• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Bornmaut daje više od Votforda

Autor mondo.rs

Još jedan Argentinac iz Rome ide u Premijer ligu, a nalazio se pred zanimljivim izborom...

Huan Manuel Iturbe (22) postaće član Bornmauta, pošto je taj premijerligaš i igraču i Romi ponudio bolje uslove od Votforda.

Omaleni argentinski napadač, koga su svojevremeno zvali "novim Mesijem", doputovao je u Englesku na lekarske preglede i u sredu bi trebalo da potpiše ugovor.

Za Iturbea se prvi ozbiljno zainteresovao Votford, koji je nudio milion i po evra za šestomesečnu pozajmicu i 18 miliona evra za definitivni otkup po završetku sezone.

Delovalo je da je sve dogovoreno, ali onda je "uleteo" Bornmaut i podigao ulog.

Italijanski klub će umesto 19,5 miliona evra dobiti 24 (2+22), a i sam Iturbe će finansijski proći mnogo bolje. Umesto milion i po evra godišnje - Votford je trebalo da "izjednači" njegova trenutna primanja u Romi - zarađivaće garantovanih 2,3 miliona i još 700.000 u potencijalnim bonusima.

Zanimljiv je i sportski aspekt dileme pred kojom se nalazio Argentinac.

Votford je posle nedeljnog trijumfa nad Liverpulom (3:0) sedmi na tabeli Premijer lige, sa samo bodom manje od četvrtoplasiranog Totenhema, tako da bi u tom timu mogao da se bori za izlazak na evropsku scenu, čak i u Ligu šampiona!

U Bornmautu pre može da očekuje borbu za opstanak. Popularne "višnjice" su sa tri uzastopne pobede (Čelsi, Mančester junajted, Vest Bromvič) upravo izašle iz zone ispadanja, ali nisu mnogo odmakle najugroženijim klubovima...

Što se tiče prilagođavanja, u Votfordu bi sa menadžerom (Kike Sančez Flores) mogao da komunicira na španskom jeziku, dok će u Bornmautu morati brzo da usavrši znanje engleskog, jer tamo ni u stručnom štabu ni u igračkom kadru nema nikoga sa španskog govornog područja. Na drugoj strani, Bornmaut će mu kao gradić na moru, na jugu Engleske, verovatno više odgovarati od Votforda, koji je slične veličine, ali se nalazi u unutrašnjosti, severno od Londona...

Činjenica da takva dva kluba učestvuju u licitaciji za fudbalera Rome, koja je učesnik osmine finala Lige šampiona, dosta govori o finansijskoj moći klubova Premijer lige.

Iturbeov transfer biće nešto manji od onog koji je Roma leta 2013. dogovorila sa drugim premijerligašem, za još jednog Argentinca - Erika Lamelu. Taj ofanzivni "vezista" otišao je u Totenhem za 26 miliona funti i za sada, objektivno, nije opravdao toliko ulaganje.

Huan Manuel Iturbe odrastao je u Paragvaju i tamo potpisao prvi profesionalni ugovor, sa klubom Sero Porteno. Odatle je leta 2010. prešao u Porto, gde nije uspeo da se nametne, da bi u sezoni 2013/14 "eksplodirao" u dresu Verone, koja ga je potom za 22 miliona evra prodala Romi.

Videćemo da li će mu Bornmaut biti odskočna daska ili "plafon" što se tiče karijere u Engleskoj...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC