• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović promašio zicer, kazna stigla u 94!

Autor mondo.rs

Buran meč na "Sent Džejms Parku", veliki promašaj srpskog asa i potom tragična reakcija gomana Eliota, koja je proslavila Kleverlija.

Još 14 sekundi.

Toliko je trebalo da izdrže fudbaleri Njukasla do četvrtog uzastopnog meča bez poraza u Premijer ligi, što im dugo, dugo nije uspelo.

Tada je kiksnuo Rob Eliot i od junaka prigrlio epitet tragičara utakmice.

Golman crno-belih šokirao je pun "Sent Džejms Park" u 94. minutu haotične utakmice 18. kola Premijer lige, ostavljene za finiš burnog "Boksing deja". Centaršut iz kornera sa desne strane sramežljivo i slabo "boksovao" je u polje, ali samo do "kapice" gde je pogodio u čelo Toma Kleverlija, a ovaj instiktivno vratio loptu u praznu mrežu.

Prvi pogodak Kleverlija u dresu plavih sa Mersisajda i to kakav i kada: Njukasl - Everton 0:1 (0:0).

Bila je ovo prva pobeda momaka Roberta Martineza u gostima još od 28. septembra i utakmice sa Vest Bromvič Albion, ujedno Kleverli (čitaj: Eliot) prekinuo je niz od četiri premijerligaške utakmice u kojima Everton nije uspeo da pobedi: Bornmut 3:3, Kristal Palas 1:1, Norič 1:1, Lester 2:3.


Na drugoj strani, našem Aleksandru Mitroviću svakako neće biti lako, jer je propustio veliku šansu za gol pri rezultatu 0:0, jednu od retkih u koju je uopšte mogao da uđe, jer se tim Stiva Meklarena pomalo blamoidno branio od 1. do 94. minuta, prepustivši na svom stadionu, ekipi koja nije puna samopouzdanja, niti je u sjajnoj formi, loptu celih 66 odsto vremena!

U to malo situacija što je Njukasl imao posed lopte i bio koliko-toliko opasan, stala je i šansa koju je Mitroviću pripremio Džordžinio Vajnaldum u 73. minutu, ali je naš as u punom naletu, sa oko 7-8 metara, poslao loptu glavom pored gola. Nije praktično imao duel u letu, jer su štoperi Evertona ostali na zemlji...

Bio je to kratak period igre u kojem je Njukasl delovao kao tim koji želi treću pobedu u poslednja četiri kola (Liverpul 2:0, Totenhem 1:2, Aston Vila 1:1), pre Mitrovićeve šanse svoju je propustio Ajose Perez, a potom je Vajnaldum oštro šutirao glavom i naterao golmana Evertona, Tima Hauarda, da loptu "vadi iz mreže" tako što je i sam upao u nju.

Kada se ta sedmominutna inicijativa "svraka" završila, lopta se vratila na Eliotovu stranu, a on... Nakon šti je udarce Romelua Lukaku dva puta branio majstorski i potom u još par navrata držao lošiji tim u egal rezultatu, napravio je kiks koji je - ako se sagleda prikazano tokom svih 90 minuta - doneo tri boda ekipi koja je pokazala više i želela pobedu, a ne samo da ostane neporažena.



Everton je i peti put pobedio Njukasl u poslednjih šest susreta, tako da Meklarenov tim, uprkos dobrim rezultatima u poslednje vreme, ostaje ispod crte na tabeli. Njukasl je sezonu počeo bez pobede u prvih osam kola, od tada crno-beli imaju četiri trijumfa i dva remija, a imali bi i treći da su bili staloženiji u završnici meča.

Ruku na srce, do kornera koji je prethodio golu Kleverlija došlo je tako što je snažni štoper Šansel Mbemba spektakularnim sprintom i bacanjem po zemlji uspeo da stigne Lukakua i ispravi grešku kolega iz odbrane. Izblokirao je centarfora gostiju u trenutku šuta, i to u situaciji kada su Lukaku i Eliot bili oči u oči.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Premijer lige posle "Boksing deja", koji će biti završen večeras utakmicom Sautempton - Arsenal.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC