• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal i Hidink - vreme za naplatu duga iz 1999?

Autor mondo.rs

Dvojica slavnih holandskih trenera imaju neke "nerašćišćene" račune iz vremena kada su bili treneri Barselone i Reala. Da li je došlo vreme za naplatu duga?

Kao što je neko lepo primetio, u ponedeljak kasno popodne, u 18.30, čeka nas najvažnija fudbalska utakmica između 6. i 15. na tabeli – u istoriji!

Mančester junajted, koji nikoga nije pobedio evo već sedam utakmica zaredom, a koji ima i četiri poraza u nizu u Premijer ligi, dočekuje Čelsi, šampiona Engleske, koji je i dalje tik iznad zone ispadanja.

Na putu ka ovom jakom "mečapu", Čelsi je napravio smenu trenera, otpustio Žozea Murinja i postavio njegovog privremenog naslednika, Gusa Hidinka, dok se Junajted i dalje nećka, pa će tako najverovatnije Luj van Gal bar još jednom sesti na klupu namenjenu treneru slavnog kluba, na "Old trafordu".

I, odmah da skratimo, Hidink će imati veliku priliku da mu vrati "milo za drago", jer smo sigurni da nije zaboravio 1999. godinu, kada ga je Van Gal rezultatom 3:0 savladao u "El Klasiku" i doveo do toga da dobije otkaz u Real Madridu.

Vremena su prošla od tada, a Hidink dolazi Van Galu "na noge" u trenutku kada mu se trese tlo pod nogama i kada ga novi kiks sasvim izvesno košta posla u klubu koji je na njegove želje potrošio 334 miliona evra u prethodnih godinu i po dana.

Čelsi ne zna za poraz od Mančester junajteda tokom prethodnih osam okršaja, "đavoli" nisu pobedili klub iz Londona od 28. oktobra 2012. godine (2:3), a kod kuće još od 18. septembra 2011. kada je bilo 3:1. Ukupno gledano, na "Old traford" skor je 32-26-20...

"Svaka utakmica Čelsi – Mančester junajted je velika, ali ova naročito. Nadam se da će moji igrači pokazati ambiciju koju su imali u većem delu utakmice sa Votfordom", rekao je Hidink, uprkos tome što je pomenuti meč završen 2:2.

Čelsi će biti bez suspendovanog Dijega Koste, a videćemo da li će Van Gal ponovo "benčirati" kapitena Vejna Runija, koji nije počeo meč sa Stoukom, završen porazom Junajteda od 2:0.

Posle novog debakla, Van Gal se nije pojavio danas na treningu ekipe, koji je vodio njegov pomoćnik Rajan Gigs. Uostalom, nije nemoguće da tako bude i kad utakmica počne...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC