• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUROVO: Umesto bronze, Srbiji PET komada!

Autor mondo.rs

Bilo je neprijatnih 0:5 u "Areni" kada smo se časno oprostili sa dva gola. Ali, svaka čast momcima, posle "onoga" sa Rusima nije bilo ni realno da se pruži više.

 SUROVO: Umesto bronze, Srbiji PET komada! Izvor: MN PRESS

Utakmica sa Slovenijom i trijumf od 5:1 – pobeda nad tremom, pozivnica navijačima i kreiranje praznične atmosfere u "Areni".

Meč sa Portugalom za prvo mesto u grupi i pobeda od 3:1 – taktički i fizički vrhunac ekipe Ace Petrovića, na kraju lakši put ka završnici kao nagrada za hrabrost u, ispostaviće se, utakmici turnira.

Četvrtfinale sa Ukrajinom i dramatičan prolaz golom u poslednjoj sekundi za 2:1 – emotivni klimaks inače veoma emotivnog tima, susret sa tremom i opterećenjem, ali "happy end" bajke koja je prevazišla i naša očekivanja i mogućnosti.

Polufinale sa Rusijom i koban, težak, surov poraz u produžecima od 2:3 – kraj u svakom smislu, ispražnjen magacin i kada je u pitanju energija i svežina i volja i samopouzdanje.

Meč sa treće mesto sa Kazahstanom i mučenje pred 11.000 ljudi u "Areni" završeno golovima Stefana Rakića i Slobodana Rajčevića za konačnih 2:5 – težak pad "orlova" na kraju leta zvanog Evropsko prvenstvo u Beogradu, pad pod istim uglom pod kojim se jato Ace Kovačevića diglo u visine nakon početnih pobeda na turniru.

Jednostavno, momcima nije ostalo NIČEGA u telu, duši i srcu posle meča sa Rusijom, što je odmornija, mirnija i večeras taktički bolje pripremljena ekipa Kazahstana, takođe sa brazilskim šmekom, surovo kaznila.

Naša ideja na startu da igru rivala sa golmanom Igitom u polju kaznimo dugim pasovima našeg čuvara mreže Miodraga Aksentijevića nije urodila plodom, međutim sve je palo u vodu kada smo primili kiks gol 17 sekundi pre kraja prvog poluvremena.

Povratak na "mondo" podlogu posle pauze nije doneo i povratak samopouzdanja – Igita je istrajao u ideji da bude "igrač više" za svoj tim, naši su se povukli pozadi, predali, bili kažnjeni i nadigrani od rivala koji je imao više u rezervama posle traume zvane poraz u polufinalu i koji je to pretvorio u prvu medalju u istoriji za kazahstanski futsal.

Mi smo ostali bez naše prve medalje, najviše zbog toga što smo polufinale doživeli tako tragično.

Uskoro opširnije...

Za čast, za ponos, ali i za istoriju – za prvu medalju srpskog futsala!

I dalje nas sve boli dramatičan poraz od Rusije u polufinalu, posle produžetaka, sigurni smo da su se "orlovi" i fizički i psihički ispraznili u četvrtak uveče, ali sigurni smo da će na oproštaju od Arene ostaviti sve što im je preostalo u nogama i srcu da završe kao treći.

Pratimo UŽIVO meč za bronzu na UEFA futsal evropskom prvenstvu u Beogradu:

Srbija – Kazahstan 0:5.

Svega 17 sekundi pre kraja prvog poluvremena, igra Kazahstanaca sa "igračem više" (a to postižu tako što golman Igita konstantno učestvuje u građenju napada) dala je rezultate. Pokušavali smo da ih kaznimo sve vreme dugim pasovima i kontrama, ali smo stradali iz pozicionog napada.

Majka preminulog legendarnog golmana futsal reprezentacije Srbije, Predraga Pece Brzakovica, Rada, od igrača i stručnog štaba dobila je dres sa potpisima. Gospođa Rada je od pocetka turnira uz ekipu, dolazila je čak i na treninge.

Lopta je stigla na levo krilo do Daglasa Žuniora koji je iz skoro nemoguće pozicije šutirao i - pogodio! Imao je sreće da se lopta "provuče" između ruke i noge našeg sjajnog golmana Miodraga Aksentijevića kojem je ovo bio prvi kiks na šampionatu.

Pre toga, naš tim bio je opasniji, ali nijedna od brojnih kontri i "blic krig" akcija (dugi pasovi Aksentijevića preko celog igrališta) nisu pretvoreni u vođstvo.

Kako smo završili prvo, tako smo otvorili i drugo poluvreme. Odmah smo predali loptu Kazahstancima, koji su nam se "ušetali" u "šest metara", a odatle je Šerik Zamankulov probacio Aksentijeviću loptu kroz noge i postigao šesti gol na šampionatu za 0:2.

To je prvi put na šampionatu da "orlovi" gube dva gola razlike.

Imamo li snage za povratak?

Odgovor je sitgao na 9:52 do kraja, kada je Daglas bez problema pretrčao Slobodana Janjića i onda, u punom trku, iskosa sa desne strane, uspeo da probaci loptu Aksentijević između nogu i pogodi za 0:3, što je našeg selektora Acu Kovačevića nateralo na hitan tajm-aut.

Brazilac sa kazahstanskim pasošem postigao je drugi gol i praktično rešio utakmicu u "Areni" u kojoj je pozorišna atmosfera.

Pokušali smo tada bez pravog golmana, naš najbolji igrač Mladen Kocić obukao je golmanski dres i ušao u polje, kako bismo probali sa "igračem više", ali smo posle prve akcije primili pogodak s druge polovine - pogodio je kazahstanski golman Igita, 0:4.

Gde je četvrti, tu je i peti - Daglas je uzeo loptu Kociću na polovini terena, predriblao našeg rezervnog golmana Nemanju Momčilovića i postigao het-trik!

Atmosferu u "Areni" podiže i trubački okrestar.
Izvor: YouTube



Nijedna reprezentacija ranije nije uspevala da stigne ni do polufinala, pa je jasno da će neko večeras osvojiti prvu medalju u istoriji.

U finalu, od 21 čas, sastaće se šestostruki prvaci Evrope, Španci (pobedili Kazahstan 5:3) i Rusi.

Izvor: MONDO


Uskoro opširnije...

IZ MINUTA U MINUT:

6:02 - MUČENJE, 0:5!

"Orlovi" su razbijeni na sitne komade, Daglas Žunior postigao je i treći gol nakon što je uzeo loptu Kociću na sredini terena.

8:54 - GOL, 0:4!

U prvoj akciji u kojoj smo izveli Aksentijevića i uveli Kocića kao "golmana" primili smo gol "s gola na gol". Rajčević je umalo savladao Igitu, kojem je pomogla i stativa, a onda je golman Kazahstana opalio preko celog igrališta i pogodio nebranjenu mrežu.

Ni minut nije trajala naša zamisao da probamo nešto sa "igračem više".

9:52 - KRAJ!

Koliko svežine imaju oni, a koliko nemamo mi, videlo se u ovoj akciji - Daglas Žunior je kao na velikom igralištu pretrčao Janjića i probacio loptu Aksentijeviću kroz noge, za 0:3 i hitan tajm-aut, posle kojeg ćemo zaigrati bez golmana.

Dres golmana obukao je Kocić.

11:45 - AKSENTIJEVIĆ!

Ako je mogao bolje kod prvog i drugog gola rivala, Aksentijević se sada iskupio. Dugo smo i bezidejno napadali pre nego što nam je rival konačno oduzeo loptu, Aleksandr Dovgan je istrčao sam pred našeg golmana, a ovaj mu skinuo zicer rukom!

Bravo!

11:53 - Nemaju naši momci energije. Da, imaju posed u poslednjih par minuta, ali ideje i šanse nema...

16:10 - STATIVA!

Centimetri su delili Živanovića od gola koji bi nas potpuno vratio u igru, ali pogodio je okvir iz prve ozbiljne akcije koju su "orlovi" izveli posle dugo vremena. Ajde, momci!

19:10 - GOL! GUBIMO DVA RAZLIKE!

Očajno smo otvorili drugi deo, nesigurno i defanzivno, pa nas je Žamankulov kaznio. Imamo li snage za pun preokret?

Žamankulov.
Izvor: Youtube/RTS



DRUGO POLUVREME:

Poluvreme: Ne samo da nas muči taktika Kazahstana, već i umor. Kod "orlova" nema svežine i oštrine, koja nas je krasila do sada.

0:17 - GOL! UF...

Primili smo gol praktično "iz auta", iz "mrtvog ugla", iz situacije iz koje se teško postižu pogoci... Daglas Žunior, kada nije imao šta drugo, opalio je ka golu Srbije, a Aksentijević namestio ruke i noge tako da je, nesrećno, preusmerio loptu u svoju mrežu.

Daglas Košta.
Izvor: Youtube/RTS



Kiks i naše odbrane i našeg golmana, gubimo.

3:15 - KAZAHSTANCI PRITISKAJU!

Naš otpor "dugim loptama" je popustio, Igita sve češće našu postavu drži pred Aksentijevićem koji i dalje brani sjajno i rešava sve probleme nastale neprijatnom taktikom protivnika.

7:45 - FANTASTIČNA TAKTIKA NAŠIH!

Svaki pokušaj Igite, a on to stalno radi, da se uključi u igru ekipe i tako zapravo izdejstvuje duboku zonu naših i igrača više u polju za Kazahstan, golman "orlova" Askentijević kažnjava dugim loptama, što na gol direktno, što za naše brzonoge igrače.

Šteta samo što pas za Rakića (9:11), kontra Kocić-Perić (8:41) i direktan šut Aksentijevića (8:17) nisu završeni bar jednim pogotkom, jer bi tako bio uzdrman pristup rivala.

Selektor Kazahstana Kakau morao je da traži tajm-aut kako bi sredio redove svog tima.

11:03 - AKSENTIJEVIĆ - ŽIVANOVIĆ - NIŠTA!

Još jedan sjajan lob pas Aksentijevića, ali tek toliko jak da Živanović u punom trku nije uspeo da zahvati fudbal i pogodi nebranjenu mrežu. Umalo gol "s gola na gol"! Koliko se zatrčao na NFL pas Aksentijevića, govori i podatak da je Živanović završio u reklamama iza gola.

Bravo, "orlovi"!

11:49 - LAZIĆ, LAZIĆ, LAZIĆ! MAJSTORIJA!

Ali, šteta nema gola... Naša "dvojka" zaludela je kompletnu odbranu Kazahstana, "prodao" je Lazić tri sjajna driblinga čuvarima, istrčao pred Igitu i probao da ga lobuje, uspeo je ali je jedan igrač protivničkog tima glavom sprečio 1:0 i eksploziju u "Areni".

ŠTETA!

12:57 - SRBIJA, SRBIJA!

Ori se u "Areni", publika se probudila. Sećate se, Kocić je imao zamerki i na navijanje i na činjenicu da su oni malobrojni vatreni ljubitelji futsala pomereni na nivo 400 da bi se "važni" smestili na bolja mesta za polufinale. Nadamo se da je sada drugačija situacija.

13:54 - DRAMA!

Prvo je Leo šutirao iskosa sa desne strane i pogodio stativu, doduše spoljnu, u trenutku kad je Aksentijević telom "pokrio" mrežu, a potom je naš golman prebacio teren i "pogodio" Simića, koji je temenom pokušao da prevari Igitu, međutim nije se dao golman gostiju...

14:30 - GREŠKA!

Uf, uf, umalo da nas kazne. Pršić je prodao loptu kao poslednji u odbranim ali je Sulejmanov dao sebi prejak for pa je sjajni Aksentijević imao vremena da istrči, ukliza i sačuva mrežu, uz to i dobije udarac od kapitena gostiju.

Neopreznost naših!

15:10 - Dva faula smo već napravili, Kazahstanci jedan, iako su možda igrali i rukom u međuvremenu, zbog čega je negodovala publika u "Areni". Posle pomenute stative, bili smo bolji, agilniji...

16:42 - RAJČEVIĆ! KOCIĆ!

Dve šanse za "orlove"! Golman Igita je prvo odbranio udarac Rajčevića iz daljine, a posle kornera se Kocić za trenutak našao sam na sedam metara centralno od gola. Igita je skratio ugao i telom blokirao šut našeg najboljeg strelca.

19:34 - STATIVA! SREĆA!

Kazahstanci su praktično u prvom napadu pogodili stativu. Njihov napadač ostao je sam na četiri metra od gola, lepo je lobovao Aksentijevića i, na našu sreću, pogodio stativu.

POČINJE!

ARENA JE PUNA

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC