• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U kom klubu igraš? Deda Mraz!

Autor mondo.rs

Deda Mraz ima svoj klub? Da, već duže od decenije, a gde drugo nego u Finskoj.

Nije šala, u Finskoj već 12 godina postoji FK Deda Mraz. Taj klub stacioniran je u Rovanijemiju, glavnom gradu Finske Laponije, gde je zapravo i prebivalište najpoznatijeg dede na svetu.

FK Deda Mraz zvanično postoji od 1993. godine, nastao je spajanjem klubova Rovaniemi Reipas i Rovaniemi Lapi, garnitura dresova je očekivano crvena i bela. Takmiči se u trećoj finskoj ligi, gde je ove sezone u grupi Sever zauzeo sedmo mesto od 10 klubova sa skorom od 12 pobeda, 13 poraza i dva remija.

Direktor kluba Juha Etalainen kaže da mnogi sa čuđenjem reaguju kada čuju ime njihovog kluba, ali da uprkos šaljivom nazivu igraju ozbiljan fudbal.

"Ljudi se uvek iznenade kada čuju ime kluba. Zvuči im neozbiljno, što je i logično. Verovatno kada biste me pitali da li bih podržao FK Duga ja bih vam se nasmešio i odgovorio odrečno. Ipak, uprkos tome što možda imamo smešno ime igramo ozbiljan fudbal, čvrst i nimalo se ne šalimo na terenu", rekao je prvi čovek FK Deda Mraz.

Fudbalski Deda Mrazovi postaju uvek nainteresantniji medijima uoči Božića i Nove godine, u vreme kada se u potpunosti prepuštaju čarima praznika, budući da je u to vreme pauza u finskom šampionatu. Sezona traje od aprila do oktobra, jer je nakon toga nemoguće igrati fudbal, s obzirom na to da u severnom delu Finske vlada subpolarna klima i da su zime oštre i duge sa dosta snega.

FK Deda Mraz
Izvor: YouTube

Zanimljivo ime klubu iz Rovanijemija pomoglo je da stekne navijače širom sveta, ali i da privuče sponzore. Direktor kluba otkriva da su sa jednom kineskom kompanijom potpisali petogodišnji ugovor i tako ne samo rešili finansijsku situaciju u klubu, već i podstakli brojne turiste iz te zemlje da dođu u Finsku.

Deda Mraz svima ispunjava želje, ali da li i FK Deda Mraz ima želje? Ima! Voleo bi da u 2016. ponovo zaigra u drugoj ligi. Caka je samo u tome što će sam sebi morati da ispuni tu želju...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC