• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zidanova druga "petica" u senci povreda!

Autor mondo.rs

"Kraljevski klub" odigrao fantastično poluvreme protiv Sportinga iz Hihona i postigao pet golova, da bi u nastavku, kada su ostali bez povređenog Benzeme i Bejla, svesno spustili gas za konačnih - 5:1.

Real definitivno igra drugačije i sve bolje!

Posle prvih 45 minuta na "Santjago Bernabeu", i fantastičnog izdanja napadača Madriđana, Real je postigao čak pet golova protiv Sportinga, da bi u nastavku svesno "spustili gas", a meč je završen konačnim rezultatom - 5:1 (5:0).

To je nakon trijumfa nad Deportivom u prošlom kolu, druga uzastopna "petica" Zinedina Zidana, koji međutim neće biti sasvim zadovoljan ovom utakmicom.

Naravno, on neće biti nezadovoljan partijom svojih igrača, nego su u pitanju povrede Gareta Bejla i Karima Benzeme, koji su ranije morali da završe meč.

I još uvek nije poznat stepen njihovih povreda, ali bi to mogla da bude "sitnica" koja će Zidana naterati da troši. Ako već nije kazna FIFA zbog koje Real ne može da kupuje naredna dva prelazna roka...

A, kako je Real stigao do ovako ubedljivog vođstva?

Jednostavno, povratkom na staru ofanzivnu igru bez kalkulisanja i sa mnogo rizika. Tandem BBC je ponovo zaživeo od dolaska Zinedina Zidana, a nakon što su se Bejl i Benzema "gostili" u prošlom kolu protiv Deportiva, došao je red i na najboljeg člana tog strašnog trojca - Kristijana Ronalda.

Mreže su mirovale prvih 360 sekundi meča, a potom kreće Realov teror.

Seriju golova je otvorio Geret Bejl u 7. minutu posle kornera Tonija Krosa, nastavio je dva minuta kasnije Kristijano Ronaldo strašnim udarcem iz šesnaesterca, da bi centaršut Gereta Bejla na "volej" uhvatio Karim Benzema. Već u 18. minutu nakon drugog gola Kristijana Ronalda na semaforu je pisalo 4:0.


Usledila je "mala" pauza, da bi u 41. minutu Karim Benzema upisao još jedan pogodak i dodatno demoralisao ekipu Hihona koja mora da pregura još jedno poluvreme.

U tom trenutku je važio neverovatan podatak, jer nakon tri poluvremena koje je Zidan proveo na klupi Real Madrida glasi: njegov tim je postizao gol na svakih 13,5 minuta, da bi se to na kraju, posle poluvremena bez gola, svelo na "samo" 18 minuta.

Ali, Zidan će uprkos drugoj ubedljivoj pobedi imati mnogo glavobolje.

Tandem "BBC" je u dve utakmice postigao deset golova, ali kada ćemo ih sledeći put gledati zajedno?

Krajem prvog poluvremena je Garet Bejl seo na travu zbog povrede, ostao je na terenu, a onda ostao u svlačionici zbog povrede. Da stvar bude gora i Karim Benzema je morao da izađe na nosilima pošto ga je povredio njegov igrač. Hames Rodrigez je pokušao da šutne loptu, ali je zakačio Francuza...

I to nije sve.

Real bi mogao i da ostane bez Kristijana Ronalda ukoliko disciplinska komisija utvrdi da je ovo šutiranje Portugalca sudija trebalo da sankcioniše.


Iako je u pitanju "fenjeraš", Realu nije uvek bilo svejedno kada igraju protiv njih. U prethodnih pet duela Real Madrid je dva puta bio ubedljiv sa tri gola, jednom su se namučili i pobedili minimalnim rezultatom, dok je Sporting upisao pobedu 2010. U prvom meču ove sezone u Hihonu je bilo 0:0.

REZULTATI I PAROVI 20. KOLA:

Valensija - Rajo Valjekano 2:2 (0:1)
/Negredo 55, Pako 88 - Hozabed 15, 69/

Real Madrid - Sporting Hihon 5:1 (5:0)
/Bejl 7, Ronaldo 9, 18, Benzema 12, 41 - Lopez 62/

Hetafe - Espanjol 18.15
Las Palmas - Atletiko Madrid 18.15
Barselona - Atletik Bilbao 20.30

u subotu:

Sevilja - Malaga 2:1 (2:0)
/Gameiro 40, 42 - Čarls 72/

Selta - Levante 4:3 (2:0)
/Gideti 35, 40, Aspas 57, Oreljana 84 - Dejverson 63, Lopez 65, Morales 89/

Viljareal - Betis 0:0

Sosijedad - Deportivo La Korunja 1:1 (0:1)
/Prijeto 75p - Alberto 26/

u ponedeljak:

Eibar - Granada 20.30

TABELA: Atletiko M. 44, Real Madrid (+1) 43, Barselona (-1) 42, Viljareal (+1) 40, Selta (+1) 34, Sevilja (+1) 32, Eibar 30, Atletik B. 28, Deportivo (+1) 28, Malaga (+1) 24, Valensija 23, Hetafe 23, Sosijedad (+1) 21, Espanjol 21, Betis (+1) 21, Las Palmas 18, Granada 17, Rajo Valjekano (+1) 16, Sporting (-1) 15, Levante (+1) 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC