• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako su glasali Ivanović, Ronaldo, Džošua Parker?

Autor mondo.rs

Lionel Mesi je očekivano osvojio svoju petu "Zlatnu loptu", a mi vam predstavljamo najzanimljivije stvari iz "glasačkih kutija".

Ceremonijom u Cirihu zavrešna je drama (ako je uopšte postojala?) na kraju koje je Lionel Mesi po peti put u svojoj karijeri podigao trofej za najboljeg igrača planete. Zlatnu loptu!

POVEZANE VIJESTI

Argentinac je trijumfovao ispred Kristijana Ronalda i Nejmara, a o tome su odlučivali selektori i kapiteni svih članica FIFA, kao i po jedan novinar iz svake od ovih članice.

Mesi je trijumfovao sa 41,33% glasova, drugoplasirani je Kristijano Ronaldo sa 27,76%, dok je treće mesto pripalo Nejmaru sa 7,86% glasova.

Ali, kako su dobili te glasove?

FIFA je potpuno transparentno na uvid stavila glasove već pobrojanih ljudi koji imaju tu privilegiju da biraju najboljeg, a mi vam predstavljamo neke od najzanimljivijih.

Da krenemo od finalista...

Lionel Mesi je kao kapiten Argentine pet bodova dao Luisu Suarezu, saigraču iz Barselone koji nije ušao u "prva tri". Nejmar je od njega dobio tri boda, a Andres Inijesta jedan. Kristijano Ronaldo je sa najviše bodova nagradio Karima Benzemu (5), tri boda je dao Džejmsu Rodrigezu, a jedan bod za Gareta Bejla.

I Nejmar je glasao po principu - klupski saigrač.

Pet bodova je dao Lionelu Mesiju, tri Luisu Suarezu, a jedan reprezentativcu Hrvatske Ivanu Rakitiću. Nijedan od trojice finalista dakle nije glasao za sunarodnike...

NOVINARI

Devet novinara nije stavilo Mesija ni u "tri", a dolaze iz sledećih zemalja: Švedska, Azerbejdžan, Eritreja, Fiđi, Indija, Severna Irska, Ukrajina, Urugvaj i Uzbekistan.

 A kako su glasali naši?

Branislav Ivanović je kao kapiten reprezentacije Srbije pet bodova dao Lionelu Mesiju, tri boda klupskom saigraču Edenu Azaru, a sa jednim je nagradio Nejmara. Dakle kod njega nije bilo prostora za Kristijana Ronalda...

Selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić "pogodio" je konačan ishod, pa su njegovi glasovi: Lionel Mesi (5), Kristijano Ronaldo (3) i Nejmar (1). Iste glasove dao je i srpski novinar Vladimir Novak.

A sada malo zanimljivosti...

Fudbaler Crvene zvezde i kapiten reprezentacije Antigve i Barbude Džošua Parker, pet bodova je "poklonio" napadaču Robertu Levandovskom iz Bajerna, dok je za njega Nejmar (3) ispred Mesija (1). Upravo je Robert Levandovski svojih pet glasova dao golmanu Manuelu Nojeru, selektor reprezentacije Gvatemale smatra da je Havijer Maskerano igrač godine, selektori reprezentacije Malezije i Senegala da je to Jaja Ture.

Italijanski savez je odlučio da bojkotuje glasanje za najboljeg igrača planete iz razloga što se Đanluiđi Bufon nije našao ni među 49 "finalista", pa ni selektor Antonio Konte, a ni sam kapiten Bufon nisu glasali.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC