• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vazura o dugu, pojačanjima, Kupu i derbiju

Autor mondo.rs

Generalni direktor crno-belih podvukao crtu ispod 2015. godine, naglasivši da je klupski dug smanjen za 4,5 miliona evra...

 FK Partizan smanjio dug Izvor: MN PRESS

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je za klupsku televiziju da je taj fudbalski klub smanjio dug za četiri i po miliona evra i da ukupan dug, uz reprogram, sada iznosi 10 do 10,5 miliona evra.

"Od kada je nova uprava preuzela poslovanje, dug smo smanjili za dva i po miliona evra, a bitna stavka je i da smo ušli u reprogram duga za porez na dva miliona. Tako smanjenje duga iznosi 4,5 miliona. Ostaje nam dug od 10-10,5 miliona evra, naravno uz reprogram duga".

Vazura je naveo da je jedna od ključnih stvari bilo to što su igrači koji su odlazili iz kluba oprostili dugovanja i da se od toga, za sad, skupilo 700.000 evra.

"To je nova praksa u klubu i nije mala stavka. Razgovaram sa igračima koji odlaze i svi to uglavnom prihvataju. Da se to ranije radilo Partizan ne bi danas bio u ovakvim dugovima i ne bi mu pretile razne tužbe bivših igrača i trenera. To je odgovorno ponašanje prema klubu".

"Partizan danas živi normalno. Prošle godine smo isplatili 12 plata fudbalerima, a 12 i po ili 13 plata zaposlenima".

Direktor Partizana rekao je da platni fond kluba mesečno iznosi oko 500.000 evra, da su po milion evra godišnje troškovi za stadion i sportski centar Teleoptik, pa da su tekući troškovi između osam i devet miliona evra.

Od četiri miliona evra vrednog transfera Petra Škuletića u moskovsku Lokomotivu, Partizan je dobio 2,4 miliona, pošto je menadžeru pripalo 20 odsto, a 800.000 je otišlo na blokadu.

Vazura je naveo da je klub uspeo da uloži u infrastrukturu (izgrađen novi teren, ušlo se u renoviranje Teleoptika) i da se u narednih nekoliko dana očekuje dozvola za početak radova na izgradnji internata.

Klub je na godišnjem nivou za 200.000 evra smanjio troškove stanova za igrače mlađih kategorija i sveo ih na 35.000.

"Dobili smo polusponzorski ugovor sa jednim hotelom u kome su deca smeštena. Imamo ideju i za stanove prvotimaca, na placu pored Teleoptika mogu da se naprave male zgrade. Ima projekata koje ćemo pokrenuti kada budemo malo bolje finansijski stajali", rekao je Vazura.

On je podsetio da klub četiri godine nije imao generalnog sponzora i izrazio nadu da će biti uvećan ugovor sa kompanijom "Telekom Srbija", pošto je Partizan ove sezone igrao evropske utakmice i do poslednjeg trenutka imao šansu da prođe grupnu fazu Lige Evrope.


Govoreći o sportskom delu, Vazura je istakao odličan odnos novog trenera Ivana Tomića i sportskog direktora Ivice Ilieva, koji su dobili autonomiju da dovode igrače.

"U januarskom prelaznom roku smo uložili više novca nego u junskom, a napravili smo ogroman rezultat sa malim budžetom od 200.000-250.000 evra za sve igrače. Oni sjajno sarađuju - Iliev je predložio Evertona Luiza, zajedno su pogledali tog igrača i složili se da je potreban Partizanu".

Vazura kaže da je Everton Luiz plaćen Sent Galenu 350.000 evra i 15 odsto od njegovog narednog transfera, a da je švajcarski klub tražio milion evra.

Naveo je da nije tačno da će Brazilac imati ogromnu platu već "normalnu", koliku imaju Partizanovi igrači sličnog kvaliteta.

Napadač Petar Grbić se prilikom odlaska u turski Ahisar odrekao dugovanja, dok je Ivan Šaponjić prema dogovoru Ilieva i Tomića stavljen na transfer listu. Mladi reprezentativac Srbije prešao je u Benfiku, koja je jedina za njega poslala ponudu. Partizan je inkasirao 1,5 miliona evra.

"Na osnovu tih para ćemo dovesti još trojicu-četvoricu igrača: špica, štopera i klasičnu 'desetku'. Još jedan igrač je u opticaju. Nadam se da će oni doći do početka priprema i odlaska na Kipar 26. januara. Možda i do sledeće nedelje", rekao je Vazura.

Partizan na četvrtom mestu na tabeli zaostaje 26 bodova za Crvenom zvezdom.

"Moramo da uzmemo Kup. Ideja je da sada pravimo tim za jun. Imamo i derbi koji nam dolazi već u drugom kolu. Ići ćemo na pobedu, to je prioritet", poručio je Miloš Vazura.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC