• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božović: Zvezda može još bolje i brže, ali...

Autor mondo.rs

"Možemo mi sad da igramo koliko hoćemo brzo, ali kad se vratimo u Srbiju biće problema", poručuje trener crveno-belih iz Slovenije. O Babunskom: "Sa njim pokušavamo 'na slepo'".

 Miodrag Božović: Zvezda može brže i bolje Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda staviće u sredu tačku na prvu fazu priprema u Sloveniji, utakmicom protiv italijanske Zarje u 14.00 časova u mestu Basovice.

Šef struke crveno-belih Miodrag Božović podvukao je crtu pod do sada urađenim i u razgovoru za "Sport network" sveo utiske u pozitivnom tonu.

"Imali smo sreće sa vremenom, nije bilo kiše, imali smo dosta dobra dva terena na raspolaganju. Dve utakmice smo odigrali po izvanrednim terenima, mogli smo da radimo sa loptom, što je meni uvek važno u pripremnom periodu... Tako da mogu da kažem da sam zadovoljan, pogotovo ovom ekipom, koja je prošle godine bila standardna i iznela najveći teret", rekao je on.

Podsetimo, Zvezda je u prvoj proveri pobedila Ankaran 3:0, a u drugoj savladala Koper 4:3.

"Raduju i pobede, iako mislim da bar prve utakmice na pripremama morate igrati sa još slabijim protivnicima, jer niste spremni fizički i uvek postoji mogućnost da se neko potencijalno povredi. Bolje je igrati zato sa rivalom koji je i fizički i tehnički inferiorniji, da bi tako mogli da sprovede sve što hoćete. Normalno, kasnije igrate sa sve jačim protivnicima", dodao je Božović.

Prema njegovim rečima, ovaj tim crveno-belih ima još prostora za napredak, u optimalnim uslovima za fudbalsku igru.

"Ovaj sastav može još mnogo bolje da igra. Pre svega, još mnogo brže, ali problem je samo to što uglavnom tereni u Srbiji to ne dozvoljavaju. Možemo mi sad da igramo koliko hoćemo brže, ali kad se vratimo kod nas u zemlju neće biti takvi tereni i to će biti problem".

Upitan za utisak koji su ostavili najmlađi igrači, Božović nije hteo da ističe nijedno ime.

"Zadovoljan sam zato što je tu dosta mladih momaka, doveli smo praktično pet omladinaca sa sobom. Oni dobijaju šansu, dobijaju to iskustvo sa malo fizički jačim igračima od sebe i mislim da ćemo pokušati da što više njih forsiramo. Bez obzira na sve, to je koncepcija koja mora da postoji i Zvezda mora forsirati decu iz svoje škole. Ima tu dosta mladih 'igračića', ali da ih ne hvalim sad ja. Oni su u vrlo osetljivom uzrastu i bolje ih je terati da rade umesto ih hvaliti".

Babunski - pokušaj 'na slepo'

David Babunski doputovao je u Beograd i uskoro će potpisati ugovor sa Zvezdom. Božović se osvrnuo i na njegov dolazak. "Babunski je igrač koji je bio u Barseloni B. Mlad je igrač, koji Zvezdu ništa ne košta. Jednostavno, može se reći da je to igrač sa kojim pokušavamo da pogodimo 'na slepo', ako može tako da se kaže. Ako nešto od njega bude - bude, ako ne bude - nemamo šta da izgubimo, već samo možemo da dobijemo".

Trener Zvezde objasnio je kako protiče oporavak Aleksandra Kataija od povrede primicača, uz odgovor na pitanje o stanju omladinca Luke Adžića, koji je izvesno doživeo kidanje prednjeg ukrštenog ligamenta kolena.

"Katai će biti spreman da trenira na Kipru. Za Adžića moramo sačekati snimak. Ima raznih predviđanja, neko kaže da je možda i teška povreda, nego da možda i nije, ali moramo sačekati snimak da bismo bili uvereni 100 odsto. Nadamo se da nije strašno, ali trenutna slika nije dobra".

Uz isticanje zahvalnosti Termama Čatež na pomoći, plaćanju priprema i organizaciji smeštaja Zvezde u Sloveniji, Božović je rekao da ekipa radi u dobrom raspoloženju.

"Znamo se duže šest meseci, igrači su navikli jedni na druge, dosta dobro se druže, dosta je šale, dosta se radi u dobrom raspoloženju i mislim da je i to jedan od uslova da se napravi dobar rezultat", podvukao je trener Zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC