• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Infantino: Moja plata? Rusija i Katar ostaju!

Autor mondo.rs

Novi predsednik FIFA susreo se sa dva neprijatna pitanja prvog dana od selidbe iz Niona u Cirih. Na jedno pitanje imao je decidiran odgovor, na drugo već...

Sumnje da su procesi dodele organizacija svetskih prvenstava u Rusiji, 2018. i Kataru, 2022. godine bili "namešteni", izazvale su tektonske potrese u FIFA i, malo po malo, dovele do smene i suspenzije Sepa Blatera.

Utoliko, bilo je onih koji su verovali da će Blaterov naslednik eru početi ponovnim vraćanjem u proceduru kandidature za organizaciju naredna dva mundijala, ali...

Od toga neće biti ništa!

Novi predsednik FIFA i, do pre neki dan visoki činovnik UEFA, Đani Infantino, odbacio je danas ideju da se Rusiji i Kataru oduzmu turniri i pozvao organizatore tih turnira da naprave "najbolje mundijale u istoriji".

Infantino je danas proveo prvi dan na poslu, nakon što je prošlog petka izabran za novog predsednika FIFA.

 "Što se tiče Katara i Rusije, Izvršni komitet FIFA doneo je odluke još 2010. godine, ali od tada bilo je mnogo spekulacija, navoda i buke. Sada je neophodno da Rusija 2018. godine i Katar četiri godine kasnije organizuju najbolja svetska prvenstva u istoriji", rekao je Infantino, preneli su britanski mediji.

Američke i švajcarske vlasti istražuju korupciju u svetskom fudbalu, ali i moguću korupciju u procesu dodele domaćinstva, a pro-zapadni mediji konstantno pišu o tome da bi Rusiji trebalo oduzeti turnir i čak pominju mogućnost bojkota. FIFA je na kongresu prošlog petka izglasala serije reformi, kako bi vratila ugled narušen hapšenjima visokih zvaničnika i suspenzijom njenog dosadašnjeg predsednika, Blatera.

Jedna od njih je i odredba da se otkriju plate visokih zvaničnika FIFA, uključujući i Infantina.

On je rekao da još nije bilo reči o visini njegove plate.

"Još ništa ne znam. Znam da u to ne možete da poverujete, ali nisam se zbog novca kandidovao za predsednika FIFA. Još ni sa kim nisam razgovarao o mojoj plati. Videćemo", rekao je Infantino.


Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan K.k.

Napokon neko ko je pametan ,dosao je na celo fudbala.zivio fudbal.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC