• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Super! Čeka nas uzbudljiv revanš u Minhenu!

Autor mondo.rs

Bajern nije iskoristio odličnu priliku da već u prvom meču reši pitanje pobednika u duelu sa Juventusom, ali Torinezi će morati da idu na pobedu u Nemačkoj što garantuje uzbudljivu utakmicu.

Od gotovog veresija. Mogli su fudbaleri Bajerna već u prvom meču da reše dilemu putnika u osminu finala Lige šampiona, ali su dozvolili Juventusu da nadoknadi 0:2 i sačuva nadu da u revanšu može do plasmana u narednu fazu.

Juventus - Bajern 2:2 (0:1) u Torinu, tako da ćemo konačnog pobednika ovog dvomeča dobiti 16. marta u Minhenu.

Ovim rezultatom svakako da su zadovoljniji fudbaleri gostijućeg tima, međutim, i te kako imaju za čim da žale!

Bajern je potpuno dominirao u prvom poluvremenu, dozvolivši rivalu da tek u par navrata uspe da poveže više od dva dodavanja i pređe polovinu terena.

To je rezultiralo i vođstvom, do kojeg su gosti stigli u 43. minutu, pogotkom Tomasa Milera.

Kada je Arjen Roben u 55. minutu duplirao razliku, delovalo je da Torinezima sledi potpuni krah, ali...

Masimilijano Alegri je posegnuo za izmenama, osvežio je napad uvođenjem prvo Stefana Sturara (69. minut), a zatim i Alvara Morate (75). I, upravo su njih dvojica bili akteri akcije za drugi gol Juventusa, u 76. minutu. Prethodno je Paulo Dibala smanjio zaostatak, pošto je iskoristio odlično dodavanje Marija Mandžukića.

Hrvatski napadač bio je najbolji igrač Juventusa u ovom meču, verovatno motivisan činjenicom da ga se Bajern odrekao pre dve godine zbog Roberta Levandovskog...

Golovima u finišu utakmice igrači torinskog kluba pokazali su sebi da mogu da se nose sa moćnim Bavarcima, tako da nema sumnje da nas u revanšu očekuje sjajan duel. Juventus će morati da ide na pobedu, a Bajern se sigurno neće braniti.

Barem do sada to nismo videli od timova Pepa Gvardiole...

U drugom meču igranom ovog utorka, Barselona je slavila u Londonu protiv Arsenala - 2:0.

SASTAVI:

JUVENTUS: Bufon - Lihtštajner, Barzalji, Bonući, Evra - Kvadrado, Kedira (69. Sturaro), Markizio (46. Ernanes), Pogba - Mandžukić, Dibala (75. Morata).

BAJERN: Nojer - Lam, Kimič, Alaba, Bernat (74. Benatija)- Vidal, Tijago - Roben, Miler, Kosta (84. Riberi) - Levandovski.

TOK UTAKMICE:

- Kraj!

- Nekoliko dobrih prilika na obe strane u poslednjim minutima utakmice. Nema sumnje da nas čeka spektakl u Minhenu 16. marta!

- Druga izmena Gvardiole. Od 84. minuta umesto Daglasa Koste igraće nedavno oporavljeni Frank Riberi.

- Mnogo je bolji Juventus u završnici meča od Bajerna. Izmene Masimilijana Alegrija donele su preko potrebnu svežinu u igri torinskog tima.

- GOOOL! 2:2! Juventus je ponovo u igri. "Rezervista" Stefano Sturaro u 76. minutu donosi izjednačenje svom timu. Ponovo je Mandžukić započeo akciju, Morata (koji tek što je ušao u igru) glavom poslao loptu u peterac gostiju, a tamo Sturaro bio najspretniji i najbrži.


- Gvardiola osvežava odbranu, a Alegri napad. Umesto Bernata u timu Bajerna je Benatia, umesto Dibale u timu Juventusa je Morata. U toku je 75. minut.

- GOOOL! Juventus je ponovo u igri, bar što se tiče ove utakmice. Paulo Dibala se našao sam pred Nojerom u 63. minutu i znao je to da iskoristi. Odlično ga je proigrao Mandžukić.



- GOOOL! Bajern vodi 2:0 od 55. minuta golom Arjena Robena. Odličan kontranapad Bavaraca, u kojem su prvo imali "2 na 1", pa "3 na 2". Delovalo je da su Miler i Levandovski previše komplikovali, ali onda je lopta došla do Robena, a on u svom stilu pogodio mrežu.

Tražili su domaći fudbaleri faul Levandovskog nad Bonućijem, međutim, engleski sudija Etkinson je samo odmahnuo rukom.



- Nešto ofanzivnije igra Juventus u prvih 10 minuta drugog poluvremena nego u prethodnom delu meča, međutim, i dalje domaći igrači imaju problem da zadrže loptu u svom posedu. Odličan pritisak gostiju!

- Drugo poluvreme je počelo izmenom u timu Juventusa (čini se više prinudnom zbog povrede, nego taktičkom). Ernanes je zamenio Markizija.

Poluvreme. Gotovo ceo prvi deo meča igralo se na polovini domaćeg tima. Videćemo da li će se u nastavku nešto promeniti u igri Juventusa ili će Bajer možda i uvećati prednost pred revanš.

- GOOOL! Bajern vodi 1:0 pogotkom Tomasa Milera u 43. minutu! Roben je centrirao sa leve strane, Daglas Kosta iz prve oštro poslao loptu u peterac, a ona se od Barzaljija odbila do Milera, koji je odlično reagovao.



- Težak posao za Đanluiđija Bufona u 31. minutu posle "žabice" Huana Bernata, ali je iskusni golman uspeo da sačuva mrežu Juventusa.

- Oštar šut Arjena Robena u 23. minutu, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

- Posed lopte u prvih 15 minuta je: Juventus 22 odsto, Bajern 78!

- NEVEROVATNO šta igrači Bajerna nisu pretvorili u pogodak. Robert Levandovski se, uz malo sreće, oslobodio čuvara (Bonućija) i pokušao da proigra Tomasa Milera. Niti je Poljak to dobro učinio, niti se Nemac dobro snašao, tako da je propuštena odlična šansa za gol.


- Odličan napad Juventusa i asistencija Dibale za Mandžukića, ali je napadač torinskog kluba malo kasnio, tako da je morao da "ukliza" da bi zahvatio loptu. Uspeo je, ali je ona otišla daleko od gola...

- Pritisak Bajerna u prvih 10 minuta. Uglavnom se igra na polovini domaćeg tima.

- Odličan pokušaj Artura Vidala iz voleja u 4. minutu sa ivice kaznenog, ali je lopta išla pravo u Bufona.

- Samo 30 sekundi trebalo je za prvi šut u okvir gola. Učinio je to Mario Mandžukić posle jednog dugačkog dodavanja, ali je Nojer bio siguran.

-Koreografija Juventusovih navijača:


- Zanimljiv video pre utakmice. Navijači dva kluba razmenili su šalove:


- Sude Englezi, predvođeni Martinom Etkinsonom.

LIGA ŠAMPIONA, prvi mečevi osmine finala:

Arsenal - Barselona 0:2
Juventus - Bajern Minhen 2:2

Benfika - Zenit 1:0
PSŽ - Čelsi 2:1
Gent - Volfsburg 2:3
Roma - Real Madrid 0:2

u sredu

PSV - Atletiko Madrid
Dinamo Kijev - Mančester siti

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC