• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vangalština": Koliko je šansi stvorio Šefild?

Autor mondo.rs

Iako je njegov tim igrao protiv trećeligaša koji se branio čitavu utakmicu, Luj van Gal je bio toliko bezobrazan da je na kritiku uzvratio pitanjem: "A, koliko je šansi napravio Šefild junajted?"

Mančester junajted je na jedvite jade savladao trećeligaša Šefild junajted i tako prošao u četvrtu rundu FA Kupa, takmičenju u kome su prošle godine eliminisani u četvrtfinalu od Arsenala. Jedini pogodak postigao je Vejn Runi u nadoknadi vremena - iz penala.

Junajted je, bar kada je posed lopte u pitanju, dominirao u odnosu na tim iz treće lige, pa su tako loptu u svom posedu držali 75% vremena, ali su za to vreme samo dva puta šutirali u okvir gola, jedan više od gostiju.

Dovoljno?

Još jednu sumornu partiju Junajteda u kojem su se "đavoli" na kraju izvukli uprkos dosadnoj i prevaziđenoj igri obeležili su komentari Pola Skolsa koji je pošteno kritikovao Luja van Gala, za koga je rekao da bi on da je na njegovom pesmu "pao u depresiju", kao i da se svi dosađuju na utakmicama na "Old Trafordu".

Ali Luj van Gal ne mari...

Uprkos tome što je nedeljama, a i mesecima unazad, blizu otkaza, još uvek je svoj najbolji advokat, pa je tako bilo i posle utakmice protiv Šefild junajteda.

"Uvek je teško igrati protiv ovakvog protivnika. Oni se brane sa 11 igrača sa lopte, a mi smo morali da igramo brže, da igramo po krilu, ali to nismo radili u prvom poluvremenu dobro. Bili su sjajno organizovani, uvek je lakše braniti se nego napadati, ali smo srećom na kraju utakmice zasluženo postigli gol", kazao je Van Gal.

Da li je zadovoljan? Ipak je njegov tim igrao vrlo loše.

"Pre utakmice sam svojim igračima rekao da je najvažnije da pobedimo i mi smo to uradili. Ne zanima me igra".

A onda je rekao nešto što je potpuno zbunilo reportera...

"Koliko je Šefild junajted napravio šansi? Niko ne priča o tome. Svi pričaju o sjajnoj odbrani Šefild junajteda, a niko o tome da nisu stvorili dve šanse".

"UZBUDLJIVE UTAKMICE"

Od početka oktobra Mančester junajted je odigrao 10 utakmica na "Old Trafordu" i za to vreme postigao samo 7 golova. Na čak 9 od 10 utakmica na poluvremenu je rezultat bio 0:0.

Navikli smo na to da menadžer Junajteda Luj van Gal na ovakav način razgovara sa novinarima, ali niko nije očekivao da će kritiku na račun njegovog tima pokušati da "okrene na svoju vodenicu", tako što će kritikovati tim protiv koga je njegov tim igrao. Zbog pristupa igri u utakmici u kojoj su autsajderi.

Još jednom da podsetimo - tim iz treće lige!


Šefild junajted se nalazi na 9. mestu Lige 1 (treći rang engleskog fudbala) i vrednost ovog tima je oko 8 miliona funti, što je za 275 miliona funti manje od vrednosti koju ima slavni Mančester junajted. To je 35 puta više...

Iz tog razloga, koji očigledno Luj van Gal ne razume, ili ne želi da razume, nije opravdano govoriti o odnosu stvorenih šansi ova dva tima, jer jednostavno niko nije očekivao da će trećeligaški tim izaći na teren i stvoriti veliki broj šansi protiv tima koji je tokom leta potrošio 150 miliona funti na kupovinu igrača.

A, opet su stvorili jednu manje od Junajteda!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC