• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdo, zašto se tako lako odričeš miliona?

Autor mondo.rs

Iz Ljutice Bogdana potvrdili za "Informer" da je Liverpul formalno tražio da umesto šest stave da je transfer Marka Grujića sedam miliona evra a onda vrate jedan kako bi mu pomogli da lakše dobije radnu dozvolu. I zašto on ostaje do leta

 Crvena zvezda o nelogičnoj cijeni transfera Marka Grujića u Liverpul Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Mnogo "frke" izaziva transfer Marka Grujića iz Crvene zvezde u Liverpul. Poslednjih dana bilo je mnogo oprečnih ali i nelogičnih izjava.

Čelnici Crvene zvezde tvrde da će Grujića prodati na Enfild za sedam miliona evra, a da će onda Englezima platiti milion evra za šestomesečnu pozajmicu, kako bi mladi fudbaler pomogao crveno-belima do leta.

U čemu to Grujić treba da pomogne Zvezdi, koja ubedljivo vodi u Superligi i ima čak 25 bodova više u odnosu na prve pratioce na tabeli?! On čak ne može da joj pomogne ni ako izađe na evropsku scenu, budući da kvalifikacije za Ligu šampiona počinju 12. jula, kada će on već uveliko napustiti Ljutice Bogdana.

Dakle zašto onda ostaje Grujić u Zvezdi do leta i zašto su čelnici crveno-belih spremni da se olako odreknu milion evra i to u trenutku kada su tek malo "živnuli" i imaju ogromne dugove?

Čelnici Crvene zvezde ponudili su odgovor na to pitanje listu "Informer".

"Zapravo nema nikakve pozajmice! Transfer iznosi šest miliona evra, ali je Liverpul tražio da formalno stavimo da je sedam, pa da im vratimo milion evra (?!). To je urađeno zbog toga što igrač nema uslove za dobijanje radne dozvole, a lakše ju je dobiti ako je transfer veći", rekli su "Informeru" u Ljutice Bogdana.

Ta priča teško da "pije vodu", jer Liverpul je zaista veliki, organizovan i ozbiljan klub, pa dil "tamte za kukuriku" nekako nije logičan.

Ono što je sigurno je da Englezi zaista imaju stroga pravila oko izdavanja radne dozvole za državljane zemalja van Evropske unije.

Igrač koji aplicira za dozvolu mora da u prethodne dve godine odigra 75 odsto mečeva za seniorsku reprezentaciju, ne računajući prijateljske utakmice. Uz to, u obzir dolaze samo fudbaleri čije selekcije zauzimaju mesto među 70 na FIFA rang listi.

Grujić tu ima veliki problem, jer za seniorski tim Srbije nije odigrao nijedan meč! Njegova šansa je da ga Komisija za razvoj engelskog fudbala proglasi ekstratalentom i da tako obezbedi radnu dozvolu.

Mirko Poledica, predsednik Sindikata fudbalera "Nezavisnost", smatra da priča sa "Rajka Mitića" nije baš logična i da visina transfera ne igra nikakvu ulogu u dobijanju radne dozvole.

On ističe da nema sumnju da će Grujić zahvaljujući dosadašnjim uspesima dobiti zeleno svetlo komisije koja odlučuje o tome.

"Naravno da uopšte nije bitno koliko je obeštećenje plaćeno za igrača. Komisija procenjuje da li određeni igrač može da doprinese poboljšanju kvaliteta lige. Grujić sa 19 godina ima već osvojeno zlato na Evropskom i Svetskom prvenstvu, što je više nego dovoljno za dobijanje radne dozvole. Komisija i postoji upravo zbog toga da ne bi mogao neki šeik da plati 50 miliona evra samo da mu dete, recimo, zaigra u Premijer ligi", izjavio je Poledica.

I dok se o tom transferu svakodnevno bruji, Grujić traži mir u Crnoj Gori. On tvrdi da je tamo otišao da odmori posle naporne polusezone i poslednjih turbulentnih dana, dok neki mediji prenose da ustvari čeka britansku vizu. Navodno je u Podgorici podneo neophodnu dokumentaciju za dobijanje vize po ubrzanom postupku, i da bi već posle vikenda mogao put Engleske.

Dakle, "saga Grujić" se nastavlja...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC