• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Miler za preokret Bajerna

Autor mondo.ba

Darmštat se odlično držao na "Alijanc Areni" u Minhenu i poslije prvog dijela vodio (0:1), ali je u nastavku Tomas Miler sa dva pogotka donio novu pobjedu šampionu Njemačke.

  Bajern je u prvom dijelu utakmice 22. kola Bundeslige imao posjed lopte od 75 odsto i stvorio je sijaset odličnih šansi, ali je goste u nekoliko navrata spašavao okvir gola i odlični golman Kristijan Matenija.

Najprije je u 12. minutu Arturo Vidal odapeo projektil koji je okrznuo prečku, potom je i Daglas Kosta pogodio prečku, a najbolju šansu za Bajern ipak je propustio Arjen Roben poslije asistencije Roberta Levandovskog.

S nekoliko metara, Holanđanin je šutirao direktno u golmana Darmštata.

Potom je u 26. minutu uslijedila kazna za brojne promašaje Bajerna - Sandro Sirigu je idealno centrirao u kazneni prostor, a njegov "imenjak" Sandro Vagner glavom pogodio mrežu za vođstvo gostiju na "Alijanc Areni" - 0:1

Bavarci su blizu izjednačenja bili u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kad je po kišom natopljenom terenu iz daljine pokušao Jošua Kimih, ali je njegov udarac iz samog ugla "izvadio" golman Darmštata Kristijan Matenija.

Ipak, nisu bili zadovoljni domaći navijači, čak su se čuli i zvižduci igračima Bajerna na "Alijanc Areni", a viđen je i poseban transparent za odlazaćeg trenera Pepa Gvardiolu na kojem je pisalo: "Pep nikad nije bio 'naša stvar'".

Domaćin je u nastavku brzo izjednačio 16. pogotkom Tomasa Milera u ovoj sezoni Bundeslige - odlično se snašao u šesnaestercu poslije centaršuta Rafinje i pogodio mrežu za 1:1.

Minhenski tim je potom pod opsadom držao Darmštat i na sve načine pokušao da dođe do novog gola, čak je Robert Levandovski uspio da zatrese mrežu, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Gosti, za koje su od starta igrali reprezentativci Srbije i Bosne i Hercegovine, Slobodan Rajković i Mario Vrančić, uspjeli su da izdrže "viktoriju" do 71. minuta, ali nisu mogli da zaustave majstoriju Tomasa Milera.

Njemački reprezentativac je primirio loptu na grudi, a onda "makazicama" zatresao mrežu za preokret!

Da mu se Miler (17) "previše" ne približi na listi najboljih strijelaca pobrinuo se 22. golom u sezoni Robert Levandovski nakon lijepe akcije Franka Riberija kojom je Bajern "ovjerio" 19. pobjedu ove sezone.


BUNDESLIGA, 22. kolo:

subota

Bajern Minhen - Darmštat 3:1 (0:1)
/Miler 48, 71, Levandovski 84 - Vagner 26/

Menhengladbah - Keln 1:0 (1:0)
/Dahud 9/

Herta - Volfsburg 1:1 (0:0)
/Kalu 60 - Šefer 53/

Hofenhajm - Majnc 3:2 (1:1)
/Amiri 13, Ut 68, 76 - Kordoba 11, Samperio 78/

Ingolštat - Verder 2:0 (1:0)
/Hubner 12, Hinterser 89 pen/

nedelja

Bajer Leverkuzen - Dortmund 15.30
Šalke - Štutgart 17.30
Hanover - Augzburg

Igrano u petak:

Ajntraht - HSV 0:0


TABELA: Bajern 59, Dortmund (-1) 48, Herta 36, Leverkuzen (-1) 35, Menhengladbah 35, Šalke (-1) 33, Majnc 33, Volfsburg 31, Keln 29, Ingloštat 29, HSV 27, Štutgart (-1) 27, Darmštat 24, Ajntraht 22, Augzburg (-1) 21, Verder 20, Hofenhajm 18, Hanover (-1) 14.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC