• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov spas - trofej u Kupu Srbije? ANKETE

Autor mondo.rs

Partizan brani čast kluba i bori se za trofej u Kupu Srbije. Da li su crno-beli spremni da spasu sezonu i posle pet godina osvoje trofej u masovnijem domaćem takmičenju?

 Partizan-Kup-Srbije-Anketa. Izvor: MN PRESS

"Ljudi, pa ovo nije tako loše", kultnu rečenicu Danila Bate Stojkovića, iz filma "Maratonci trče počasni krug", mogli bi da izgovore i navijači Partizana 11. maja.

Ali do tada ima još dosta da se igra...

Partizan
Izvor: YouTube


Partizan je prošle godine ostao bez trofeja u masovnijem domaćem takmičenju. Poraz od Čukaričkog u finalu nacionalnog Kupa koštao ga je šeste "duple krune" u istoriji kluba.

Crno-beli se ove sezone neće okititi titulom prvaka, jer će rekordan zaostatak za Crvenom zvezdom (u ovom trenutku 32 boda) uskoro i matematički, uz sva deljenja posle 30. kola, biti nedostižan.

Uprkos tome što "parni valjak" u Superligi igra jednu od najgorih sezona u istoriji, ona bi na kraju, kada se sagleda učinak na sva tri fronta, mogla da bude i uspešna, i trofejna.

Partizan je, činjenica je, na evrosceni zaista napravio iskorak u odnosu na prethodne godine i sa tri trijumfa u grupnoj fazi Lige Evrope stigao na korak od šesnaestine finala UEFA takmičenja, ali mu je zima u Evropi izmakla u poslednjim sekundama zanimljivog beogradskog duela protiv Augzburga.

Ivan Tomić, zajedno sa igračima koje je odabrao da ovog proleća brane čast crno-belih, ima zadatak da osvoji trofej u Kupu, prvi posle pet godina.

Partizan je poslednji put bio pobednik u ovom takmičenju 2011. godine. Od tada je samo jednom uspeo da stigne do finala, kada ga je u konačnom slavlju sprečio Slavoljub Srnić.

Anketa

Da li pobedom u Kupu Partizan spasava sezonu?

  • Da, naravno.

    36.36% (4)

  • Ne, prvenstvo je najbitnije.

    18.18% (2)

  • Daj šta daš.

    45.45% (5)

Da li pobedom u Kupu Partizan spasava sezonu?

Rezultati

U sredu je "valjak" pobedom protiv Radničkog iz Niša (2:0) nastavio da gazi ka trofeju. Golovima Nemanje Mihajlovića i Alena Stevanovića izborio je polufinale, gde ću mu eventualni protivnici biti Borac, Spartak i Javor.

Nema dileme da je ekipa iz Humske prvi favorit za osvajanje Kupa i da bi mu najteži rival u ovom trenutku bio čačanki superligaš. Aktuelni šampion u prethodna 24 kola nije pobedio na čak 14 utakmica, od kojih je osam izgubio. Zanimljivo da među klubovima koji su osvajali bodove protiv crno-belih nema nijednog polufinaliste Kupa.

Borac, drugoplasirani tim na tabeli Superlige, izgubio je u Čačaku 3:1, dok je u Beogradu bilo 2:1 za Partizan. "Fenjeraš" Spartak je poražen u Humskoj 2:1, dok je Javor na istom terenu uspeo da postigne dva gola, ali i da primi tri.

Anketa

Ko osvaja Kup Srbije?

  • Partizan Beograd

    80% (4)

  • Borac Čačak

    20% (1)

  • Javor Ivanjica

    0% (0)

  • Spartak Subotica

    0% (0)

Ko osvaja Kup Srbije?

Rezultati

Polufinalni mečevi igraju se 16. marta i 20. aprila, dok je finale zakazano za 11. maj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC