• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić pred Kup: Neće biti penala

Autor mondo.rs

Trener Partizana Ivan Tomić, pred četvrtfinalnu utakmicu u Kupu Srbije protiv niškog Radničkog, veruje da se njegova ekipa psihički oporavila posle poraza u "večitom derbiju".

 FK Partizan pred meč Kupa Srbije protiv Radničkog Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Partizanu je ostao još samo Kup Srbije. U prvenstvu je odavno na kolenima i sada se bori za mesto u Evropi. Do Evrope može doći i "zaobilaznim" putem, preko Kupa Srbije.

U sredu ga, na njegovom terenu, očekuje iskušenje u vidu razigranog niškog Radničkog. Dodatni problem za Partizan je što neće imati podršku svojih navijača (doduše, neće je imati ni Radnički), jer je stadion u Humskoj pod suspenzijom zbog propusta u organizaciji "večitog derbija".

Pred četvrtfinalni meč u Kupu (igra se jedna utakmica), trener Partizana Ivan Tomić veruje da su njegovi igrači prebrodili poraz u prvenstvu od Crvene zvezde i da u sredu očekuje pozitivnu reakciju.

"Mislim da jesmo ohladili glave. Tu uvek postoje podsvesne stvari koje su jače od vas i koje vas izbace iz cipela. Nije lako vratiti se u kolosek. Mi smo odmah porazgovarali i svu svoju energiju i misli usmerili na ono što nas čeka sutra, a ono što nas čeka sutra je, hteli mi to da priznamo ili ne, mnogo važnije od onoga što je bilo", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Odgovarajući na pitanje koliko Partizan može bolje od prikazanog u 150. "večitom derbiju", Tomić ističe da ne treba gledati u prošlost, već samo u budućnost.

"To su različite utakmice a i u tom smislu kvalitet predstave se gleda na drugi način. Ja želim da naš pristup, odgovornost, kreativnost i znanje stalno budu na višem nivou. Pokazaće sutra utakmica da li smo u tome uspeli", dodao je.

Prema Radničkom - maksimalno poštovanje, pre svega zbog trenera Rastavca, ali i zbog kvaliteta tima, koji deli treće mesto na tabeli Superlige sa Čukaričkim - oba tima imaju po 38 bodova, dva više od šestoplasiranog Partizana.

"Sve ukazuje na to da će utakmica biti teška i komplikovana, ali nas zanima prolaz, jer je ovo takmičenje u kojem želimo da osvojimo trofej", kaže Tomić.

Upitan da li su ili da li će možda igrači Partizana na treninzima vežbali penale (u slučaju da se utakmica završi bez pobednika, odmah se izvode penali), Tomić je odgovorio:

"Ne verujem da ćemo vežbati penale. Imamo mnoge druge stvari koje treba da vežbamo, nemamo vremena da se bavimo tim stvarima. Sasvim sam siguran da neće do toga doći".

O praznim tribinama...

"Naravno da nam to ne odgovara. Kada sam dolazio u Partizan, jedan od ciljeva koje sam zacrtao, osim pobeda, rezultata, trofeja i igara, jeste i da što više navijača dolazi na utakmice jer će prepoznati kako Partizan igra. Mi igramo pred praznim a to će ličiti na trening utakmicu, a nama treba sve da to ne liči na praznu utakmicu".

Iz Radničkog najavljuju da će u sredu prvi put igrati u novim dresovima, brenda "Memoris" iz Niša.

PAROVI ČETVRTFINALA, 2. mart (SATNICA):

Jagodina - Spartak (14 časova)
Borac - OFK Beograd (14 časova)
Javor - Vojvodina (16 časova) - TV prenos, Arena sport 1
Partizan - Radnički Niš (18 časova) - TV prenos, Arena sport 1

Ukoliko po završetku regularnog dela utakmice rezultat bude nerešen, odmah će se pristupiti izvođenju penala.

Polufinalne utakmice će biti odigrane 16. i 20. marta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC