• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kome je bio namenjen Mesijev penal?

Autor mondo.rs

Fudbaleri Barselone savladali su u nedelju Seltu 6:1 (1:1), ali je meč obeležio način na koji je Lionel Mesi izveo penal, odnosno kako je Luis Suarez pogodio "umesto njega". O tome su pričali posle utakmice...

Lionel Mesi je namestio loptu "na kreč" u 81. minutu i delovalo je da je spreman da postigne svoj čak 300. gol u dresu Barselone. Zaleteo se i umesto šuta samo je blago gurnuo loptu napred, a na nju je natrčao Luis Suarez i zakucao je u mrežu.

Omaž Krojfu, rekli su odmah svi!

Drugi su se pak pitali da li je uopšte legalno izvesti penal na taj način (da, jeste), dok su treći govorili da su Lionel Mesi i Barselona na taj način potcenili Seltu i da je potrebno imati i sportskog poštovanja prema slabijem protivniku.

Igrač Selte Karles Planas, koji je prošao kroz "La Masiju", kazao je da ne misli da je način na koji su izveli penal potcenjivački i da je uopšte velika hrabrost što su se odlučili da na takav način postignu gol.

Bio to manjak poštovanja prema protivniku ili ne, kako su uopšte došli na tu ideju?

Lionel Mesi i njegovi saigrači nisu posle utakmice potvrdili da li su na taj način hteli da pruže podršku Johanu Krojfu, bivšim igračem Barse, koji se bori sa kancerom, ili su hteli da ostave "lični pečat" i da se lepo zabave.

I, kome je uopšte bila namenjena lopta?

"Vežbali smo na treningu da izvedemo taj penal. Mesi je u stvari trebalo da doda meni, ali je Suarez bio bliži i postigao je gol", kazao je Nejmar posle utakmice.

Urugvajac je tako "ukrao" Nejmaru gol i upisao novi het-trik u dresu Barselone. Nejmar je međutim ipak došao do gola u nadoknadi vremena kada je postavio konačan rezultat 6:1. Za tridesetu utakmicu bez poraza Barselone...


"Da li je to bilo rizično? Da, naravno da jeste, sve je rizik. Dobro smo se pripremili i ispalo je dobro na kraju. Mesi je bio velikodušan, naše prijateljstvo je najvažnije, nije važno ko postiže golove, samo da pobeđujemo", ispričao je Brazilac.

A, kakav je stav trenera po tom pitanju? Neki sigurno ne bi odobrili tako rizičan potez, jer videli smo da može da pođe po zlu kao Robertu Piresu i Tijeriju Anriju, dok je Luis Enrike video ove momke kako vežbaju to na treningu i znao šta će usediti...

"Gol iz penala? Dozvoljeno je da se tako izvede, svi znamo za čuveni Krojfov penal. Osim što pobeđuju ovi igrači pokušavaju i da se zabave i uživaju u fudbalu. Nisu me iznenadili, video sam da to vežbaju na treningu čitave nedelje...", kazao je Luis Enrike posle utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC