• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mino Rajola i kako Junajted utiče na cene igrača

Autor mondo.rs

Pomislićete da Rajola preteruje, kad procenjuje vrednost svojih klijenata, ali on će vam reći da je Junajted platio 80 miliona za Marsijala. Moćni biznismen kaže da je, između ostalih, impresioniran Mihajlovićem.

U svetu super agenata, Mino Rajola je jaka faca.

Odmah tu negde iza Žorže Mendeša...

Kao takav, bio je zanimljiv italijanskom "Tutosportu", koji je sa njim uradio novogodišnji intervju. Hajde kratko da "proletimo" kroz ono što je agent Zlatana Ibrahimovića, Marija Balotelija, Pola Pogbe, Romelua Lukakua, Mareka Hamšika i drugih poznatih igrača rekao...

Spremite se da ćete naići na određena preterivanja, ali "opušteno", to je poslovni stil biznismena rođenog u Italiji, ali sa holandskim korenima.

Pol Pogba.

"Nismo još sigurni kakve su šanse da Pogba ostane u Juventusu naredne sezone. Pol će odlučiti na osnovu ponuda koje budu na stolu i onoga što oseća u sebi. Uostalom, takva je već bila situacija prošlog leta. Juve je tada osvojio 'letnji kup' sačuvavši Pogbu", napomenuo je Rajola i dodao:

"U međuvremenu, on je izrastao u još boljeg igrača, a samim tim i njegova cena, tako da ne mislim da će 100 miliona evra biti dovoljno. Sve zavisi od predsednika Andree Anjelija".

Dakle, ni 100 miliona neće biti dovoljno, veli Rajola, ali i nudi "objašnjenje". Jednostavno, kada neko poput Mančester junajteda plati 80 miliona evra (50+30) za tinejdžera poput Antonija Marsijala, onda Rajola (s pravom?) ima razloga da smatra da njegov klijent vredi više. Naravno da će biti ljudi koji će reći da su preplaćena obojica, neko će smatrati da je Marsijal bolji, nego Pogba, ali tako stvari funkcionišu.

"Gospodo, ako je Junajted platio 80 miliona za Antonija, vi Pola ne možete dobiti ispod 100", mogao bi Rajola da kaže svakome ko bi mu se javio na telefon da "pita za zdravlje desetke Juventusa".

"Mančester junajted je preplatio najviše prošlog leta, dali su 80 miliona evra za Marsijala, tako da možemo da čestitamo Monaku na sjajnom 'dilu' koji je sklopio", izabrao je 48-godišnji menadžer posao godine 2015.

"Možete sa sigurnošću da kažete da je Polova odluka da ostane pokazala koliko je uložio u Juve. Naravno, i klub je uložio u njega mnogo, tako što se odrekao mnogih miliona evra od njegove prodaje. To dokazuje da postoji snažna veza između igrača i kluba, kao i da je Pol neko ko pre svega odlučuje srcem. Smatrao je da nije pravi momenat da ode i na kraju je bio u pravu. Ostao je i pomogao Juventusu da se podigne i prevaziđe određene probleme na početku sezone, kada su navijači čak i njemu zviždali, a to nije bilo fer", rekao je Rajola i zaključio:

"Mnogi bi se sunovratili na njegovom mestu".

Ipak, Rajola nagoveštava rastanak narednog leta...

"Moj telefon nije zvonio mnogo puta zbog Pogbe, jer ne može mnogo klubova da ga priušti. On je kao 'limited edition' Ferari. A, da li je Barselona favorit da ga dobije? Ne, jedini favorit je Juve", pokazuje Rajola otprilike "kako se radi posao".

On je ponovio svoje gnušanje FIFA "Zlatnom loptom", tvrdeći da "to nije prava nagrada", jer bi u suprotnom "Zlatan Ibrahimović bar jednom bio proglašen za najboljeg na svetu", s obzirom na to "da je već deset godina najbolji centarfor na planeti".

"Zlatan se dokazao svuda, znamo svi gde je igrao i šta je osvajao, dok su Leo Mesi i Kristijano Ronaldo sve vreme bili u top klubovima, a saigrači su im bili samo najveći šampioni ove igre", ponudio je argumente Rajola i, naravno, oko ovoga se može diskutovati.

Rajola je svog klijenta Simonea Zazu, koji je letos ostvario transfer iz Sasuola u Juve, ali koji ove sezone malo igra, savetovao da ne prihvati poziv Vest Hema.

"Rekao sam mu da je najbolje da ostane u Juventusu i igra češće, ali suština je da klub mora da veruje u njega. Tajna svih velikih 'devetki' je ta što su oni sami ubeđivali saigrače da im veruju, jer to nije nešto što trener može da uradi umesto njih", rekao je Rajola i u moru reklama izneo i jednu veliku fudbalsku istinu.

Nemojte da vas čudi što se uglavnom govorilo o igračima Juventusa, jer je "Tutosport" magazin iz Torina i tradicionalno je okrenut "Staroj dami". Posebno je zanimljiv odgovor bio vezan za Alvara Moratu, koji je i dalje u Juveu, ali... Real Madrid i dalje ima opciju oda "otkupi" nazad centarfora, tak oda je pitanje glasilo – gde će Morata igrati naredne sezone?

"Mislim u Realu", rekao je Rajola.

Ko će biti naredna pojačanja Juventusa?

"Oskaru dajem svega 30 odsto šansi da dođe u Juve, dok je Henrik Mhitarjan na 50 odsto šansi", rekao je.

Ko će biti prvak Italije?

"Juve će osvojiti 'skudeto', jer imaju najjači tim".

Treneri Serije A?

"Zaista sam impresioniran Paulom Souzom, Mauriciom Sarijem i Sinišom Mihajlovićem. A i Robertov Manćinijev Inter me podseća na tim koji su 'nerazuri' imali kada je Ibra bio tamo", rekao je Rajola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC