• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alešandre, dobro došao nazad u Evropu!

Autor mondo.rs

Samo, nismo sigurni da li da kažemo: "Dobro došao nazad posle tri ili šest godina".

Jer, nakon što je kao brazilska tinejdž senzacija potpisao za Milan kao 17-godišnjak, a onda u januaru 2008. ostvario transfer kao tek punoletan građanin, Pato je nagoveštavao da će ispisivati istoriju rosonera sve do zime 2010. godine, kada je počela njegova trogodišnja agonija sa misterioznim povredama.

Sve do janauara 2013. godine i povratka u Brazil, prvo na pozajmicu a onda i permanentno, Pato je češće posećivao lekare Milana i Barbaru Berluskoni, neko treninge i utakmice slavnog kluba.

Ipak, tri zdrave, prave i pune godine u Brazilu, što dresu Sao Paula, što u dresu Korintijansa, overile su mu vizu za povratak na veliku scenu – ovog januara, 26-godišnji vešti dribler potpisao je za Čelsi i napravio haos u Londonu.



Iako je prvo došao na pozajmicu, Pato je naterao novinarske ekipe da ga jure širom Londona, a "Sky Sports" uhvatio ga je – što slika dokazuje – u liftu! Umalo se nisu zaglavili svi od kofera, kamera i ostalih stvari...



Pato, od kada se pokupio i otišao sa "San Sira", nije više igrao za Brazil iako je "Selekao" imao tragičnih rešenja u napadu na tri veoma važna takmičenja u međuvremenu: Svetsko prvenstvo u Brazilu, Kup konfederacija u Brazilu, Kopa Amerika u Čileu. Ostao je na 27 nastupa i deset golova za nacionalni tim, a moguće će njegov dolazak u Premijer ligu označiti i njegov povratak u reprezentaciju, gde mnogi čeznu da vide kako bi se njegov i talenat Nejmara uklopili.

Po dolasku u Englesku, Pato je otkrio da je letos, poslednjeg dana prelaznog roka u Evropi, bio na korak od potpisivanja za Mančester junajted, ali da su "đavoli" na kraju odlučili da plate Antonija Marsijala 50 miliona evra, a možda i punih 80, ako Francuz bude nastavio da se razvija ovim tempom.

Ovako, "Patak" će do juna biti na pozajmici iz Korintijansa, a potom će Čelsi imati pravo da ga otkupi, međutim ti detalji za sada nisu saopšteni. Kao ni njegova plata na "Bridžu", gde će mu konkurenciju u špicu praviti Dijego Kosta.

Šuška se da će Loik Remi preći u Njukasl, a da će biti raskinuta saradnja sa pozajmljenim Radamelom Falkoom iz Monaka.

"Presrećan sam. Moj san je bio da igram ovde. Čelsi je moj novi dom i želim da se zahvalim klubu za poverenje i podršku koja mi je pružena, kao i da se zahvalim svim mojim fanovima na Facebooku, Twitteru i Instagramu, koji me prate. Moram da igram, potrebno mi je to. Ne znam šta bih više rekao, osim da sam srećan što sam ovde. Želim što pre da upoznam svoje nove saigrače...", rekao je Pato za "Sky Sports".

Istog dana, sa "Stamford bridža", otišao je još jedan Brazilac, Ramireš i to za nestvarnu sumu – 29-godišnjeg vezistu kineski Đijangsu Suning platio je neverovatna 32 miliona evra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC