• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi u 98. minutu: Fantastično i neregularno!

Autor mondo.rs

Važna napomena: Nismo brisali već "skucan" izveštaj o pobedi Evertona, da vam dočaramo kako nekad izgleda pratiti utakmice u "online" novinarstvu.

"Ne, ne šalim se. Borba za opstanak jeste realnost za nas".

Ovo je, u najavi utakmice sa Evertonom, rekao privremeni menadžer Čelsija, Gus Hidink.

Nije blefirao!

Golom defanzivca Žozea Ramira Fuenes-Morija u 91. minutu, posle očajne, katastrofalne reakcije obrane domaćih: Čelsi - Everton 2:3 (0:0)!

Bio je to dramatičan kraj fantastičnog drugog poluvremena na "Bridžu", tokom kojeg je Everton poveo hitro 0:2, Čelsi još hitrije izjednačio na 2:2, a onda propusito i dve-tri šanse za potpuni preokret, pre nego što su "karamele" zasladile subotnje popodne golom koji je ostavio Hidinka i "plavce" tik iznad zone ispadanja.

U međuvremenu, bilo je frke, guranja, udaranja, povreda, treba reći da je Čelsi oba gola dao par minuta nakon što je Hidink iz igre izvukao neprepoznatljivog Nemanju Matića, ali šta reći za poslednju liniju odbrane šampiona Engleske, kad je kapiten i legenda kluba, Džon Teri, otvorio goleadu komičnom reakcijom u 50. minutu, posle čega su momci iz Liverpula nasamarili sve...

"Čekaj, briši izveštaj, dade ga Teri u 98. minutu".

"Molim?!"

"Da, da, iz ofsajda".

(nervni slom)

Idemo ispočetka:

Fantastičnim, ali nereglularnim golom kapitena i umalo tragičara spektakularne utakmice između Čelsija i Evertona, postignutim u 98. minutu, šampion Engleske izbegao je novi, jubilarni deseti poraz ove sezone u Premijer ligi.

Posle neverovatne završnice i poluvremena za prepričavanje - 3:3 (0:0), na "Stamford bridžu".

Everton je do 2:3 stigao posle očajne reakcije kompletne odbrane Čelsija, u 91. minutu, međutim nije mu bilo suđeno da pobedi u Londonu. U osmom minutu nadoknade, posle skoka i igranja glavom Branislava Ivanovića, Oskar se na sedam-osam metara od Tima Haurda lepo snašao i skoro pa telom prosledio loptu na peterac za Terija, a on iz čistog i očiglednog ofsajda poništio sve gore napisano i postavio konačnih 3:3.

Pogledajte iz koliko neregularne pozicije.



Everton je poveo u 50. minutu autogolom Džona Terija koji je loše reagovao posle ubačene lopte Lejtona Bejnsa sa leve strane. On je pokušao da izbaci loptu iz šesnaesterca, ali nije bio uspešan u tome, te je savladao svog golmana Tiboa Kurotu.

Gosti iz Liverpula su nastavili s furioznom igrom u nastavku, a samo šest minuta kasnije usledio je novi centaršut Bejnsa s levog boka. U šesnaestercu je ovaj put pronašao Kevina Miralasa, a ovaj se prijemom oslobodio dvojice svojih čuvara te snažno šutirao i udvostručio prednost.

U današnjim utakmicama Premijer lige nijedna gostujuća ekipa nije pobedila.

Delovalo je da se Čelsi neće izvući, međutim, domaćin je golovima u 64. i 66. minutu stigao do izjednačenja.

Sesk Fabregas je dubinskom loptom u 64. minutu pronašao Dijega Kostu pred golom Evertona, a naturalizovani Španac je prevario Fila Jagelku i Tima Haurada, te smanjio zaostatak svog tima.

Samo dva minuta kasnije Kosta je na ivici šesnaesterca dodao do Fabregasa, a ovaj je posle driblinga šutirao, a lopta je na putu ka golu zakačila Muhameda Bešića i prevarila Hauarda.

Everton je u prvom minutu sudijske nadoknade vremena stigao do nove prednosti. Žerard Deulofeo je ubacio loptu s desne strane, a Ramiro Mori je sa oko metar pored statične odbrane Čelsija prosledio u mrežu domaćina.

Glavni arbitar je utakmicu produžio za sedam minuta, ali je Čelsi u 98. minutu golom Džona Terija stigao do izjednačenja.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je ceo meč za Čelsi, dok je Nemanja Matić igru napustio u 55. minutu, kada je umesto njega na teren ušao Oskar.

Čelsi se nalazi na 14. mestu sa 25 bodova, šest više od prve ekipe u zoni ispadanja, dok je Everton 11. sa 29 bodova.

U isto vreme, na "Etihadu", Mančester siti je deklasirao posrnuli Kristal Palas rezultatom 4:0, Serhio Aguero dao je dva gola, a naš reprezentatiac Aleksandar Kolarov morao na nosilima da napusti teren u drugom poluvremenu, posle neugodne povrede. Uskoro bi trebalo da bude saopšteno šta je levi bek "građana" povredio i koliko ozbiljno...

Mančester siti poveo je u 22. minutu golom Fabijana Delfa, a pobedu je obezbedio Serhio Aguero sa dva gola, u 41. i 66. minutu. On je tako i u devetoj uzastopnoj sezoni postigao dvocifreni broj prvenstvenih golova, ovo su mu bili deveti i deseti gol u Premijer ligi.

Konačan rezultat postavio je David Silva u 84. minutu, posle dodavanja Aguera.

Posle 13. prvenstvene pobede, Siti je sa 43 boda preuzeo prvo mesto na tabeli zahvaljujući gol razlici. Drugo i treće mesto sa istim brojem bodova zauzimaju Arsenal i Lester, ali obe ekipe imaju po utakmicu manje.

Još jedan naš reprezenativac, Dušan Tadić, postigao je u terminu od 16 časova divan gol na "Sent Merizu" i potvrdio ubedljivu pobedu "svetaca" nad gostima iz Birmingmema. Pogledajte kako je "sevnula" levica naše "desetke".

Fudbaleri Njukasla pobedili su na svom terenu Vest Hem rezultatom 2:1 (2:0) i izvukli se iz zone ispadanja.

Pred nešto više od 50.000 gledalaca na Sent Džejms parku crno-beli su poveli u šestom minutu golom Ajosea Peresa, na asistenciju Georginija Vejnalduma, koji je devet minuta kasnije udvostručio vođstvo. To je njegov deveti prvenstveni gol.

Gol za londonski klub postigao je Nikica Jelavić u 49. minutu, tri minuta pošto je ušao u igru.

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji je zamenjen u sudijskoj nadoknadi vremena, bio je jedan od boljih igrača Njukasla, napravio je pet šansi, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

Njukasl je tako prekinuo niz od pet utakmica bez pobede, pobegao je iz zone ispadanja i zauzima 17. mesto na tabeli sa 21 bodom. Vest Hem je prekinuo niz od tri uzastopne pobede, odnosno osam mečeva bez poraza, i peti je na tabeli sa 35 bodova.

Fudbleri Bornmuta pobedili su na svom terenu Norič 3:0 (1:0) i "odlepili" se iz opasne zone.

Domaći su poveli u šestom minutu golom Dena Goslinga, a vođstvo je udvostručio Čarli Danijels u 54. minutu iz jedanaesterca. Konačan rezultat postavio je Benik Afobe u 75. minutu, na dodavanje Danijelsa.

Bornmut je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede i popeo se na 15. mesto na tabeli sa 24 boda.

GOLOVI

Čelsi - Everton 3:3

0:1, 50. minut - autogol Teri;



0:2, 56. minut - Miralas;



1:2, 64. minut - Kosta;



2:2, 66. minut - Fabregas;



2:3, 91. minut - Funes-Mori;



3:3, 98. minut - Teri;



Mančester siti - Kristal Palas 4:0

1:0, 22. minut - Delf;



2:0, 41. minut - Aguero;



3:0, 68. minut - Aguero;



4:0, 84. minut - Silva;



REZULTATI:

Totenhem – Sanderlend 4:1 (1:1)
/Eriksen 42, 67, Dembele 59, Kejn pen 79 – Van Anholt 40/

Bornmut – Norič 3:0 (1:0)
/Gosling 10, Danijels pen 54, Afobe 76/

Čelsi – Everton 3:3 (0:0)
/Kosta 64, Fabregas 66, Teri 90+8 – Teri ag 50, Miralas 56, Funes-Mori 90+1/

Mančester siti – Kristal Palas 4:0 (2:0)
/Delf 22, Aguero 41, 68, Silva 84/

Njukasl – Vest Hem 2:1 (2:0)
/Perez 6, Vijnaldum 15 – Jelavić 49/

Sautempton – Vest Bromvič Albion 3:0 (2:0)
/Vard-Prouz 5, 35, Tadić 72/

Aston Vila – Lester (18.30)

U nedelju:

Liverpul – Mančester junajted (15.05)
Stouk – Arsenal (17.15)

TABELA: Mančester siti 43, Arsenal (-1) 43, Lester (-1) 43, Totenhem 39, Vest Hem 35, Mančester junajted (-1) 34, Stouk 32, Kristal Palas 31, Liverpul (-1) 31, Sautempton 30, Everton 29, Votford (-1) 29, VBA 27, Čelsi 25, Bornmut 24, Norič 23, Njukasl 21, Svonsi (-1) 19, Sanderlend 18, Aston Vila (-1) 11.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC