barselonu, a da tako bude potrudili su se Gabi i Dijego Godin.

Četiri minuta i nadoknada vremena delila su Atletiko Madrid od 16. utakmice u nizu bez poraza i prvog mesta na tabeli.

Nisu izdržali...

Brazilac Čarls, napadač Malage, postigao je ni kriv ni dužan zlata vredan gol za svoj klub u 86. minutu utakmice i rešio poslednji meč 16. kola Primere. A njegov pokušaj voleja spoljnim delom stopala verovatno ne bi pogodio ni gol-aut, da se na pogrešnom mestu nije našao Dijego Godin.

Od njegove noge, lopta je napravila ozbiljan "zaokret", prevarila Jana Oblaka, završila u mreži i desetoricu igrača Atletika na terenu, zbog isključenja Gabija, ostavila u mat poziciji. Premalo vremena bilo je za odgovor:

Malaga – Atletiko Madrid 1:0 (0:0), što je prvi poraz ekipe Dijega Simeonea još od 30. septembra kada su "jorgandžije" nadigrane u Ligi šampiona, kod kuće, u meču sa Benfikom.

U međuvremenu, 12 pobeda i tri remija Atletika dovela su ovaj tim u osminu finala Lige šampiona i na deobu prvog mesta na tabeli, ali putovanje Barselone na krov sveta u Jokohami, Simeoneov tim nije iskoristio da se osami na čelu Primere posle 16 rundi.

Sa utakmicom manje, koju će odigrati tek u februaru, Barsa će se vratiti iz Japana kao prva: i jedni i drugi ostaju na 35 bodova, dva manje ima Real Madrid, a četiri Selta iz Viga.

Gabi je u razmaku od samo pet minuta dobio dva žuta kartona i ostavio drugove na cedilu (51. i 56. minut), međutim i sa igračem manje Atletiko je imao dve-tri dobre šanse za gol, a najbolju Fernando Tores, kojem je Kameni skinuo čist zicer u 79. minutu.



Od tog trenutka počela je inicijativa tima koji je do večeras zabeležo samo jedan trijumf u poslednjih osam mečeva i koji je u prethodne dve nedelje blamoidno eliminisan iz Kupa kralja sa dva poraza od nižerazrednog Mirandesa (2:1 i 0:1). Bruku je uspeo da ublaži bivši napadač Selte i Almerije, Čarls, koji je imao dve dobre šanse i u prvom poluvremenu i koji bez pomoći Godina ne bi stigao do šestog gola u sezoni.

Prema pravilima, s obzirom na to da Čarlsov udarac nije išao u okvir gola, to je trebalo da bude autogol defanzivca Atletika, ali mu za sada nije pripisan.



Ipak, Simeoneu je pripisan poraz koji je grubo prekinuo seriju od devet pobeda crveno-belih, koji su u prvom poluvremenu imali više od igre sve do 40. minuta, ali koji pre svega zahvaljujući iskusnom Kamenom nisu dali gol. Ni Gabi, ni Karasko, ni Lusijano Vijeto. Kada je inicijativa Madriđana utihnula, velike prilike za gol imali su Čarls u 37. i Huan Karlos u 41. minutu, prvom je udarac odbranio Jan Oblak, a drugi je tukao visoko preko prečke sa svega 15 metara udaljenosti.

Početak drugog poluvremena obeležila je oprezna igra, bez mnogo šansi, a onda je utakmica "otvorena" posle isključenja Gabija, kojem Antonio Mateu Lahoz nije mogao da oprosti drugi oštar start u razmaku od pet minuta.

Antoan Grizman u 58. i Duje Čop u 60. minutu nisu se dobro snašli u dobrim šansama, potom se (po ko zna koji put) obrukao Tores, što je na kraju surovo kažnjeno!





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC