• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Abubakara još 15% od naredne prodaje

Autor mondo.rs

"Nije nas zahvatio 'virus'" pobune fudbalera, kažu u Partizanu. Odluka o prodaji u interesu kluba, ali i Abubakara Oumarua. Od naredne prodaje Partizanu 15%.

 Partizanu od Oumarua još 15 odsto Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Abubakar Oumaru od danas više nije igrač Partizana. Konačno je stavljena tačka na još jednu trzavicu u klubu, nakon što se Humska tresla zbog Andrije Živkovića.

U slučaju Kamerunca, jednog od najboljih igrača Partizana protekle jeseni, Partizan će uzeti neki novac, za razliku od slučaja Živković.

Na prvi pogled dobar posao Partizana, jer je Abubakar doveden bez obeštećenja. Ponuda kineskog drugoligaša Šenžena od 1,2 miliona evra, svakako je dobro došla za klub, ali i za Abubakara, koji će u Kini imati mnogo, mnogo veću platu nego u Partizanu.

"U poslednjih 48 sati dobili smo novu, intenziviraniju ponudu za Abubakara od 1,2 miliona evra plus 15% od njegove naredne prodaje. Radna grupa (koja trenutno upravlja Partizanom) jednoglasno je odlučila da on bude prodat", raportirao je posle sednice član tog tela, profesor Vladimir Vuletić.

Šta se sve događalo sa Abubakarom od kraja jesenjeg dela sezone? Bio je povređen, oporavljao se, a krajem decembra objavljena je nezvanična vest da je iz Kine za njega ponuđeno 1,2 miliona evra.

U Partizanu su, najpre, saznaje MONDO, računali na Abubakara ne samo za prolećni deo sezone, već i za narednu, bar polusezonu. Nije se razmišljalo o njegovoj, već o prodaji Valerija Božinova. Na Abubakara se čekalo i on se prvih dana februara priključio saigračima na pripremama na Kipru. Tad je delovao zadovoljan i nije nagoveštavao da će se nešto dogoditi 15-ak dana kasnije. Obavešteni krugovi tvrde za MONDO da je Abubakar u više navrata jasno stavio do znanja da želi da ostane u crno-belom dresu.

Abubakar je odigrao nekoliko utakmica na pripremama, bio je u planu i da počne duel na Vračaru, protiv OFK beograda u nastavku sezone. Odjednom, Abubakar ni da čuje da trenira, da igra. Bilo je čak i glasina da je hteo da štrajkuje glađu!?

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev i trener Ivan Tomić ubeđivali su Kamerunca da ostane uz ekipu, ali on je on odbijao takvu mogućnost. Abubakara, inače, zastupa agencija International sports office, koja za klijente ima još nekoliko igrača iz Partizana, između ostalih mlade Dušana Vlahovića, Đorđa Jovanovića, Veljka Birmančevića...

Da li je i ovaj slučaj pokazatelj previranja u Partizanu i borbe za prevlast (a treba da bude održana vanredna Skupština)? I mnogo važnije pitanje - koliko će novca zaista ući u klub od prodaje Abubakara, odnosno da li se i na koliko strana deli?

Bilo je mnogo kontradiktornih izjava u Partizanu u vezi sa Abubakarom. Čas ima ponude, čas je nema, čas na sajtu Partizana osvane informacija da on u Beogradu čeka mogući transfer, čas da je spreman i u dobrom raspoloženju došao na pripreme, pa onda da stručni štab želi da on igra, pa onda izjava Ilieva da je "Abubakar od početka prelaznog roka bio planiran za prodaju", pa onda da nema ponude, pa da je ima, ali je odbijena...

U svakom slučaju, Partizan je doveden u mat poziciju (šahovskim rečnikom). Ima nezadovoljnog igrača, koji neće da igra, a koga može ili da suspenduje ili da proda. Jasno je da izbor nije bio težak. O ponašanju Abubakara takođe nema mnogo da se priča. On, kao stranac, želi samo dobar ugovor i to mu se nikako ne može spočitati. Čak bi u Partizanu mogli da mu kažu "hvala", jer će od njega i zaraditi.

"Držimo, vrlo jasno, da ovo nije izlazak u susret gestu i tipu ponašanja koji smo mogli videti prethodnih dana. Bilo je u tom njegovom ponašanju i elemenata o potencijalnoj suspenziji, ali stali smo na stanovište da treba učiniti ono što je dobro i u interesu kluba, pre svega u smislu finansijske stabilizacije, ali i u interesu igrača. Ovo je dobra ponuda, on ima 29 godina, do sada u karijeri nije imao unosne ugovore, a plata će mu u Kini biti četiri puta veća... Sve su to bili argumenti da odlučimo u ovom pravcu", preneo je Vuletić odluku Radne grupe za TV Partizan.

Dodao je i zanimljivu opasku:

"Ne želim da iniciram na biklo koji način da se ovde radi o nekakvom 'virusu', ali svakako je da je i slučaj Andrije Živkovića imao refleksije na ovaj događaj. Mi želimo da uspostavimo sistem i i kao što smo postupili odgovorno i sa dignitetom u slučaju Živkovića, verujemo da smo i sada postupili u interesu kluba".

Vuletić izjava o Abubakaru
Izvor: TV Patizan

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC