• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kanibal" pamti 2006: Nisam se izvinio Ronaldu

Autor mondo.rs

Krvnički start na Kristijana u Nirnbergu i danas je mnogima jedna od prvih asocijacija kada se pomene ime Halida Bularuza.

U junu 2006, reprezentacije Portugala i Holandije srele su se u osmini finala Svetskog prvenstva. Kristijano Ronaldo, budući zvanično najbolji igrač na svetu, izdržao je samo 34 minuta na terenu, posle kojih je napustio igralište u suzama.

Krivac za tu izmenu bio je Halid Bularuz, defanzivac "lala", koji je tokom igračke karijere zaradio nadimak "Kanibal". Čini se jasnim i zašto.

Brutalnim startom na Ronalda posle samo nekoliko minuta igre, Holanđanin ga je žestoko, kramponima udario u butinu i primorao ga da ode na klupu, sa koje je gledao kako Portugalci pobeđuju 1:0.

Kada se Bularuz danas osvrne na taj duel, nema kajanja u njegovim rečima.

"Nisam pričao sa Ronaldom o tome još od 2006, ali čuo sam od Edvina Van Der Sara da je i godinu i po posle toga imao ožiljak. Sreli smo se 2012, na Evropskom prvenstvu i zatekao sam ga u razgovoru sa Veslijem Snajderom, dok je išao na trening"

"Snajder me je pozvao: 'Hej, Bula!' i onda mu je rekao: 'Kris, evo ti ga najbolji prijatelj'. Ronaldov izraz lica govorio je sve. Nisam rekao izvini. Do tada je sve već otišlo u zaborav", otkrio je Bularuz.

Ovako je izgledao Ronaldo posle žestokog udarca:

Taj duel Portugala i Holandije ostao je upamćen i po obaranju rekorda u broju javnih opomena, jer je sudija Valentin Ivanov isključio četvoricu igrača i pokazao 16 žutih kartona.

Posle utakmice, Ronaldo je javno kritikovao ruskog arbitra, rečima: "S obzirom na sve što se dogodilo, mislim da on ne bi smeo da ponovo sudi na Svetskom prvenstvu"

Ovako je izgledao taj start, posle kojeg je Holanđaninu pokazan samo žuti karton.

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC