• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Partizan u polufinalu!

Autor mondo.rs

Crno-beli pobedili Radnički iz Niša 2:0 i plasirali se u polufinale Kupa Srbije. Strelci za "parni valjak" Nemanja Mihajlović u 18. i Alen Stevanović u 80. minutu. Prvi gol iz ofsajda.

 Partizan u polufinalu Kupa Srbije Izvor: MN PRESS

Crno-beli pobedili Radnički iz Niša 2:0 i plasirali se u polufinale Kupa Srbije. Strelci za "parni valjak" Nemanja Mihajlović u 18. i Alen Stevanović u 80. minutu. Prvi gol iz ofsajda.

"Parni valjak" je zasluženo u polufinalu Kupa Srbije, i sa Borcem, Spartakom i Javorom, pokušaće u dva meča da izbori novo finale i popravi utisak iz prošle sezone, kada je na stadionu Crvene zvezde poražen od Čukaričkog!

Partizan je pobedio Radnički iz Niša 2:0 (1:0), a jedina mrlja na duel odigran pred praznim tribinama stadiona u Humskoj (suspenzija FSS zbog nereda na derbiju prošle subote) je greška drugog pomoćnika Dalibora Đurđevića, koji je propustio priliku da signalizira ofsajd Nemanje Mihajlovića u 18. minutu, što je mladi napadač iskoristio i doveo domaćina u vođstvo. Drugi gol za crno-bele postigao je Alen Stevanović u 80.

Ali...

Uprkos tome što je Partizan poveo uz pomoć sudija, Beograđani su po svemu prikazanom zaslužili prvu pobedu u prolećnom delu sezone (porazi u Superligi od OFK Beograda i Crvene zvezde 1:2).

 Najbolja odbrana Srbije u Humskoj je bila na ozbiljnim mukama, a najzaslućniji što ekipa Ivana Tomića nije stigla do ubedljivijeg trijumfa je odlični golman Aleksandar Jovanović. U 55. minutu uspeo je čak i da zaustavi udarac sa bele tačke Mihajlovića, pošto je prethodno Radoš Bulatović rukom zaustavio prodor Stevanovića.

Jovanović je u par navrata sjajnim refleksima sprečio Mihajlovića da postigne još koji gol.

U 80. minutu, ipak, nije mogao bolje da interveniše. Nebojša Kosović je lepo uočio slobodnog Stevanovića, koji je izbegao ofsajd zamku, primio loptu na ivici šesnaesterca i desnom spoljnom je poslao pod prečku.

Prvi gol Partizana je plod vrlo lepe akcije, ali je jači utisak ostavila greška pomoćnog sudije. Partizan je bio prinuđen da vrati loptu na svoju polovinu, novi napad je započeo Sederik Gogua. Usledilo je nekoliko sigurnih dodavanja i lopta u prostor Saše Ilića za Mihajlovića. Nju je sličajno okrznuo Saša Lukić, dovoljno da uhvati u ofsajdu saigrača... Sudija to nije primetio, tako da je mladi napadač uspeo iskosa sa leve strane da pogodi malu mrežu.

I Radnički je imao par situacija iz kojih je mogao da poentira, posebno posle pokušaja Majstorovića i Radoša Bulatovića. Bojan Šaranov je bio raspoložen među stativama crno-belih.

Pored toga što je Tomić stigao do prve takmičarske pobede od kada je preuzeo Partizan (vodio tri utakmice), crno-beli uspeli su da posle čak pet mečeva ne prime gol. Poslednji put su defanzivci aktuelnog prvaka mrežu sačuvali 2. decembra protiv Voždovca.

Mladi trener Partizana odlučio se da meč protiv Radničkog počne bez klasičnog napadača. Valeri Božinov je van forme i ostao je na klupi, baš kao i najmlađi prvotimac "valjka" Dušan Vlahović. Do izmene je došlo i na sredini terena, gde su priliku od prvog minuta dobili Saša Lukić i Nebojša Kosović, dok je Darko Brašanac bio među rezervama.

Dva tima će se ponovo sastati već za vikend, ali u prvenstvu i to u Nišu.

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Gogua, M. Jovanović, Bogosavac - Everton, Lukić (od 73. Brašanac), Kosović - A. Stevanović, Mihajlović (od 92. Golubović) - Saša Ilić (od 87. Vlahović).

RADNIČKI NIŠ: A. S. Jovanović - Petrović, R. Bulatović, Tomić (od 60. N. Stevanović), D. Bulatović - Bogdanović (od 79. Krstić), Marjanović - A. M. Jovanović, Đuričković, Apostolović - Todorović (od 65. Mrkić).

UŽIVO:

Partizan - Radnički Niš, za plasman u Kup!

Ekipa Ivana Tomića dočekuje na svom terenu tim Milana Rastavca pred tribinama na kojima neće biti gledalaca zbog večitog derbija.

Više od pola sata pre meča, zvanično su objavljeni i sastavi u kojima će crveno-beli i crveni istrčati na teren:

Za Partizan će igrati: Šaranov - Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac, Everton, Kosović, Lukić, Stefanović, Mihajlović i Ilić.

Za Radnički iz Niša nastupiće: Aleksandar C. Jovanović - Petrović, Darko Bulatović, Radoš Bulatović, Tomić, Bogdanović, Đuričković, Marjanović, Aleksandar M. Jovanović, Apostolović i Todorović.

Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu.

Izvor: MN PRESS


TOK UTAKMICE

Kraj!

88' - Dušan Vlahović je ušao umesto Saše Ilića.

- Marjanović šutira, Šaranov brani. Lepa prilika za Radnički da smanji prednost Partizana.

GOOOL! Partizan vodi 2:0, strelac je bio Alen Stevanović. Crno-beli nisu kažnjeni za promašaje, a pitanje poslednjeg polufinaliste Kupa Srbije rešeno je u 80. minutu. Stevanović je dobio vrlo lepu loptu od Kosovića, prvu ju je primirio, a onda desnom spoljnom pogodio mrežu.

Partizan 2
Izvor: YouTube


73' - Darko Brašanac je zamenio Sašu Lukića. To je prva izmena koju je izvršio Ivan Tomić. Radnički je sve više na polovini Partizana. Domaćin nije iskoristio nekoliko vrlo povoljnih prilika, od kojih i penal u 55. minutu. Nema sumnje, očekuje nas zanimljiva završnica u Humskoj.

67' - Žestok sudar Šaranova i Nikole Stevanovića. Na sreću, obojica su završila bez ozbiljnih povreda.

- Tomić ne može da nastavi meč, u pitanju je levo koleno. Nikola Stevanović je ušao u igru...

57' - Marko Tomić je fauliran, a prilikom pada je nezgodno pao na levu nogu. Dok su mu lekari ukazivali pomoć fubdaler im se požalio da ne može da stane na nogu. Da li će moći da se vrati na teren saznaćemo uskoro.

55' - Nova velika prilika za "valjak" i još jedna odbrana Jovanovića!

50' - Partizan nije iskoristio penal, novi! Šest ove sezone... Mihajlović je šutirao, ali je Jovanović vrlo lepom paradom sprečio da crno-beli dupliraju vođstvo. Mažić je opravdano pokazao na "kreč", jer se Radoš Bulatović slučajno poslužio rukom i sprečio prodro Stevanovića ka golu.

penal
Izvor: YouTube

Partizan penal
Izvor: YouTube


- Prvo poluvreme je počelo udarcem iz ugla za Radnički, a drigi deo igre je otvoren kornerom za Partizan.

Završeno je prvo poluvreme. Partizan vodi 1:0.

42' - Napad Radničkog završio se odbranom Šaranova. Jovanović je centrirao, Goguao ostao "kratak", a pokušaj Todorovića glavom lako je ukrotio golman Partizana. Posed lopte u prvom delu, tačnije pet minuta pre odlaska na odmor bio je 70-30 u korist domaćina.

36' - Ilić lepo za Mihajlovića čiji šut iskosa sa desne strane prolazi pored gola.

- Prvi žuti karton dobio je Marko Jovanović, štoper Partizana.

28' - Kakva prilika za Partizan!!! Kosović kroz sredinu u prostor za Mihajlovića, ali mladi ofanzivni fudbaler nema rešenje u situaciji "jedan na jedan" sa Aleksandrom Jovanovićem. Lepa odbrana koja ostavlja Radnički u igri. Da je Partizan poveo 2:0 Nišlijama bi bilo daleko teže.

- Sjajni Mihajlović pronalazi rešenje uz samu aut liniju pored trojice fudbalera Radničkog, ali gubi snagu.

24' - Odličan udarac Marjanovića sa preko 20 metara, ali je i Šaranov bio još bolji. Zatim je i štoper Radoš Bulatović bio u prilici posle kornera, ali je "valjak" imao sreće.

- Usporeni snimak je pokazao da je lopta zakačila Lukića, da je fudbaler Partizana želeo da je preskoči, ali nije uspeo.

Partizan
Izvor: YouTube


GOOOL! - Partizan od 18. minuta vodi 1:0. Lepa tečna akcija, od noge, od odbrane do napada i gol. Jedino ostaje pitanje da li je Saša Lukić dirao loptu prilikom pasa Nebojše Kosovića u prostor za strelca Nemanju Mihajlovića. Ako jeste, Radnički je oštećen, jer se napadač Partizana nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

14' - Radnički je ozbiljno ugrozio gol Partizana, ubacio loptu u mrežu crno-belih, ali je prethodno ona napustila okvir terena.

Radnički
Izvor: YouTube


- Ivan Tomić je prilikom napada protrivničkog tima podviknuo: "Nemoj da ga puštaš da primi loptu".

- Ispred napada Partizana nalazi se najbolja odbrana Superlige, koja je u šampionatu primila samo 15 golova. Brane se organizovano, sa svim raspoloživim snagama.

10' - Ništa značajno se nije dogodilo na stadionu Partizana. Kako se to kaže, timovi ispituju snage, s tim što su crno-beli preuzeli inicijativu i lopta je mnogo češće na polovini Nišlija.

- Radnički je izveo korner i pokazao da mu opredeljenje protiv Partizana nije odbrana gola.

- Utakmica smo što nije počela... Sablasno deluje stadion u Humskoj, po ko zna koji put crno-beli igraju bez navijača.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC