• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrabrost nije dovoljna protiv Barse i Mesija!

Autor mondo.rs

Golovima najboljeg na svetu, Katalonci na stadionu Arsenala otvorili vrata četvrtfinala Lige šampiona.

ARSENAL - BARSELONA 0:2 (0:0)

Disciplina i hrabrost nisu dovoljni da se pobedi šampion Evrope. Za to je potrebna i klasa.

Arsenal je propustio po jednu dobru priliku, u oba poluvremena i to obe pri rezultatu 0:0. Prvu nije iskoristio Okslejd Čemberlejn, a drugu Žiru, glavom...

Kazne su brzo usledile.

Trio "MSN" istrčao je kontru u 71. minutu, posle koje je Lionel Mesi prvi put u karijeri savladao Petra Čeha. Čak šest dodavanja razmenjeno je u 14 sekundi, tokom kojih su Luis Suarez i Nejmar "spakovali" prvi Argentinčev gol u Londonu.

Nedugo potom, već je bilo 0:2.

Rezervista Arsenala Matje Flamini faulirao je Mesija u 82. minutu, a najbolji fudbaler sveta lično je izveo kazneni udarac, poslavši loptu u jednu stranu, a Čeha u drugu...

Luis Enrike nije napravio nijednu izmenu.

Pobednik je u tom trenutku definitivno bio odlučen, isto kao što je bilo i jasno nagovešteno da će "tobdžijama" 16. marta biti potrebno čudo u revanšu na Nou Kampu.

Arsenal je pokazao disciplinu i snagu, postao prvi tim koji je sprečio Enrikeovu Barsu da uputi šut u okvir gola pre poluvremena, ali nije mogla više od toga.

Sa koliko će samopouzdanja moćna Barsa dočekati drugi meč dokazuje i nepotrebno čvrst faul Đerara Pikea na Daniju Velbeku u završnici, sa jasnom namerom da dobije pokazani žuti karton i da tako "očisti" javne opomene pred četvrtfinale.

Neposredno pre tog starta, Pike je primao instrukcije od trenera, Luisa Enrikea.

U drugoj, uzbudljivojoj, utakmici večeri, Bajern i Juventus odigrali su sjajan meč, završen bez pobednika, 2:2.

ARSENAL: Čeh - Monreal, Košćelni, Mertezaker, Belerin - Kokelan (od 82' Flamini), Ramzi - Sančez, Ozil, Okslejd-Čemberlejn (od 50' Volkot) - Žiru (od 72' Volkot).

BARSELONA: Ter Štegen - Alba, Maskerano, Pike, Alveš - Inijesta, Buskets, Rakitić - Nejmar, Suarez, Mesi.

LIGA ŠAMPIONA, prvi mečevi osmine finala:

Arsenal - Barselona 0:2
Juventus - Bajern Minhen 20.45

Benfika - Zenit 1:0
PSŽ - Čelsi 2:1
Gent - Volfsburg 2:3
Roma - Real Madrid 0:2

u sredu

PSV - Atletiko Madrid
Dinamo Kijev - Mančester siti

Iz minuta u minut:

KRAJ UTAKMICE, POBEDA BARSE 2:0!

- Zanimljivo je da je Mesi večeras razbio dve tradicije. Prema prvoj, nikad nije savladao Petra Čeha i to je iskusni golman sa ponosom isticao. Prema drugoj, nikad nije postigao gol u Engleskoj.

85' Đerar Pike neće igrati u revanšu. Faulirao je Velbeka i primorao Čakira da izvadi žuti karton. S obzirom na rezultat, nije isključeno da je Španac i namerno faulirao Engleza da bi "očistio" svoje javne opomene.

83' PONOVO MESI, IZ PENALA! 2:0!

Flamini je ušao u igru i faulirao Mesija. Arsenal je sa bele tačke šutirao u levu stranu, Petr Čeh je krenuo udesno i epilog piše u naslovu...

82' Još jedna izmena u Arsenalu. Flamini ulazi umesto Kokelana... Vezista za vezistu.

79' Prilika za Arsenal. Tačnije, potencijalna prilika, jer je Ter Štegen stigao da pokupi loptu pre Aroma Ramzija...

The ball is crossed in, Danny Welbeck climbs and knocks the ball down but a lunging Aaron Ramsey is just beaten to the ball by goalkeeper Marc-Andre ter Stegen.

- Ozil i Sančez su posle gola vikali i ljutili se na Fransisa Kokelana, jer je odlučio da proigra Mertesakera i tako stavio svoju odbranu pod veliki, kobno veliki pritisak.

77' Suarez pogađa stativu! Arsenal je napadao, ali svoju najbolju priliku nije iskoristio. Sada je, očekivano, ponovo red na Barselonu. Luis Suarez pogodio je okvir gola, nakon što je i Nejmarov udarac blokiran.

72' Venger brzo reaguje. Izvodi iz igre Velbeka i šalje na teren Danija Velbeka. Doneo mu je pobedu u derbiju protiv Lestera, može li i večeras da bude džoker?

71' BARSELONA VODI! 0:1!

Kontra Katalonaca, Nejmarov trk po levom boku i asistencija ka Mesiju, koji je sa desne strane šalje u kontra ugao...

Arsenal uz povike navijača kreće u napad...

68' Pokušaji na obe strane!  Novi šutevi domaćina. Udarac Sančeza blokira Inijesta. Potom šutira i Ramzi, ali promašuje gol. Na drugoj strani i Luis Suarez ulazi u dobru priliku ali promašuje gol... Nejmar je mogao da je dohvati...

- Arsenal igra zaista požrtvovano i sa očiglednom verom da može da napravi dobar rezultat. U ovim trenucima Barselona je bila tim koji je sačuvao 0:0 sjajnom intervencijom svog golmana...

60' Žiru je opasan! Iako to nije bio snažan šut glavom, bio je jako dobar i Ter Štegen je morao da se zaista izvije da bi odbranio. Najbolja šansa Arsenala na večerašnjoj utakmici.

53' I Inijesta je probao šut, ali je Loran Koščelni bio na mestu i blokirao udarac. Francuz radi veliki i odličan posao u odbrani od Katalonaca. Igra sa velikom koncentracijom...

51' Prva izmena i to prinudna. Aleks Okslejd Čemberlejn morao je da napusti teren, a njegovo mesto zauzeo je Teo Volkot.

49' Sjajna šansa za Barselonu i odbrana Petra Čeha! Sjajni golman sprečio je Nejmara da ga savlada, nakon što je Nejmar proigrao Brazilca iza odbrane domaćina... Samo je zbog Čeha i dalje 0:0.

- Sjajan podatak na pauzi: Arsenal je prvi tim koji je Enrikeovu Barselonu sprečio da u prvom poluvremenu šutira u okvir gola!

Poluvreme! Žaliće domaćin za Čemberlejnovom prilikom, ali će i biti zadovoljan jer je nadolazeća ofanziva gostiju pretila sve ozbiljnije dok je meč odmicao.

- Najbolja šansa Barselone! Još jedan udarac Suareza! Dani Alves je proigrao Urugvajca, a on šutirao zamalo pored gola...

- Veoma disciplinovane "tobdžije", mada Katalonci napadaju sve konkretnije. Čini se da bi domaćin bio jako srećan sa sačuvanom "nulom" do poluvremena.

40' Period pritiska Barselone... Naravno, Katalonci zasnivaju napade na Mesiju i tako su izborili još jedan korner, jer je Argentinčev udarac bio izblokiran. Arsenal se brani sve "dublje" na svojoj polovini. Čak i Žiru napada Inijestu...  

31' Mesi pokušava i promašuje. Ušao je u kazneni prostor, pokušao da pogodi na dodavanje sa leve strane, ali je lopta ipak išla previsoko. Glavom je poslao preko prečke.

- Kada je lopta kod nogu gostiju, domaći ih sve vreme "pritiskaju" i prate iz neposredne blizine, čime ih sprečavaju da pronađu ritam.

21' Okslejd Čemberlejn je šutirao, Ter Štegen odbranio! Bila je to velika prilika za domaćina - šut iz kaznenog prostora, ali "Oks" nije podigao glavu na vreme...

- Arsenal je počeo konkretno i sa značajnim samopouzdanjem. Ramzi često kreće napred iz veznog reda, a Žiru se odlično kreće oko kaznenog prostora gostiju... Mogu li "tobdžije" da iznenade?

8' Arsenal napada! Ozil i Sančez kombinovali su u šesnaest metara, Nemac je vratio loptu saigraču na penal, ali su Katalonci blokirali udarac... Publika je zadovoljna početkom.

6' Turski sudija Cunejt Čakir pokazao je prvi žuti karton. Zaradio ga je defanzivac Arsenala Naćo Monreal zbog faula na Ivanu Rakitiću.

2' Prvi je zapretio Arsenal. Aleksis Sančez je šutirao, ali je njegov udarac izblokiran.

1' Meč je počeo!

Vreme je za spektakl u Londonu!

U prvom meču duela osmine finala Lige šampiona, Barselona na čelu sa fenomenalnim Lionelom Mesijem gostuje na Emiratima, gde je dočekuje Arsenal.

Poslednji put, ovi timovi sastali su se u osmini finala Lige šampiona u sezoni 2010/11, kada je u Londonu bilo 2:1 (Van Persi, Aršavin - Vilja), a u Barseloni 3:1, golovima Lionela Mesija (dva) i Busketsa, čime su Katalonci prošli među najboljih osam.

Zanimljivo je da su se sastali i sezonu pre te i da je Mesi postigao sva četiri gola u pobedi nad Arsenalom, a naravno da su najvažniji međusobni meč odigrali 2006, u finalu Lige šampiona u Parizu, u kojem su Katalonci najavili svoju eru pobedivši engleski tim na čelu sa Tijerijem Anrijem (2:1).

Naravno, Anri je potom prešao baš na Nou Kamp i tamo osvojio dve titule, Kup kralja i Ligu šampiona 2009.

Ostanite uz MONDO i pratite večerašnji meč u tekstualnom prenosu.

LIGA ŠAMPIONA, prvi mečevi osmine finala:

Arsenal - Barselona 20.45
Juventus - Bajern Minhen 20.45

Benfika - Zenit 1:0
PSŽ - Čelsi 2:1
Gent - Volfsburg 2:3
Roma - Real Madrid 0:2

u sredu

PSV - Atletiko Madrid
Dinamo Kijev - Mančester siti

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC