• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selta igra divan fudbal!

Autor mondo.rs

"Tika-taka" se igra, i to dobro, u Galiciji. Selta nastavlja da beleži dobre rezultate i postiže lepe golove. Tri puta po 2:0 u Primeri...

Posle neprijatnih Real Madrid - Rajo Valjekano 10:2, u nedelju uveče "došla" su tri rezultata 2:0 na terenima španske Primere.

Na najlepši način pobedili su fudbaleri Selte, koji su divnim akcijama, "tika-taka" načinom igre, zabeležili pobedu u gostima nad Granadom, dok je Atletik Bilbao kod kuće istim rezultatom pobedio Levante, a Viljareal nastavio seriju dobrih rezultata i dva gola dao Real Sosijedadu u San Sebastijanu.

Selta je, bez najboljeg igrača, povređenog plejmejkera Nolita, do tri boda stigla golovima u prvom poluvremenu. Prvo se Fabijan Oreljana ušetao u mrežu u 21. minutu, a onda i Jago Aspas nastavio da postiže golove, deveti u sezoni dao je u 45. minutu za konačnih 0:2.

Aspasu, koji pre dve sezone nije dao ni gol na 14 mečeva za Liverpul, a prošle samo dva igrajući za Sevilju, očigledno prija svetlo plavi dres kluba sa "Balaidosa", s obzirom na to da je pre odlaska na "Enfild" dao 38 golova za Seltu.





Klub iz Galicije, iz Viga, grada poznatog po tome što ga zapljuskuje ledena struja sa Atlantika, pa ni na 30 stepeni leti nije nimalo lako ući u vodu, ima pet pobeda i remi u poslednjih šest mečeva, tako da je kriza s kraja oktobra i početka novembra definitvno prevaziđena. U tih mesec dana, Selta je dobila jedan od četiri meča u Primeri i doživela poraze od Reala, Valensije i La Korunje.

S 31 bodom, ekipa Eduarda Berica približila se trećeplasiranom Realu na dva boda zaostatka.

A, Seltu prati - Viljareal!

"Žuta podmornica", nakon što je u prošlom kolu pobedom od 1:0 na "El Madrigalu" samo produbila krizu Reala i poljuljala poziciju Rafe Beniteza, ove večeri stigla je do trećeg ligaškog trijumfa u nizu, protiv ekipe koja evidentno u krizi i kojoj smena Dejvida Mojesa nije donela drastičnu promenu forme.

Četvrti poraz Real Sosijedadu u poslednjih pet kola, uz pobedu nad Eibarom u međuvremenu, kreirao je tandem Sedrik Bakambu/Denis Suarez.

Bakambu je dva puta asistirao Suarezu za golove, prvo u 27, pa u 88. minutu, s tim da Suarez nije "ispao" fer prema saigraču, jer je u finišu utakmice odlučio da sam završi akciju, umesto da uposli kolegu iz napada koji je bio potpuno sam i koji mu je dodao loptu na pravi način i u prvom delu igre.





Ipak, nema dileme da će temperamentni trener Marselinjo uspeti da odljuti Bakambua, koji nije proslavio drugi Suarezov gol.

Na "San Mamesu" rutinska pobeda Baksijaca nad poslednjeplasiranim Levanteom, koji ima samo jednu pobedu u poslednjih 11 mečeva i kojem je ovo bio treći poraz u nizu.

Crveno-belima je ovaj trijumf bio preko potreban, nakon osvojenog boda u poslednja tri kola, a došao je preko San Hozea u 55. i Injakija Vilijamsa u 88. minutu.




Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu posle do sada odigranih mečeva 16. kola Primere.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC