• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsen se vajka: Barsa je mogla da padne

Autor mondo.rs

Menadžer Arsenala kaže da je naivno primljen prvi gol popločao put ka porazu i da je Barselona "95 odsto" u četvrtfinalu. Protivnička mreža netaknuta na pet od poslednjih osam mečeva.

Arsenal se šestu godinu zaredom nalazi pred eliminacijom u osmini finala Lige šampiona, nakon što je na svom stadionu izgubio prvu utakmicu od Barselone - 0:2.



Tim Arsena Vengera je u prethodne tri sezone, protiv Monaka i dva puta protiv Bajerna, takođe morao da putuje na revanš sa dva gola zaostatka. To što mu je sada protivnik aktuelni šampion Evrope, predvođen najboljim fudbalerom sveta, šanse Arsenala za podvig 16. marta svodi na puku teoriju.

"Barselona je 95 odsto u sledećoj rundi takmičenja, ali mi smo Arsenal i želimo da se i u revanšu takmičimo sa njima. Biće veoma, veoma teško nadoknaditi ovih 0:2, ako ne i nemoguće. Ali, borićemo se", rekao je Arsen Venger.

Na terenu se u utorak uveče obistinilo gotovo sve ono čega je francuski stručnjak rekao da se pribojava u najavi utakmice.

(Zbog toga je jedna navijačica Arsenalana neuobičajen način ispoljila nezadovoljstvo)

"Znali smo da ne smemo da im damo prostora za kontranapade, ali smo prvi gol primili upravo iz takve akcije. I to baš kada mi se činilo da uspostavljamo kontrolu. Isto tako naivno smo prošle godine primili gol od Monaka i to je frustrirajuće".

Utakmica na "Emiratima" samo je potvrdila koliko je protiv Barselone teško držati koncentraciju na visokom nivou 90 minuta.

"Svi znaju da je Barsa bolji tim od nas, samo žalim zbog toga što verujem da smo mogli da pobedimo, da smo ostali disciplinovani do kraja. Ponekad vas nadigraju i tu nemate čega da se stidite, ali ovog puta je bilo prostora da razmišljamo o pobedi".

Katalonci su vodeći gol dali iz kontre Nejmar - Leo Mesi, a drugi iz penala, nakon neopreznog starta Flaminija, samo što je ušao sa klupe za rezerve.

"Oni su majstori svih aspekata igre i čim se nađete u lošoj poziciji u odnosu na jednog ili dvojicu njihovih igrača, velika je verovatnoća da ćete biti kažnjeni. I taj prvi gol je mogao da bude sprečen, ali moji igrači nisu reagovali na pravi način", istakao je Venger.

On je rekao da žali za prilikom Okslejd Čemberlena u prvom poluvremenu i da Arsenalu "nešto fali u poslednjoj trećini terena", u svetlu podatka da "tobdžije" na pet od poslednjih osam utakmica nisu uspele da zatresu mrežu.

Štoper Per Mertesaker bez ustezanja kaže da Arsenal u ovom trenutku ima problem u napadu, a ne u odbrani.

"Dugo smo se dobro i uspešno branili, ali u jednom trenutku utakmice smo morali da damo gol i tako ih stavimo pod pritisak. Ovako je usledila akcija za 0:1, u kojoj smo bili malo spori, malo naivni. To nas je sve razočaralo i nismo mogli da se oporavimo".

Arsenal je za ceo meč imao samo dva udarca u okvir gola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC