• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agonija Vensana Kompanija se nastavlja

Autor mondo.rs

Ne tako davno jedan od najboljih defanzivaca na svetu, prolazi kroz noćnu moru zbog serije povreda. Ovog popodneva izdržao je devet minuta na terenu, a Siti čeka "pakao" u narednom periodu.

  Devet minuta izdržao je kapiten Mančester sitija, Vensan Kompani, posle pauze od devet utakmica i mesec i po dana.

Menadžer "građana" Manuel Pelegrini uveo je Kompanija u igru u 62. minutu meča sa Sanderlendom, kada je sve već bilo rešeno (završeno 4:1), a već u 71. minutu morao je da ga povuče sa terena.

Kompani, koji je zamenio Nikolasa Otamendija, a potom ustupio mesto Martinu Demikelisu, ove sezone već je propustio 16 utakmica u svim takmičenjima, od čega devet uzastopnih od remija sa Aston Vilom (0:0), zabeleženog 8. novembra.

Pelegrini je pomislio da će četvrtog štopera u grupi koju vodi, pred Elijakima Mangale, Demikelisa i Otamendija, imati spremnog za paklen raspored u narednih mesec dana, ali je hladan tuš usledio već posle dva-tri kratka sprinta iskusnog defanzivca.

Koliko će Kompani, koji je u prethodnih godinu i više dana povređivao i prepone i prednju i zadnju ložu, ovog puta morati da odsustvuje – nije poznato, ali jeste poznat raspored Sitija do kraja janauara:

29. decembar: Lester u gostima;
2. januar: Votford u gostima;
6. januar: Everton u gostima, Liga kup;
9. januar: Norič u gostima;
13. januar: Everton kod kuće;
16. januar: Kristal Palas kod kuće;
23. januar: Vest Hem u gostima;
27. januar: Everton kod kuće, Liga kup;

Ako je Kompani "gadno" pogoršao povredu koja ga muči cele sezone, Pelegrini će kroz ovu torturu morati sa trojicom štopera, što možda upućuje i na to da će klub sa "Etihada" tokom januarskog prelaznog roka, možda, potražiti dodatno rešenje u centru odbrane, bilo da se radi o transferu, bilo o pozajmici do kraja sezone. Jer...

Od kada je došao u Mančester, iz Hamburga, na leto 2008. godine, Kompani je imao manjih problema sa povredama u prvoj sezoni, a onda bio potpuno zdrav i na vrhuncu forme sve do početka sezone 2012/13. Tada je propustio 11 utakmica tokom 60 dana pauze, naredne sezone nije odigrao 15 utakmica tokom 75 dana pauze i prošle sezone 14 utakmia tokom 60 dana pauze.

U to nisu uračunati mečevi neposredno posle izlazaka iz povrede, kada je bio na klupi i postepeno ulazio u igru u završnicama utakmica, kao što je to bio slučaj danas.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC