• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok za "orliće: Bez Šaponjića, a možda i Jovića!

Autor mondo.rs

Tandem koji je postigao devet golova u kvalifikacijama neće biti na raspolaganju selektoru za veliko finale.

 Orlići bez Ivana Šaponjića možda i Luke Jovića Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Šok.

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, zvanični šampion Evrope i sveta, neće moći da računa na strelca pet golova u toku kvalifikacija za EURO 2016, Ivana Šaponjića, a upitan je i njegov saigrač iz Benfike, strelac četiri pogotka do sada, Luka Jović!

Selektor "orlića" Branislav Nikolić pozvao je bivše centarforove Partizana i Crvene zvezde za generalnu probu pred finalni turnir u Pazovi, utakmicu sa Španijom, u nadi da će imati i Šaponjića i Jovića za mečeve sa Francuskom, Danskom i Crnom Gorom, ali...

Šaponjić neće igrati, pošto mu portugalski klub to ne dozvoljava, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije. Omladinska reprezentacija Srbije će 2. marta igrati prijateljsku utakmicu protiv Španije u u Staroj Pazovi i to će biti poslednja provera pred mečeve elitne runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 11. do 24. jula u Nemačkoj.

Selektor Branislav Nikolić neće moći da računa na Šaponjića, pošto mu je Benfika zabranila da se odazove pozivu iz državnog tima. Drugi tim Benfike, za koji nastupa Šaponjić, ima obaveze u drugoj ligi, pa će bivši fudbaler Partizana propustiti duel sa Španijom.

Kako se navodi na sajtu FSS, neizvestan je nastup Luke Jovića, koji je takođe igrač Benfike.

"Meč sa Španijom je za nas veoma važan, jer se radi o poslednjoj proveri pred utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali kako to nije termin FIFA onda ni klub nema obavezu da pusti igrača. S druge strane, raduje nas činjenica da će Lijanko Vojnović koji igra za brazilski Sao Paulo, debitovati za reprezentaciju Srbije", rekao je direktor mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela.

Srbija će biti domaćin kvalifikacija, od 24. do 29. marta, a protivnici će joj biti Francuska, Danska i Crna Gora.

Postavlja se pitanje kako je moguće da UEFA zakazuje finalne turnire kvalifikacija u terminima u kojima klubovi nisu dužni da puste igrače da učestvuju... U toku kalendarske godine postoji sasvim dovoljno zvaničnih FIFA termina, kako za kvalifikacije, tako i za prijateljske utakmice, ali je UEFA svoje kvalifikacije zakazala – van tih termina!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC