• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petarda" Njukaslu uz povredu Terija

Autor mondo.rs

Čelsi bi mogao u Pariz bez obojice centralnih defanzivaca iz najboljih 11. "Plavci" bez poraza u 12 mečeva otkako je Murinjo dobio otkaz.

Kurt Zuma je posle kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta izgubljen do kraja sezone, a tek treba da se vidi koliko će Džon Teri pauzirati posle povrede koju je zaradio u subotu uveče, u prvom poluvremenu meča Čelsi - Njukasl 5:1 (3:0).

Kapiten "plavaca" je pri već ubedljivom vođstvu ušao u naizgled bezazlen duel sa Aleksandrom Mitrovićem, nezgodno doskočio i pokušao da nastavi, ali ga je Gus Hidink ubrzo zamenio.

Predostrožnost ili nužda?

Za "plavce" bi bilo mnogo bolje da je ovo prvo, jer ih već u utorak očekuje prvi meč osmine finala Lige šampiona, u gostima protiv Pari sen Žermena, a u nedelju na Stamford Bridžu igraju protiv Mančester sitija u istoj fazi FA kupa (jedinog takmičenja u kome, realno, mogu do trofeja ovog proleća).

Hidink je u 38. minutu umesto Terija uveo levog beka Babu Rahmana, tako da se Sezar Aspilikueta prebacio na desni bok, dok se Branislav Ivanović na poziciji štopera pridružio Geriju Kejhilu, koji je u prethodna dva meseca samo jednom bio "starter" u mečevima Premijer lige.

Ako se Teri brzo ne oporavi, to će najverovatnije biti poslednji bedem pred golmanom Tibom Kurtoom u predstojećem duelu sa Zlatanom Ibrahimovićem i ostalim asovima Pari sen Žermena.


Što se tiče utakmice 26. kola Premijer lige, sve se vidi iz rezultata.

Odbrana Njukasla bila je potpuno raštimovana, a ofanzivci Čelsija maksimalno koncentrisani i motivisani, tako da nije istekao ni deseti minut, a već je bilo 2:0 (Kosta 5, Pedro 9).

Vilijan je u 17. minutu povisio na 3:0, a Pedro u 59. minutu postao dvostruki strelac.

Dvadesetogodišnjak iz Burkine Faso Bertran Traore je po ulasku u igru postigao svoj prvi premijerligaški pogodak (83. minut), a počasni gol za "svrake" dao je Andros Taunsend u 90. minutu.

Aleksandra Mitrovića je posle 70 minuta igre zamenio Sejdu Dumbija. Reprezentativac Srbije imao je jednu dobru šansu, kada je njegov šut sa 17 metara otišao malo pored stative.

Zanimljivo je da Čelsi nakon otkaza Žozeu Murinju, sredinom decembra, nema poraz u 12 zvaničnih utakmica! Ostvario je šest pobeda i šest remija, od toga dve pobede u FA kupu.

Na tabeli Premijer lige zauzima 12. mesto sa 33 boda, osam manje od Mančester junajteda na petoj poziciji, tako da ima šansi da se bori za plasman u Ligu Evrope.

Njukasl sa 24 boda nastavlja žestoku bitku za opstanak, pre svih sa Noričom (24) i Sanderlendom (23), dok je Aston Vila sa 16 bodova i utakmicom manje verovatan putnik u Čempionšip.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC