• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljska i Estonija određuju selektora Srbije?

Autor mondo.rs

Fudbalski reprezentativci Srbije u martu će imati dve provere pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u septembru. Prema rečima Tomislava Karadžića rezultati će odrediti da li Radovan Ćurčić ostaje na klupi "orlova".

 Rezultat orlova protiv Poljske i Estonije odrediće da li Ćurčić ostaje selektor Izvor: MN PRESS

Prvobitne najave su bile da će Srbija "termin FIFA" za prijateljske utakmice u martu iskoristiti da odigra mečeve sa Škotskom i Poljskom, ali se desila jedna mala promena. Reprezentativci Srbije će prvo igrati sa Poljskom u Poznanju, a potom i sa Estonijom u Talinu.

Upravo su te utakmice,prema najavi selektora Radovana Ćurčića, i ključne u "selktovanju tima" pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine (koje počinju u septembru), a koje će dati finalni odgovor da li će se Ćurčić odreći usluga nekih dugogodišnjih reprezentativaca.

Ali ne određuje se samo njihova sudbina...

"Radovan Ćurčić će imati priliku na još dve prijateljske utakmice u martu. Nakon toga ćemo videti šta nam je činiti. Rezultati će biti jedino merilo", kazao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić pre desetak dana.

Radovan Ćurčić će igrače okupiti 21. marta, a dva dana kasnije je na programu utakmica sa Poljacima, dok je duel sa Estoncima zakazan za 28. mart.

Srbija će verovatno i u maju iskoristiti priliku da odigra prijateljsku utakmicu, a sve u sklopu priprema drugih reprezentacija za Evropsko prvenstvo, dok će našim reprezentativcima one biti od koristi za novi ciklus kvalifikacija.

Dueli sa Poljskom i Estonijom nisu ostali u lepom sećanju reprezentativcima Srbije, pošto su na "Marakani", pred većinskom poljskom publiku, odigrali nerešeno na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine, dok su sa Estonijom igrali u kvalifikacijama za naredni EURO. U Beogradu je bilo 3:1 za goste, a u Estoniji 1:1.

Zanimljivo je i to da je reprezentacija Srbije od početka 2013. godine zakazala i odigrala 14 duela (sa ove dve utakmice 16), a samo dve od tih utakmica su igrane u našoj zemlji. Obavezni duel sa Francuskom iz kvalifikacija za EURO2016 u Beogradu, i sa Japanom u Novom Sadu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC