• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velbek srušio Lester!

Autor mondo.rs

Povratnik u tim Arsenala posle 10 meseci, dao pobedonosni gol iz poslednje akcije na utakmici. Lester poveo iz kontraverznog penala, pa ostao bez isključenog Simpsona.

Arsenal - Lester 2:1 (0:1) u jednom od derbija 26. kola Premijer lige.

Time su "tobdžije" smanjile prednost vodećeg Lestera na dva boda (53:51), a od 17.15 sastaju se preostali timovi iz trenutnih Top 4, Mančester siti (47 bodova) i Totenhem (48).

Gol odluke dao je Dani Velbek u 95. minutu, kada je glavom skrenuo u mrežu "slobodnjak" Mesuta Ozila i matirao inače maestralnog golmana Kaspera Šmajhela.

Pogledajte kakvo "ludilo" je posle toga nastalo na tribinama...

Lester je poveo u 44. minutu preko Džejmija Vardija, na kome je Naćo Monreal skrivio jedanaesterac, a izjednačio je Tio Volkot u 70. minutu, nakon centaršuta Ektora Beljerina i perfektne asistencije glavom Olivijea Žirua.
I Volkot i Velbek ušli su sa klupe u drugom poluvremenu. Nekadašnjem napadaču Mančester junajteda to je bio prvi nastup još od aprila 2015. godine.Porazu "lisica" značajno je doprinelo isključenje Danija Simpsona, koji je u razmaku od pet minuta početkom drugog poluvremena, zaradio dva žuta kartona. Trener Klaudio Ranijeri odmah je povukao Rijada Mahreza, zatim i Šinđija Okazakija, ali njegovim izabranicima svakako je ostala samo jedna mogućnost - da se 40 minuta grčevito brane.
Kako je Šmajhel čudesno branio (parada kojom je zaustavio šut Žirua sa desetak metara u 87. minutu može da konkuriše za odbranu sezone u Engleskoj), činilo se da su na putu ka vrednom bodu i da će ostati na "plus pet"... Ipak, opsada Lesterovog gola na kraju se isplatila domaćem timu.
Arsenal je prvi put od oktobra 2011, kada je protiv Čelsija na Stamford Bridžu odigrao 3:5 (2:1), uspeo da dobije premijerligašku utakmicu u kojoj je gubio na poluvremenu.


Lester je ove sezone nakon vođstva na poluvremenu zabeležio osam pobeda i jedan remi.

Ipak, Vardi i ekipa su iz izuzetno teškog ciklusa (Liverpul, Mančester siti, Arsenal) "isplivali" sa šest od mogućih devet bodova, zadržali čelnu poziciju na tabeli i posle dragocenog predaha - dok konkurenti budu igrali FA kup - predstoje im dve utakmice kod kuće, protiv Noriča 27. februara i Vest Bromvič Albiona tri dana kasnije.

Ostaje činjenica da su od tri poraza u Premijer ligi 2015/16 dva doživeli u susretima sa Arsenalom!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC