• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal u epizodi vetar i pritisak vazduha

Menadžer Mančester junajteda u obraćanjima javnosti samo potvrđuje do koje mere je izgubio kontrolu nad skupim timom koji vodi.

"Morate da iscedite samopouzdanje iz protivničkog tima".

Ovim rečima je menadžer Stouka i bivši napadač Mančester junajteda Mark Hjuz opisao pobedu prvih nad drugima, koja će svakako obeležiti tekući "Boksing dej".

Stouk – Mančester junajted 2:0 na "Britanija stadionu".

Posle svega, a to je bio četvrti uzastopni poraz "đavola" u Premijer ligi i sedmi meč uzdrmanog Luja van Gala bez pobede u svim takmičenjima, Holanđanin je za neuspeh okrivio, između ostalog, i vetar i pritisak vazduha.

Nije, međutim, primetio da Hjuzovi momci nisu morali dugo da cede "samopouzdanje" njegovih igrača, koje je uveliko suvo kao drenovina.

U jeku najgore serije rezultata ekipe u poslednje 54 godine, Van Gal se nevoljno osvrnuo i na izvestan kraj svoje ere na "Old trafordu" posle 18 preskupih i razočaravajućih meseci.

"Nije da uvek mora klub da me smeni. Nekada to uradim i sam. To su stvari o kojima pričam nasamo sa Edom Vudvardom (izvršni direktor kluba, prim. aut), ne sa vama. Ja sam prvi koji želi da priča sa bordom direktora Mančester junajteda, potom sa članovima svog stručnog štaba, pa igračima – ne sa vama", nastavio je Van Gal svoj rat sa novinarima, od kojih je pre puta u Stouk tražio izvinjenje za tekstove u kojima se nagoveštava da će biti smenjen, a potom je ljutito bio napustio salu.

Van Gal je krizu pokušao da saseče time što će na klupi ostaviti kapitena Vejna Runija, kojeg je ubacio u igru kasnije, ali preokreta nije bilo. Stouk je već u 26. minutu imao 2:0 i to je bilo to...

"Uslovi su bili kompikovani, ne samo zbog vetra, već i zbog pritiska vazduha. Zbog tog razloga mislim da moja ekipa nije imala volje da igra fudbal u prvom poluvremenu".

Ukoliko Totenhem pobedi danas, a u trenutku pisanja ovog teksta je u vođstvu, četvrtoplasirana ekipa na tabeli Premijer lige, poslednja koja će dobiti priliku da igra Ligu šampiona, udaljiće se na šest bodova u odnosu na Junajted.

"Trudim se i radim sve što mogu, ali pritisak će biti veći i veći i moramo da pronađemo način da rešimo problem", rekao je Van Gal, koji je preuzeo ekipu u julu 2014. godine i od tada potrošio 334 miliona evra na pojačanja, možda i svih 364 i napravio skoro 200 miliona evra minusa na kupovinama i prodajama igrača.

"Meni je još teže, nego njima (igračima) jer sam deo ove serije od četiri poraza i ljudi gledaju u mene", dodao je.

Na konstataciju da nije menadžerov posao da uverava igrače da mogu da se nose s pritiskom, Van Gal se rado složio i rekao:

"Možete reći da u tome nisam uspeo, ali ne mislim da je to razlog".

Mančester junajted je, pre današnjeg gostovanja, poslednji put izgubio četiri utakmice u nizu u periodu oktobar – novembar 1961.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC