• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Superheroji" zatajili na njemačkom "Klasiku"

Autor mondo.ba

Fantastičan meč u Dortmundu odigrali su u subotu uveče Borusija i Bajern u derbiju 25. kola Bundeslige, ali na kraju nije viđen nijedan pogodak.

"Milioneri" su u derbiju protiv Bajerna propustili priliku da smanje zaostatak za šampionom na samo dva boda i potpuno se vrate u trku za titulu prvaka.

POVEZANE VIJESTI

Osim što su se sastali lider i aktuelni prvak protiv drugoplasiranog tima Njemačke, "Der Klasiker" je najavljen i kao sudar dvojice najboljih golgetera Njemačke - Roberta Levenadovskog i Pjera Emerika Obamejanga, koji su zajedno dosad postigli 45 golova i prijete da obore rekord Bundeslige Brazilca Grafitea i Edina Džeke iz perioda dok su igrali za Volfsburg (54 pogotka).

Takođe, s obzirom da je Gabonac imao običaj da proslavlja golove sa licem Betmena ili Spajdermena, a poljskom golgeteru "tepaju" da je Čovjek od čelika, pa je sudar predstavljen i kao obračun superheroja!

Međutim, iako je meč bio fantastičan, prepun šansi, odlične igre i sjajnih poteza, golovi su izostali na "Vestfalenu" odnosno "Signal Iduna Parku", prvi put poslije 2007. godine. To znači da je čak 25 mečeva u međuvremenu prštalo od pogodaka, a tako je bilo i popodne u ostalim utakmicama 25. kola Bundeslige.

Bavarci su prvi zaprijetili već u šestom minutu poslije odbijene lopte na koju je natrčao Tomas Miler, ali je morao da se uhvati za glavu jer je njegov šut iz izgledne šanse završio daleko od gola Borusije.

Šest minuta kasnije uzvratio je Obamejang, ali je na visini zadatka bio Manuel Nojer, da bi se u 18. minutu na drugoj strani spetljao večeras odlični Čileanac Arturo Vidal i iz izgledne situacije promašio je mrežu "milionera".

Šanse su se redale kao na traci, poslije briljantne solo akcije Erika Durma, koji je promiješao odbranu minhenske ekipe, uputio je udarac, ali samo pored desne stative odnosno do spoljnjeg dijela mreže.

U 27. minutu Marko Rojs je oklijevao na dodavanje Obamejanga pa su defganzivci Bajerna uspjeli da izbace loptu korner, a već u kontranapadu je Vidal "spojio" Daglasa Kostu sa golmanom Borusije, ali je Švajcarac Roman Burki sjajno reagovao odbranivši čist "zicer"!

Mogli su "milioneri" da u 39. minutu steklnu prednost da nije brzopleto reagovao Rojs poslije greške Davida Alabe, ali je uprkos istrčavanju, Nojer uspio da ukroti njegov slab udarac ka "praznoj" mreži.

I Bavarci su imali svoje šanse u finišu poluvremena, čak dvije dobre prilike propustio je Arjen Roben u istom 43. minutu. Najprije je poslije akcije Levandovskog i Milera, odbranio čuvar mreže Borusije, da bi u sljedećem napadu Holanđanin za malo bio neprecizan.

U nastavku su "milioneri" bolje ušli u meč, Obamejang se izborio za udarac između dvojice igrača gostiju, ali je Nojer odlično intervenisao i spriječio vođstvo.

Slično kao u prvom dijelu, šansi je bilo i na drugoj strani, a najbolju za Bajern je propustio Vidal u 64. minutu kad je poslije gužve u kaznenom prostoru pogodio prečku!

Ipak, navijači na dupke punim tribinama "Vestfalena", na kojima se našao i selektor "pancera" Joakim Lev nisu vidjeli da loptu u mreži.

REZULTATI 25. KOLO

Keln - Šalke 1:3 (1:2)
/Bitenkur 33 - Huntelar 2 pen, Majer 23, Di Santo 76/

Augsburg - Leverkuzen 3:3 (2:0)
/Ku Ja-Čeol 5, 44, 58 - Belarabi 60, Ferhejg 80, Kalhanoglu 90+3 pen/

Verder Bremen - Hanover 4:1 (2:1)
/Bartels 18, Pizaro 26, Gebreselasije 56, Junuzović 67 - Karaman 45/

Ajntraht - Ingolštat 1:1 (0:1)
/Rus 69 - Hartman 8/

Štutgart - Hofenhajm 5:1 (2:0)
/Nidermajer 6, 51, Rup 42, Kostić 78, Verner 83 - Kramarić 73/

Volfsburg - Borusija Menhengladbah 2:1 (2:1)
/Draksler 15, Kruze 17 - Rafael 23/

Borusija Dortmund - Bajern 0:0

TABELA: Bajern Mihen 63, Borusija Dortmund 58, Herta 42, Šalke 41, Borusija Menhengladbah 39, Majnz 39, Šalke 41, Volfsburg 37, Bajer Leverkuzen 36, Ingolštat 32, Štutgart 31, Keln 30, HSV 28, Verder 27, Augzburg 26, Darmštat 25, Ajntraht 24, Hofenhajm 21, Hanover 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC