• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojiljković za MONDO: Zašto ne u finalu LE?

"Braga je 2011. igrala finale Lige Evrope, tako da je sve moguće. Igramo rasterećeno", poručuje sjajni napadač portugalskog kluba i šalje dobrodošlicu mlađim sunarodnicima iz Benfike: "Radovaću se golovima Jovića i Šaponjića".

Nikola Stojiljković kao najbolji strelac tima (osam golova) drži Bragu na visokom četvrtom mestu portugalskog prvenstva, a pošto je dobio pravo nastupa u Ligi Evrope, već u prvom meču pogurao je ekipu ka osmini finala.

Bivši napadač Čukaričkog postigao je sjajan gol za 1:0 protiv Siona u gostima (na kraju pobeda Brage 2:1).

U 13. minutu odlično je izbegao ofsajd i snažno šutirao u dalji golmanov ugao za jedan od najboljih golova dana u Ligi Evrope.

Sion - Braga
Izvor: YouTube


"Nismo uigravali ovu akciju, ali trener uvek zahteva od napadača da budu okrenuti licem prema protivničkom golu i da očekuju loptu u prostor. Dobio sam odličnu loptu i odlučio da šutiram iz prve, dobro sam uhvatio volej i znao da će biti gol čim sam šutnuo", prisetio se Stojiljković u razgovoru za MONDO.

Iako se nalazi u sasvim solidnoj golgeterskoj seriji (od dolska u Bragu krajem septembra postigao je 10 golova u svim takmičenjima), Stojiljković kaže da nema određenu broj koji želi da dostigne.

"Nadam se da ćemo nastaviti da igramo dobro i da ćemo dogurati daleko u Evropi. Nemam određen broj golova koji želim da dostignem, ali se nadam da ću nastaviti ovako do kraja i održati kontinuitet dobrih igara. Naravno, i svojim golovima pomoći ekipi da nastavi sa dobrim rezultatima".

Što se tiče rezultata Brage, trenutno je "zacementirana" na četvrtoj poziciji u prvenstvu Portugala (devet bodova manje od trećeplasiranog Porta, a isto toliko više od petoplasirane Aruke).

"Iskreno, mislim da nemamo baš velike šanse za nešto više. Igramo na četiri fronta, tako da je jako teško očekivati nešto više u prvenstvu, ali ekipa odlično igra i sve je moguće", ne predaje se Stojiljković.

A što se tiče Lige Evrope kaže...

"Najbitnije je bilo da prođemo grupnu fazu. Sada igramo rasterećeno. Imamo za tri dana revanš sa Sionom i pozitivan rezultat iz prve utakmice. Nadam se da ćemo proći u narednu rundu. Braga je 2011. igrala finale Lige Evrope, tako da je sve moguće".

U nedelju uveče na "AXA" stadionu odigran je izuzetno uzbudljiv meč. Braga je vodila 2:0 protiv Vitorije Gimaraeš posle svega 20 minuta, ali su gosti izjednačili do poluvremena. Potom je domaćin opet poveo u 56. minutu, međutim, meč je završen 3:3. Stojiljković je šansu dobio tek u finišu, a objasnio nam je i zbog čega.

"Imali smo utakmicu pre par dana u Evropi, pa je trener odlučio da odmori neke igrače. Imamo dosta utakmica i ne može jedna ekipa da igra konstantno. Šteta što nismo pobedili, mislim da smo bili bolji, ali nadam se da će nam se vratiti za dva dana protiv Siona".

Za kraj, 23-godišnji centarfor kojeg mnogi uskoro vide i u A reprezentaciji Srbije (igrao je za omladinsku i mladu), pozdravio je nedavne dolaske dvojice mlađih sunarodnika, Luke Jovića i Ivana Šaponjića, u Benfiku.

"U velikom su klubu, imaju jaku konkurenciju, ali i igrače od kojih mogu mnogo da nauče i nadam se da hoće. Šansu će sigurno dobiti, a s obzirom da imaju kvalitet, verujem da će je obojica iskoristiti. U svakom slučaju, pratiću njihove utakmice i radovati se njihovim golovima", poručio je Stojiljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC