• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi zvali Pauna: Liverpul pogodio sa Grujićem

Autor mondo.rs

Nekadašnji selektor "orlića" i svetski prvak sa Novog Zelanda veruje da je pred Markom Grujićem i te kako uspešna karijera i da ga sa "Redsima" čeka puno uspeha.

Dolazak Marka Grujića na Enfild privukao je veliku pažnju navijača Liverpula, što je slučaj svaki put kada novi fudbaler potipiše za slavni klub.

Koliko god su u Srbiji poznati kvaliteti mladog veznog fudbalera, na Ostrvu Grujić za većinu predstavlja potpuno nepoznanicu, a najvažniji podatak koji ide uz igrača koji je prošle jeseni eksplodirao u dresu Crvene zvezde je taj da je sa "orlićima" bio svetski prvak na Novom Zelandu.

Upravo iz tog razloga klupski sajt Liverpula kontaktirao je Veljka Paunovića, trenera koji je sa Srbijom osvojio Svetsko prvenstvo 2015.

"Marko je divan momak", počeo je nekadašnji selektor "orlića".

"Vrlo dobro zna kako da se prilagodi načinu igre u Premijer ligi i kako da se ponaša da bi postao uspešan fudbaler Liverpula. Grujić je ogroman potencijal i talenat. Sada je sve na njemu i šansu koja mu se ukazala mora da iskoristi", dodao je Paunović, prisetivši se dana kada je okupio mlade fudbalere Srbije i krenuo u osvajanje planete.

Izvor: MN PRESS


Mladi stručnjak ističe da je Grujić tehnički izuzetno potkovan.

"Odlično se snalazi na terenu, drži stvari pod kontrolom. Mislim da ima kapacitet da postiže golove i asistira, da bude veoma ofanzivan. Ume da zadrži loptu, da pošalje upotrebljiv pas, da je prenese od šesnaesterca do šesnaesterca, sećam se da je to često radio", kaže Paunović.

U finalu Svetskog prvenstva na Novo Zelandu Grujića, ipak, nije bilo na terenu.

"Tu odluku je prihvatio veoma dobro. Pozvan je u državni tim iako nije igrao za Crvenu zvezdu u to vreme. Imao je sporednu ulogu u klubu. Borio se žestoko da bude deo tima... Znali smo da je spreman da bude sa nama. Na treninzima je uvek motivisan, a iz nedelje u nedelju je među najboljim igračima kola", rekao je Paunović i dodao da za tri godine, koliko ga je trenirao u reprezentaciji nije imao nijedan problem sa Grujićem.

Trener Čikaga veruje da će Grujić imati uspešnu karijeru u Liverpulu, ali da mora još više da radi i napreduje, jer je kvalitet Premijer lige i Superlige Srbije, ipak, neuporediv.

Na pitanje, može li Grujić da bude uspešan među "Redsima", usledio je odgovor: "Da, apsolutno, sada ne može da stane".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC