• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić promašio smenu Van Gala!

Autor mondo.rs

Svega je bilo na "Old trafordu", prečka, stativa, dva nedosuđena penala, oprošten crveni karton Runiju, a šansu meča imao je - Matić!

Najvažniji meč 6. i 15. na tabeli u istoriji Premijer lige završen je rezultatom koji je očekivao veliki broj ljubitelja fudbala.

Ne priželjkivao, već očekivao:

Mančester junajted - Čelsi 0:0 u ponovo možda poslednjoj utakmici Luja van Gala na klupi slavnog kluba.

Svakako, znato veće šanse da govorimo o njegovoj smeni imali bismo da je naš reprezentativac Nemanja Matić bio prisebniji i koncentrisaniji u šansi utakmice koju je imao u drugom poluvremenu, nakon što se uglavnom igralo pred njegovim golom i pretilo njegovom golmanu.

Matić je, u 67. minutu, na sjajan pas Pedra Rodrigeza, istrčao sam pred Davida De Heu, stao, namestio se, pogledao i onda poslao loptu svom snagom na tribine! Na oduševljenje većine prisutnih na tribinama rasprodatog "Old traforda".

/snimke svih šansi možete pronaći u UŽIVO sekciji izveštaja/

Bila je to ubedljivo najbolja šansa za Čelsi, koji je igrajući bez klasičnog napadača usled suspenzije Dijega Koste i nekonkurentnosti Falkaoa i Loika Remija, uglavnom branio svoj gol sa svih 11 u polju. Početkom drugog poluvremena, posle jedne "tika-taka" kombinacije gostiju, Pedro je imao sjajnu šansu i dobro je šutirao, ali se David De Hea proslavio fantastičnom odbranom.

I to je bilo to od konstruktivnih stvari koje su izveli momci Gusa Hidinka, koji je došao po "nulu" i vratio "nulu" na "Stamford bridž". Sve ostalo vredno pomena događalo se na polovini Tiba Kurtoe, koji je briljirao u drugom poluvremenu, nakon što je u prvom gledao kako Huan Mata i Antoni Marsijal tresu prečku, pa stativu.

Kada je to Čelsi preživeo, još defanzivnije se postavio u nastavku meča i uglavnom uspevao da se izbori sa napadima "đavola" u talasima, a najviše problema od svih na terenu imao je naš Branislav Ivanović, kojem je Marsijal pravio mnogo problema, pa je tako posle stative iz igre 1 na 1, Francuz prošao pored kapitena naše reprezentacije i fantastično uposlio Andera Ereru, a ovaj uspeo sa 4-5 metara da ne pogodi mrežu - već Kurtou!

Bila je to, uz onu De Heinu, svakako odbrana utakmice i potez koji je uticao na konačan rezultat koliko i promašaj Matića, potez koji je uzdrmanog Van Gala koštao i osmog uzastopnog meča bez pobede (!?), ali ako je za utehu, u duelu dva holandska trenera, taktičara i šarmera, Van Gal je bar uspeo da prekine niz od tri poraza u Premijer ligi, koji ga je doveo na rub otkaza.

Inače,  nije mali broj onih koji smatraju da ni ovaj bod neće sačuvati Holanđanina "sekire" koja je pre desetak dana stigla i Žozea Murinja, prizivanog od strane obe grupe navijača. Jedni su već kupovali šalove sa njegovim imenom i grbom Junajteda, šireći ih da Van Gal jasno vidi, a drugi skandirali njegovo ime, glasno, da Hidink čuje.

Nažalost, u prvi plan je tokom većeg dela meča iskakao iskusni arbitar Martin Etkinson, koji je imao lošu selekciju žutih kartona, koji dva puta nije dosudio penal u korist Junajteda, a mogao je "mrtav ladan" da uradi to oba puta (jednom je Vilijan igrao rukom u svom šesnaestercu, a otprilike na istom mestu Aspilikueta zakasnio sa startom i sapleo Matu), da bi na kraju oprostio kapitenu Junajteda, Vejnu Runiju, isključenje.

Runi je u nadoknadi vremena umalo polomio nogu Oskaru, ali je dobio samo opomenu.

Čelsi je večeras delovao defanzivnije nego u bilo kojoj utakmici pod Murinjovim vođstvom, ali je zabeležio rezultat koji će biti prihvaćen u Londonu, jer Junajted ni deveti put u nizu nije uspeo da savlada velikog rivala, a na "Old trafordu" Čelsi je nepobediv još od septembra 2011. godine.

Međutim, koliko je Čelsi loš ove sezone? Uprkos tome što Junajted nema pobedu već u osam utakmica, ovaj klub i dalje ima deset bodova više od gostiju iz Londona. "Plavci", do daljeg, ostaju blizu zone ispadanja, međutim tema dana u Engleskoj i sutra će sigurno biti status Van Gala.

Junajted sada zaostaje pet bodova za Totenhemom i Mančester sitijem, koji su treći i četvrti na tabeli, s tim da "građani" imaju i meč manje.

Samo dva dana nakon spektakularnog "Boksing deja", koji su između ostalog obeležili poraz Junajteda u Stouku i buran remi Čelsija sa Votrfordom, odigran je deo utakmica 19. kola i ništa manje uzbudljivo nije bilo ovog ponedeljka.

Pročitajte rezultate, strelce i tabelu posle nekompletnog 19. kola Premijer lige.

Sastavi:




TOK UTAKMICE:

KRAJ: Očekivan rezultat i neočekivan tok utakmice. Na kraju, svakako će zadovoljniji biti Hidink.

90+1 - Etkinson dva puta nije dosudio penal za Junajted, a u nadoknadi vremena nije dosudio čist crveni karton Runiju. Kapiten Junajteda nagazio je Oskaru na stajnu nogu, đonom, po potkolenici i umalo mu polomio nogu. Dobio je žuti...



87 - Runi! Težak centaršut za kontrolu, oštar, poluvisok, ali svakako je kapiten Junajteda mogao bolje da reaguje. Posle dugo vremena domaći su imali šansu, ali je otišla u nepovrat.

84 - Čelsi se brani sa 11 igrača na 30 metara od svog gola.

69 - Ponovo nema penala za Junajted, a ponovo je mogao (ili morao) da bude!

Nakon igranja rukom Vilijana, ovog puta je Aspilikueta zakasnio na prodor Mate, potkačio ga po nogama, omaleni dribler je pao, ali se Etkinson nasmejao i pokazao da se igra nastavi. Biće ljut Van Gal, svakako...

67 - NEMANJA!?

Ijao, kakav promašaj našeg fudbalera. Moglo je da se oseti da će Čelsi imati šansu iz kontre, s obzirom na to da je Junajted napadao u talasima i ta prilika došla je u 67. minutu, kada je Pedro hitro povukao loptu i potpuno razbijenu odbranu domaćih dodatno pocepao pasom po dijagonali, naš Matić istrčao je pred De Heu sam, zastao, pogledao, mogao da bira gde će da šutira, ali je uradio to katastrofalno.

Zapeo je iz sve snage i poslao loptu na tribine!




56 - VELIKA ŠANSA!

Neverovatno šta je: a) promašio Erera, b) odbranio Kurtoa. Marsijal je ponovo probio Ivanovića, centrirao po zemlji na peterac, gde je Erera bio brži od Terija, ali je njegov udarac sa 4-5 metara uspeo refleksno da odbrani Kurtoa. Ruku na srce, Erera je mogao da bira da li će da plasira loptu u levi ili desni ugao, ali je izabrao sredinu gola i pomogao Belgijancu da se proslavi.

Lopta je od Kurtoe "pleasala" po gol-liniji i na kraju bila izbačena u korner, a onda... Trebalo je da bude dosuđen penal za Junajted!

"Balon" loptu pokušao je da uštopuje Vilijan koji je to uradio loše i igrao rukom, ali Etkinson nije pokazao na belu tačku. Mogao je...



55 - Dok Junajted ponovo steže obruč oko gola Čelsija, evo jedne informacije koja bi mogla da posluži kladioničarima - ovih 0:0 na poluvremenu danas je osmo uzastopno prvo poluvreme tokom kojeg "đavoli" nisu postigli gol na "Old trafordu".



48 - KAKVA ŠANSA!

Tika-taka igra Čelsija, akcija je trajala duže od minut, na kraju su se plavi uvukli u šesnaesterac domaćih, Pedro je prebacio na levu i tukao precizno, "uz stativu", ali je De Hea maestralno odbranio. Ne jednom, dva puta! Na odbijenu loptu posle šuta Pedra, natrčao je Aspilikueta, koji nije uspeo da iskoristi to što je De Hea bio na zemlji.

Sporo je reagovao, Španac se digao i odbranio još jednom svom sunarodniku.


46 - Počeo je drugi deo igre, bez izmena u dva tima.

A, na poluvremenu... "Žoze Murinjo, Žoze Murinjo..." odjekuje s tribine gde su navijači Čelsija.





45+1 - Poluvreme, 0:0. Ali, ne i nezanimljvio. Nema dileme oko toga ko je srećniji zbog aktuelnog rezultata.

40 - U poslednjih desetak minuta, Čelsi je uspeo da pomeri težište igre ka sredini terena i malo pruži daha Kurtou. Ali, i dalje su prilično bezopasni gosti, koji igraju bez klasičnog napadača.

30 - Uh! Oštar sudar Šniderlana i Vilijana, obostrani klizeći start, usled kojeg je vezista Junatjeda đonom "ušao" u zadnju ložu brazilskog fudbalera, koji je ostao da leži na travi, a Etkinson opomenom kaznio Francuza.

29 - Kontra, Pedro, Aspilikueta - Jang! Brzu akciju odigrali su omaleni igrači Čelsija, Vilijan, Azar i Pedro, bilo je opasno, ali je požrtvovani Jang klizećim startom uspeo u poslednji čas da zaustavi Aspilikuetu... Aplauzi za njega.

28 - Runi!

Kapiten Junajteda, koji igra odlično od početka meča, uputio je oštar, precizan udarac, ali je Kurtoa sjajno reagovao!

24 - Čelsi ne postoji na terenu. Junajted je uzeo loptu na 30 metara od Kurtoe, Jang je centrirao, ali je Zuma uspeo glavom da stopira centaršut ka Runiju, koji je bio sam u sredini šesnaesterca.

23 - Potpuna ofanziva Junajteda, Čelsi se panično brani. U prodoru je bio Marsijal, koji je sebi dao jak for i onda u "šumi" defanzivaca Čelsija isforsirao pad, Etkinson ništa nije sudio. Ni sumuliranje, ni penal.



17 - STATIVA!

Junajted "razbija" Čelsi, ali gola nema. Okvira gola ima, opet! Posle prečke koju je na startu pogodio Mata, ovog puta je Kurtou umalo savladao Marsijal. Lako je rešio 1 na 1 iskosa sa leve strane, sa Ivanovićem, namestio loptu na jaču, desnu nogu, tukao po zemlji u bliži ugao, ali...

...ponovo se stadionom prolomio tup zvuk i potom čuveno: "Ouuuuu".




15 - U prvih 15 minuta utakmice, Junajted ima posed lopte od 70 odsto!

10 - Šniderlan! Ponovo je Runi bio u ulozi asistenta, odložio je loptu za vezistu Junajteda, koji je probao da "uhvati" drop kik spoljnim delom stopala, ali je lopta prohujala pored stative.

4 - Šansa za Čelsi, brza kontra i pas ka Azaru, ali je odbrana Junajteda intervenisala u poslednji čas. Azar bi bio sam pred De Heom da je pas po zemlji prošao.

3 - PREČKA!

Kakva sreća za Kurtou. Runi je ostavio loptu za Matu, koji je sa ivice šesnaesterca tukao iz sve snage i uzdrmao okvir gola Čelsija. Umalo 1:0!



1 - Utakmica je počela!

U studiju, tri legende: Pol Skols, Stiven Džerard i Rio Ferdinand. Klasa.


On deluje relaksirano? I otpozdravlja...


Šta reći?



Van Gal i Hidink vodili su neke velike bitke tokom svojih uspešnih karijera, a Van Gal je rivala bukvalno smenio 1999. pobedom Barselone nad Realom od 3:0. Da li je vreme za naplatu duga?

A, ispred "Old traforda" - u prodaji su šalovi Mančester junajteda sa likom Žozea Murinja.

Legendarni ser Aleks Ferguson, kažu upućeni, nikada od odlaska sa klupe nije ušao na utakmicu na ulaz namenjen igračima i menadžerima. Večeras jeste.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC