• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop "srušio sneška" Lesteru, Hidink bez pobede!

Autor mondo.rs

Gol Kristijana Bentekea presudio je ekipi Lestera koja za poraz nije znala od septembra, a Oskar je lošim izvođenjem penala upropastio drugi debi Gusa Hidinka. Matić skrivio jedanaesterac...

Uzbudljivo popodne u Premijer ligi!

Fudbaleri Liverpula ponovo su ostavili odličan utisak u duelu sa timovima "iz gornjeg doma", pa su tako u subotu savladali lidera na tabeli ekipu Lestera.

"Lisicama" je presudio rezervista Kristijan Benteke u 56. minutu. Mančester siti je konačno zabeležio pobedu i to protiv Sanderlenda 4:1, dok je Hidinkov Čelsi, vodio i gubio protiv Votforda, ali je utakmica na kraju završena bez pobednika - 2:2.

Uhvatio se za glavu Jirgen Klop kada je morao da zameni Divoka Origija zbog povrede, ali je ta promena presudila lideru na tabeli. Upravo je Benteke postigao gol u drugom poluvremenu, a mogao je da postigne i drugi da je kontru 3 na 1 (Šmajhel bio u napadu) uspeo da završi golom. Tako da Arsenal u slučaju pobede može do prvog mesta...

Hidink je debitovao na klupi Čelsija i video je dobre i loše strane. Uspeo je da "smiri" Dijega Kostu koji je postigao dva gola, ali i dobio žuti karton zbog kog neće igrati protiv Junajteda u ponedeljak. Odbrana se ponovo pokazala lošom, pa je prvo Nemanja Matić napravio, blago rečeno, glup penal, a potom je Gari Kejhil pustio sjajnog Odiona Igala da ima "rupu za šut".

Sve bi to bilo zaboravljeno da je Oskar postigao gol iz penala, ali se okliznuo...

Mančester siti je prosto razbio Sanderlend 4:1, nošen pre svega sjajnom partijom Kevina de Brujnea koji je upisao dve asistencije i gol, a oduševio je i nekim dribliznima. Totenhem je upisao novu pobedu protiv Noriča od 3:0 i "drži četvrto mesto".

Golove sa mečeva pronađite u delu "iz minuta u minut"...

REZULTATI 18. KOLO:

Bornmut - Kristal Palas 0:0

Liverpul - Lester 1:0 (0:0)
/Benteke 63'/

Totenhtem - Norič 3:0 (2:0)
/Kejn 26', Kejn 43', 80'/

Siti - Sanderlend 4:1 (3:0)
/Sterling 13', Ture 16', Boni 22', De Brujne 54' - Borini 59'/

Čelsi - Votford 2:2 (1:1)
/Kosta 32', 64'- Dini 43', Igalo 56'/

Svonsi - VBA 1:0 (1:0)
/Ki 9'/

Aston Vila - Vest Hem 1:1 (0:1)
/Aju 61' - Kresvel 45+2/

Stouk - Mančester junajted 2:0 (2:0)
/Krkić 19', Arnautović 26'/

18.45 Njukasl - Everton
20.45 Sautempton - Arsenal

TABELA: Lester 38, Arsenal (-1) 36, Mančester siti 35, Totenhem 32, Kristal Palas 30, Mančester junajted 29, Votford 29, Liverpul 27, Vest Hem 26, Stouk 26, Everton (-1) 23, Sautempton (-1) 21, VBA 20, Bornmut 20, Čelsi 19, Svonsi 18, Norič 17, Njukasl (-1) 17, Sanderlend 12, Aston Vila 8.

NAJAVA MEČEVA

Dan posle Božića je u engleskoj rezervisan za fudbalske mečeve, tzv. "Boksing dej", a nakon što je Stouk lako savladao Mančester junajted u prvoj utakmici dana, još neki timovi se nadaju "božićnom čudu". U terminu od 16 časova nas očekuje čak sedam izuzetnih utakmica.

Najzanimljivije će biti u Liverpulu gde će istoimeni klub igrati protiv lidera Premijer lige ekipe Lester sitija, dok ništa manje interesantno neće biti u duelu Čelsija i Votforda. To će biti prva utakmica Gusa Hidinka u drugom mandatu na klupi Čelsija, a tim Kike Sančeza Floresa sjajno "gura" ove sezone i nalazi se visoko na tabeli.

Jirgen Klop se odlučio da među stative vrati prvog golmana Simona Minjolea, dok će u napadu iza Origija igrati Lalana, Koutinjo i Firmino. Klaudio Ranijeri naravno veruje svom tandemu Mahrez - Vardi. Gus Hidink je izveo potpuno isti sastav koji je igrao u prethodnom kolu, sa izuzetkom promene štopera, pa će Kejhil igrati umesto Zume. Eden Azar je na klupi...

IZ MINUTA U MINUT:

17.52 - Lester hoće do gola, pa je i Šmajhel otišao u napad, a Liverpul je imao kontru 3 na 1 - ali je Benteke uspeo to da promaši! KRAJ!

17.44 - Pogledajte kako se De Brujne danas igrao na Etihadu...



17.37 - Imao je Čelsi šansu za pobedu, ali je penal koji je Valon Behrami napravio nad Edenom Azarom - očajno izveo Oskar. Brazilac se zaleteo ka lopti, okliznuo, a potom loptu poslao nebu pod oblake...

17.34 - Uveo je Ranijeri Uljou, ali u ovom trenutku je Liverpul bliži drugom golu nego Lester izjednačenju.

17.27 - Vilfrid Boni je promašio penal i propustio da poveća prednost na 5:1 za Siti.

17.20 - Benteke! Snašao se Belgijanac posle lopte Roberta Firmina sa leve strane i u padu je odlično šutirao za veliko slavlje navijača. A Dijego Kosta vraća Čelsi u igru, 2:2 posle izuzetnog pasa Vilijana... Možda i iz ofsajda!

17.13 - Spasio je dva, ali ne i treći put! Odion Igalo dovodi Votford u prednost posle dosta sreće... Prošao je Nigerijac i pogodio Kejhila, ali se lopta čudno odbila i našla put do mreže pošto je Kurtoa bio pogrešno postavljen.

17.12 - Votford je sada ispred gola Čelsija, a Tibo Kurtoa je u dva navrata spasao čist gol. Problemi u odbrani postoje i bez Murinja...

17.10 - Sve ono što ne mogu da pogode Čelsi i Liverpul - može Mančester siti. Posle dve asistencije Kevin de Brujne je sada upisao i pogodak.

17.05 - Nema još uvek golova u nastavku, ali Čelsi pravi opsadu pred golom Gomesa. Igrači žele da impresioniraju Gusa Hidinka, a Fabregas je utakmicu završio posle 45 minuta igre. Umesto njega igra Mikel!


16.47 - Poslednji gol u prvom poluvremenu postiže Vest Hem. Kresvel je u drugom minutu produžetka postigao gol...

16.43 - Kejn je postigao drugi gol za Totenhem, a Nemanja Matić je napravio glupost za Čelsi. Igrao je neoprezno rukom u šesnaestercu, a sudija je pokazao na penal koji je lako realizovao Troj Dini.

Da li mu je možda maska zasmetala?

16.41 - Kakav je igrač Rijad Mahrez! Kao od šale je izbacio tri igrača Liverpula jednim driblingom, a onda u padu šutirao, ali je Minjole izuzetno odbranio.

16.37 - Problemi za Jirgena Klopa. Napadač Divok Origi ne može da nastavi utakmicu zbog povrede, pa ga menja skupo plaćeni Kristijan Benteke.

16.32 - Kazao je Gus Hidink da nije primetio da je Dijego Kosta igrač koga "ne može da kontroliše", a izgleda da je bio u pravu. Korner je izveo Vilijan, skočio je Teri, a lopta je pala Dijegu Kosti na "nogu". Čelsi dobar danas!

16.30 - Daleko smo od rekorda koji smo spomenuli iz 1963. godine, ali smo zato videli rekord u Mančesteru. U eri Premijer lige niko nikada nije postigao tri gola brzo kao što je to uradio Siti. Samo 22 minuta!


16.26 - Kejn!
Oborio je golman Noriča Harija Kejna u prodoru, a ovaj je ipak odlučio da šutira penal. I pogodio... Ovo je sjajni pogodak koji je postigao Jaja Ture. Lekcija iz "nameštanja na šut"...

16.22 - Mančester siti se igra... Odlučili su da protiv Sanderlenda naplate sve loše utakmice u prethodno vreme. Sada je Vilfrid Boni strelac. Nova asistencija za De Brujnea, njegova osma ove sezone.

16.16 - Sjajna utakmica na Enfildu. Lester ne uspeva da stvori kontre, a Liverpul preti iz minuta u minut. Prvo je Koutinjo šutirao sa ivice šesnaesterca, a minut kasnije je Lalana bio u prilici, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Za to vreme Siti koristi šanse, 2:0!

16.13 - Gol i u Mančesteru! Rahim Sterling dovodi Siti u prednost, eh koliko bi Manuel Pelegrini voleo da njegov tim igra u gostima kako igra kod kuće... Zanimljivo je da je Rahim Sterling gol postigao glavom!


16.09 - Prvi gol pao je u Velsu. Tamo je sjajni Korejac Ki postigao gol za vođstvo Svonsija, koji igra sve bolje od odlaska menadžera Garija Monka. A, nemaju ni stalnog menadžera. Za to vreme Liverpul dominira protiv Lestera, a Čelsi protiv Votforda.

16.03 - Na "Stamford bridžu" je nešto drugačije. Nema više zastave "Simply the best" koja je bila upućena Žozeu Murinju. Umesto toga... Ali je Čelsi već napravio tri šanse.


15.58 - Atmosfera na Enfildu je tradicionalno fantastična.


- Rekord po broju golova na "Boksing dej" postavljen je 1963. godine kada je postignuto čak 66 golova. Za to će timovi morati da budu mnogo efikasniji od Stouka koji je u pobedi nad Junajtedom postigao "samo" dva.

- Za početak vam predstavljamo sve sastave ekipa koje igraju u ovom terminu...

ČELSI (4-2-3-1): Kurtoa, Aspilikueta, Teri, Kejhil, Ivanović, Fabregas, Matić, Pedro, Oskar, Vilijan i Kosta.
VOTFORD (4-4-2): Gomes, Nijom, Ketkar, Kabrera, Holebas, Abdi, Votson, Kapu, Hurado, Dini i Igalo.

LIVERPUL (4-2-3-1): Minjole, Moreno, Lovren, Sako, Klajn, Džan, Henderson, Koutinjo, Firmino, Lalana i Origi.
LESTER (4-4-2): Šmajhel, Simpson, Morgan, Hut, Fuks, Mahrez, King, Kante, Olbrajton, Vardi i Okazaki.

MANČESTER SITI (4-2-3-1): Hart, Kolarov, Otamendi, Mangala, Sanja, Ture, Fernandinjo, Ture, Sterling, Silva, De Brujne i Boni.
SANDERLEND (4-3-3): Manone, Džouns, O'Šej, Koates, Van Anholt, Gomez, M'Vila, Džonson, Borini, Flečer i Grejem.

TOTENHEM (4-2-3-1): Loris, Dejvis, Vertongen, Alderajreld, Voker, Dajer, Dembele, Eriksen, Ali, Lamela i Kejn.
NORIČ (4-2-3-1): Rud, Martin, Benet, Basong, Olson, Mulumbu, Ođiđa-Ofoe, Brejdi, Tetej, Redmond i Džerom.

ASTON VILA (4-3-1-2): Guzan, Bakuna, Leskot, Okore, Haton, Gaj, Sančez, Vestvud, Veretu, Aju i Gestede.
VEST HEM (4-2-3-1): Adrijan, Tomkins, Kolins, Ogbona, Kresvel, Kujate, Obijang, Zarate, Nobl, Antonio i Valensija.

SVONSI (4-2-3-1): Fabijanski, Tejlor, Vilijams, Fernandez, Ranhel, Ki, Briton, Montero, Sigurdson, Rautlidž, Aju.
VBA (4-1-4-1): Majhil, Doson, Mekoli, Olson, Brant, Evans, Gardner, Flečer, Jakob, Morison i Lambert.

BORNMUT (4-1-4-1): Boruc, Danijels, Kuk, Frensis, Smit, Surman, Stanislas, Arter, Gosling, Riči i Marej.
KRISTAL PAlAS (4-2-3-1): Henesi, Vord, Dilejni, Dan, Suare, Ledli, MekArtur, Zaha, Mač, Pančon i Kempbel.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC