• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pokeraš" Ronaldo: Kec u rukama ti je kao penal

Autor mondo.rs

Slavni Brazilac u zanimljivom intervjuu za "Vice" pričao o novoj strasti i staroj ljubavi.

Po završetku fudbalske karijere, Luis Nazario de Lima - kraće, a i poznatije - Ronaldo, posvetio se igranju pokera.

Jedan od najboljih, a po mnogima i najbolji fudbaler svih vremena, u interesantnom intervjuu za portal "Vice" pričao je o novoj strasti, ali i o staroj ljubavi.

Da li te se igrači uplaše kada sednu za isti sto i prepoznaju Ronalda pored sebe?

"Nadam se", odgovorio je Brazilac kroz osmeh.

"Nadam se da je tako, ali sve zavisi od karata koje imaš i načina na koji igraš, ne od toga da li je neko poznat ili nije", naglasio je Ronaldo i potom ispričao jednu anegdotu.

"Pre godinu dana jedan igrač se slikao, a na slici sam bio i ja za istim stolom. On je fotografiju okačio na svoj Twitter profil i svi su komentarisali mene, dok se on interesovao ko sam ja i zašto se toliko priča o meni. Dakle, ne znaju me baš svi".

Da li ti je čudno kada te igrači prate u igri samo da bi videli tvoje karte?

"Jeste, dešavalo mi se to. Nekada stvarno imam osećaj da me drugi igrač prati, samo da bi mogao posle da se hvali kako je pobedio Ronalda. Za njega je to velika stvar".

Kako si se "prebacio" sa fudbala na poker?

"Godinama sam igrao poker, ali sam pre tri godine uspostavio vezu sa PokerStars timom, posle čega sam počeo da čitam knjige i proučavam poker. Sve ozbiljnije sam shvatao igru, počeo sam da uzimam časove i trudio se da unapredim svoju igru. Mislim da sam uspeo u tome i to mnogo".

poker
Izvor: YouTube


Ima li nešto sa fudbalskog terena što ti je pomoglo za pokeraškim stolom?

"Ja sam veoma takmičarski nastrojen, ali ne mislim da ima nečega iz fudbala što mi je pomoglo da napredujem u pokeru".

Možda želja za pobedom?

"Nije. U fudbalu sam bio miran kada je trebalo da se donese neka odluka, da se postigne gol. Bio sam opušten na terenu, dok u pokeru nisam toliko samouveren. O svakoj odluci moram baš dobro da razmislim", priznaje Ronaldo.

Kakav je osećaj kada se napravi takav prelaz?

"Teško je, pošto sam i dalje nov u ovome. Prošlu sezonu sam završio kao 26, ali potrudiću se da budem još bolji. Nije lako".

Šta drugi igrači pričaju o Ronaldu pokerašu?

"Ne znam, ne pitam", ponovo se nasmejao Brazilac.

"Mislim da me se pomalo boje, jer uvek igram na pobedu. Nisam ljubitelj strategisanja, već igram iz zabave, a to ume da uplaši neke igrače".

Kada ti se podeli odlična "ruka" (kada igrač dobije dobre karte u deljenju), da li te obuzme isti adrenalin kao kada si davao golove?

"Da, skoro isti! Kada dobijem keca, pomislim 'vau'. To ti je kao penal u fudbalu. I dalje moraš da poentiraš, ali imaš odličnu šansu. Kod penala igrači najčešće pogode, ali ne uvek. Tako je i u pokeru. Kada dobiješ keca, imaš odličnu šansu, ali opet moraš da odigraš dobro da bi pobedio".

Poker je u Brazilu sve popularniji?

"Jeste i veoma mi je drago zbog toga. Pre mesec dana smo organizovali takmičenje koje se sastojalo od 32 turnira, a učestvovalo je više od 16.000 igrača, što je rekord... Poker je sve popularniji u Brazilu i sve više poznatih ličnosti ga igra, jer shvataju da nije kao nekad, kada su se ljudi kartali samo da bi pušili, pili i 'jurili' devojke".

Ponovo malo o fudbalu. Koji tim ti je sada najzanimljiviji za gledanje?

"Barselonu i Bajern Minhen. Najviše volim Real Madrid jer sam tamo igrao pet godina, a volim i grad, ali oni trenutno ne igraju dobro. Sada je Zidan preuzeo tim i nadam se da će to doneti promene".

Šta misliš da je potrebno da bi Brazil ponovo bio na krovu sveta? Šta je to pogrešno rađeno?

"Ah, mnogo toga je potrebno da se uradi. Videćemo, ali poslednji događaji vezani za korupciju mogli bi da utiču na ceo fudbalski svet. Nadam se da će promena biti i u Brazilu".

Kako je to kada već kao tinejdžer dospeš u centar pažnje svetske fudbalske javnosti? (Podsetimo, Ronaldo je kao 17-godišnjak osvojio zlato sa reprezentacijom Brazila na Svetskom prvenstvu u SAD 1994)

"U Brazilu deca odrastaju uz snove da postanu profesionalni fudbaleri i da igraju za reprezentaciju Brazila. Ja sam samo jedan od onih kojima se to i ostvarilo. Bio sam neverovatno uzbuđen, jer sam bio baš mlad kada smo osvojili Mundijal u Americi. Bilo je predivno i nadam se da ćemo moći da gledamo još mladih Brazilaca koji će doživeti isto, poput Nejmara i drugih. To je ono što nam je potrebno".

Titulu je osvojio i na SP 2002, ali ne i 1998, kada se to očekivalo od Ronalda i Brazila, međutim, Francuska je u finalu slavila 3:0.

Da li si tada osećao pritisak?

"Nisam. Kada izađeš na teren razmišljas samo o tome kako da doprineseš timu. Pričam u svoje ime, ja kada sam na terenu zaista ne osećam pritisak", rekao je Ronaldo, međutim, pitanje je da li je bio potpuno iskren, pošto je i dalje enigma šta se to dogodilo sa njim uoči finalne utakmice u kojoj je prilično podbacio.

Da li si kroz iskustvo sticano u fudbalu i pokeru pronašao nešto što bi mogao da primeniš u običnom životu?

"Ja prihvatam sve. Sve što mi se događa je iskustvo, poseban trenutak. Poker je trenutno nešto novo u mom životu i trudim se da ga iskoristim maksimalno. Sve što radim u životu, trudim se da radim maksimalno".

Na kraju intervjua za "Vice", Ronaldo se osvrnuo na pominjanji povratak na fudbalski teren.

"Jeste, prošle godine sam rekao da ću igrati za moj klub Fort Loderdejlt Strajkers (Druga američka liga), ako se plasira u plej-of. Znate, nije lako vratiti se fudbalu. Trebalo bi da smršam, ali ne samo to. Sada više volim poker", iskren je popularni "Zuba".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC