• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanić za MONDO: Imponuje povratak pred "Manijake"

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Srđan Stanić, bivši kapiten Željezničara, nakon šest mjeseci provedenih u najmlađem sarajevskom premijerligaškom klubu Olimpiku, ponovo se vratio na "Grbavicu".

 Srđan Stanić za MONDO o povratku u FK Željezničar Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  „Jako sam zadovoljan kako se sve završilo. Željo je učinio sve što je mogao, a i mislim da mi je Olimpik izašao u susret“, rekao je Stanić za MONDO.



Posljednju sezonu u „plavom“ dresu Stanić je proveo povrijeđen, a uspio se oporaviti u redovima Olimpika.

„Zadovoljan sam što sam se vratio nakon povrede i što su me prihvatili u Olimpiku, tako da mogu reći da mi je bilo jako lijep taj period koji sam proveo na 'Otoci'“, rekao nam je Stanić koji je dodao da je povreda iza njega i da se raduje u novim nastupima u „plavom“ dresu.

„Cilj nam je da se vratimo u vrh tabele i da osvojimo Kup Bosne i Hercegovine“, istakao je Stanić koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa bivšim timom.

Stanić je bio miljenik navijača Željezničara, te je u razgovoru za naš portal istakao kako mu je godila podrška navijača da se vrati u tim s "Grbavice".

„Pozitivno sam iznenađen brojem poziva od navijača da se vratim na 'Grbavicu'. Imponuje mi što ću ponovo igrati pred svojim 'Manijacima'. Na 'Grbavici' sam proveo mnogo godina i, iskreno, poželio sam igrati pred Željinim navijačima“, iskren je bio Stanić.

Ranije je u nastupima za Željezničar Stanić nosio broj 14, a koji će broj na leđima imati u narednoj sezoni nije siguran.

„Još uvijek ne znam. Vidim pojedini igrači su 'pokupili' ove najatraktivnije brojeve. Zolotić je uzeo osmicu, Bekrić desetku... još ne znam koji ću broj nositi ove sezone, to ćemo tek da vidimo“, rekao je za MONDO Stanić.

Srđan Stanić je ranije u karijeri igrao za Slaviju, a u Želji je odigrao 200 utakmica i postigao deset golova.
Takođe se može pohvaliti kako je u karijeri nosio i kapitensku traku tima s "Grbavice". Proteklu sezonu je proveo u timu najmlađeg sarajevskog tima Olimpika za koji je u 13 odigranih utakmica postigao jedan gol.

Stanić se juče, sa Irfanom Fejzićem i Miroslavom Stevanovićem, pridružio ekipi u Međugorju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC