• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slomili ga - Zdravko Mamić dao ostavku!

Autor mondo.rs

Dosadašnji "alfa i omega" zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić podneo ostavku na mesto prvog čoveka kluba. "Od danas sam savetnik", objavio on.



Opterećen raznim aferama, ozbiljnim optužbama da je počinio krivična dela, Zdravko Mamić je odlučio da se povuče!
Dosadašnji prvi čovek zagrebačkog Dinama, po mnogima najuspešniji fudbalski radnik u regionu, a opet po drugim, "maksimirski šerif" koji je bio jači od zakona i propisa, odlučio je da se povuče sa mesta izvršnog predsednika kluba, što je, u principu, bilo glavno mesto u hrvatskom klubu.

"Želim da Dinamo u koji sam se ja zaklinjao toliki niz godina može da ide nesmetano u budućost. Od danas sam savetnik kluba. Ako nekome bude nešto trebalo, ja stojim na raspolaganju, ja ću svima uvek biti pri ruci", objavio je Mamić na konferenciji za novinare.

Podsetio je da je kad je došao u klub, a to je bilo 2000. godine, Dinamo igrao Ligu za opstanak.

"Dinamo je tada bio fudbalski klub samo po imenu. Praktično, nismo imali profesionalnog igrača u Dinamu. Da nije bilo mene i predsednika Mirka Barišića ne bi nikad bilo ni Dinama. Posle 'Lige za bedaka', ja sam rekao 'Dosta'! Najavio sam dominaciju u narednih deset godina i, gle čuda, to se dogodilo. Napravili smo najorganiziranjiu školu u Evropi, igramo Evropu svake godine, ali i reprezentacija zbog Dinama pronosi slavu hrvatskog fudbala", rekao je Mamić.

Mamićeva era u Dinamu ostaće upamćena po dominaciji koju je klub uspostavio u hrvatskom fudbalu, po astronomskim transferima (za prilike u regionu) po kojima su igrači Dinama odlazili u druge evropske klubove, ali i po njegovim raznim gafovima, neobičnim izjavama i istupima u javnosti, obračunima sa novinarima, kao i po tome što je zaratio sa najvatrenijim navijačima koji su ga optuživali za raznorazne pronevere, da je oštetio klub za milionske iznose (u evrima), da je od Dinama napravio privatni klub, da je preko agencije svog sina prodavao igrače, a potom su se Mamići "ugrađivali" u transfere...

Deo tih navijača, međutim, nije bio najveći problem Mamića, već vlast. Mnogi su ulazili u Dinamo u nameri da provere poslovanje kluba. Tek nedavno, Mamić je završio u zatvoru. Optužbe su bile ozbiljne - da je oštetio klub za najmanje 10 miliona evra.

Ipak, i danas je odbacio sve te optužbe i uzvratio je da je svaka vlast u Hrvatskoj, a pogotovo prethodna želela da "uništi porodicu Mamić".

"Mi smo bili podložni takvoj kontroli i proverama kao što niko nije u istoriji. Ovde svakog meseca dolazi poreska kontrola i sva njihova rešenja su uvek bila pozitivna. Kako to da sad nije u redu!? Tu je sada politika 2009. godine odlučila da uništi Dinamo ili da uništi porodicu Mamić. Ministar sporta Željko Jovanović i bivši predsednik Ivo Josipović prednjačili su u tome poslednjih šest 6 godina", kaže Mamić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC